Κινητή FAQs

Roaming Like at Home

Το Roaming Like at Home ισχύει για όλους τους συνδρομητές της Cyta;

Ναι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό Roaming Like at Home, όλοι οι συνδρομητές μπορούν να χρησιμοποιούν το τοπικό τους πρόγραμμα ενόσω βρίσκονται σε περιαγωγή στην ΕΕ χωρίς καμιά πρόσθετη χρέωση.

Για συνδρομητές που δεν έχουν ένα πρόγραμμα με συμπεριλαμβανόμενο περιεχόμενο (λεπτά, SMS, MB) π.χ. Classic, ισχύουν οι τοπικές χρεώσεις.

Σε ποιους προορισμούς ισχύει το Roaming Like at Home;
Μπορείς να δεις τους προορισμούς στους οποίους ισχύει το Roaming Like at Home στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.cyta.com.cy/roaming-like-at-home
Το Roaming Like At Home καλύπτει τις διεθνείς κλήσεις από την Κύπρο προς άλλες χώρες της ΕΕ;
Όχι, οι κλήσεις ενόσω βρίσκεσαι στην Κύπρο και καλείς σε χώρα της ΕΕ δεν θεωρούνται κλήσεις περιαγωγής αλλά διεθνείς κλήσεις. Το Roaming Like at Home καλύπτει χρήση των υπηρεσιών (κλήσεις, SMS και διαδίκτυο) που πραγματοποιούνται μόνο όταν βρίσκεσαι σε περιαγωγή σε χώρες της ΕΕ.
Όταν ταξιδεύω στην ΕΕ πώς θα γνωρίζω ότι χρησιμοποιώ το Roaming Like at Home;
Κάθε φορά που ταξιδεύεις εκτός Κύπρου, με την άφιξή σου σε οποιαδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ, θα ενημερώνεσαι με γραπτό μήνυμα (SMS) ότι βρίσκεσαι σε χώρα που εφαρμόζεται το Roaming Like at Home, για τα σχετικά τέλη χρεώσεων όπως και για τους αριθμούς επικοινωνίας όπου μπορείς να καλέσεις για περισσότερες σχετικές πληροφορίες με τα τέλη που ισχύουν.
Πόσο καιρό μπορώ να ταξιδεύω στην ΕΕ και να απολαμβάνω τα ίδια προνόμια του Roaming Like at Home;

Το Roaming Like at Home αφορά συνδρομητές που ταξιδεύουν περιοδικά στην ΕΕ και όχι για χρήση σε καθεστώς μόνιμης περιαγωγής.

Συγκεκριμένα, με βάση την Πολιτική Εύλογης Χρήσης (Fair Usage Policy) για περιαγωγή, όταν σε συνεχόμενο διάστημα 120 ημερών έχεις μεγαλύτερη παρουσία ΚΑΙ χρήση (πάνω από 50%) σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ σε σχέση με την Κύπρο, θα θεωρηθεί ότι παραβιάζεις τους κανόνες της Πολιτικής Εύλογης Χρήσης.

Σε αυτή την περίπτωση θα λάβεις γραπτό μήνυμα που θα σε ενημερώνει και θα σου ζητά να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου σε περιβάλλον περιαγωγής ή να παρέχεις περισσότερες πληροφορίες. Εάν συνεχίσει να παραβιάζεται η πολιτική ορθής χρήσης μετά από 14 ημέρες, θα αρχίσει η επιβολή επιπλέον χρεώσεων περιαγωγής με βάση την Πολιτική Εύλογης Χρήσης από την ημέρα παραλαβής του πρώτου μηνύματος.

Πώς θα γνωρίζω ότι η χρήση μου δεν συνάδει με την Πολιτική Εύλογης Χρήσης;

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων εύλογης χρήσης περιαγωγής, θα πρέπει να ενημερωθείς με γραπτό μήνυμα (SMS) για τις πρόσθετες χρεώσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται.

Συγκεκριμένα, θα ενημερωθείς με γραπτό μήνυμα ότι εάν με την πάροδο των 14 ημερών η χρήση σου δεν συνάδει με την Πολιτική Εύλογης Χρήσης, θα υπάρξει επιπρόσθετη χρέωση για όσο χρονικό διάστημα συμβαίνει αυτό.

Ακολούθως εάν με την πάροδο των 14 ημερών η χρήση σου εξακολουθεί να μη συνάδει με την Πολιτική Εύλογης Χρήσης, θα λάβεις 2ο ενημερωτικό SMS ενημερώνοντας σε ότι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι επιπλέον χρεώσεις από την ημέρα παραλαβής του πρώτου μηνύματος.

Τι χρεώσεις ισχύουν σε περίπτωση παραβίασης της Πολιτική Εύλογης Χρήσης;
Μπορείς να δεις τις πρόσθετες χρεώσεις που ισχύουν σε περίπτωση παραβιάσης των κανόνων της Πολιτικής Εύλογης Χρήσης, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.cyta.com.cy/roaming-like-at-home.
Η χρέωση γίνεται στο τέλος του μήνα με βάση την χρήση σου από τη μέρα που έλαβες το 1ο προειδοποιητικό μήνυμα.
Πότε τερματίζεται η εφαρμογή των πρόσθετων χρεώσεων λόγω παραβίασης της Πολιτικής Εύλογης Χρήσης;
Οι πρόσθετες χρεώσεις θα σταματήσουν να εφαρμόζονται όταν διαπιστωθεί ότι η χρήση στο τοπικό δίκτυο είναι πάνω από 50% για τις τελευταίες 120 μέρες.
Θα χρεωθώ για παραλαβή των μηνυμάτων του φωνοκιβωτίου (voice-mail) μου στο εξωτερικό;

Εάν ταξιδεύεις σε χώρες εντός της ΕΕ, δεν θα χρεωθείς για τη λήψη γραπτού μηνύματος ή / και μηνύματα που θα καταλήξουν στο φωνοκιβώτιό σου. Εάν επιλέξεις να ακούσεις μήνυμα που υπάρχει στο φωνοκιβώτιό σου τότε θα ισχύει η χρέωση για κλήση προς Κύπρο.

Στις υπόλοιπες χώρες, εκτός της ΕΕ, για τα μηνύματα που καταλήγουν στο φωνοκιβώτιό σου θα χρεώνεσαι με βάση τις χρεώσεις διεθνούς περιαγωγής που ισχύουν για την εκάστοτε χώρα: https://www.cyta.com.cy/roaming-charges.

Για αποφυγή τυχόν απρόβλεπτων χρεώσεων ενόσω βρίσκεσαι στο εξωτερικό, μπορείς να απενεργοποιήσεις προσωρινά τη μεταβίβαση ή προώθηση κλήσης στο φωνοκιβώτιο του κινητού σου.

Οι κλήσεις ή τα SMS προς υπηρεσίες τρίτων (premium numbers) συμπεριλαμβάνονται στο Roaming Like At Home;
Στο Roaming Like At Home συμπεριλαμβάνεται ακριβώς ότι και στα τοπικά προγράμματα του κάθε πελάτη. Κλήσεις προς υπερτιμημένους αριθμούς (π.χ. 77ΧΧΧΧΧΧ, 800ΧΧΧΧΧ) χρεώνονται επιπρόσθετα.
Ο κανονισμός της ΕΕ για την περιαγωγή εφαρμόζεται στα πλοία και αεροπλάνα που εξυπηρετούν χώρες της ΕΕ;

Εφόσον είσαι συνδεδεμένος με επίγειο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ισχύει το Roaming Like at Home.

Διαφορετικά, εάν δηλαδή είσαι συνδεδεμένος με δορυφορικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας πάνω σε πλοίο ή αεροπλάνο, τότε οι χρεώσεις για το Roaming Like at Home δεν ισχύουν.

Για αποφυγή ανεπιθύμητων χρεώσεων συνίσταται όπως όταν ταξιδεύεις με πλοίο ή αεροπλάνο, να κάνεις χρήση του wi-fi εάν είναι διαθέσιμο ή να απενεργοποιήσεις τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή σου. Με βάση τον κανονισμό προστασίας από υπέρογκες χρεώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις θα ειδοποιηθείς στα €40 και στα €50 θα λάβεις ξανά ειδοποίηση και η σύνδεση θα διακοπεί.

Υπάρχει όριο στον όγκο δεδομένων που μπορώ να χρησιμοποιήσω κατά την περιαγωγή στην ΕΕ;

Στα προγράμματα FREEDOM όπως και στις υπηρεσίες VMB 500GB & VMB 1.000GB, εφαρμόζεται πολιτική ορθής χρήσης με βάση τον κανονισμό RLAH, που θέτει όριο στα 55GB/μήνα που μπορούν να καταναλωθούν δωρεάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα λαμβάνεις τα ακόλουθα ενημερωτικά μηνύματα SMS στο 80% & 100% του ορίου χρήσης δεδομένων:

Στο 80% της χρήσης: ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ RLAH ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΡΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ. ΣΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝ ΜΗΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΟΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ.

Στο 100% της χρήσης: ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ RLAH ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΡΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ. ΕΧΕΤΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 100% ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΟΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ. ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝ ΜΗΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΕΩΣΗ €0,0018445/ΜΒ (συμπ. ΦΠΑ).

Για οποιαδήποτε επιπλέον χρήση δεδομένων θα εφαρμόζονται οι ακόλουθες χρεώσεις περιαγωγής: €0,0018445/ΜΒ (συμπ. ΦΠΑ).

Σε περίπτωση που ο πελάτης παραβιάζει ταυτόχρονα την πολιτική ορθής χρήσης όσον αφορά την παρουσία και χρήση στην ΕΕ για τους τελευταίους 4 μήνες και το όριο των 55GB τότε θα επιβάλλονται ξεχωριστές χρεώσεις στην κάθε περίπτωση.

Πως μπορώ να αλλάξω τις Ρυθμίσεις του κινητού μου για εξερχόμενες κλήσεις ενώ βρίσκομαι σε Περιαγωγή;

Μπορείς να επιλέξεις την αυτόματη προσθήκη του προθέματος ή του κωδικού χώρας για εξερχόμενες κλήσεις ενώ σε περιαγωγή, από τις ρυθμίσεις του κινητού σου. Η επιλογή στα settings είναι διαθέσιμη τόσο σε συσκευές Apple (‘Dial Assist’) όσον και σε Android (‘Assisted dialing’).

Τι ισχύει με την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω VoLTE ενώ σε Περιαγωγή;

Η χρήση του VoLTE όταν βρίσκεστε σε διεθνή περιαγωγή προσφέρει καλύτερη ποιότητα κλήσεων με ταχύτερη σύνδεση.

Για την πραγματοποίηση τοπικών κλήσεων εντός της επισκεπτόμενης χώρας όπως επίσης και διεθνών κλήσεων ενώ σε περιαγωγή, πληκτρολόγησε τον κωδικό χώρας (π.χ. Κύπρος +357) μπροστά από τον αριθμό κλήσης.