Νέος Πελάτης Cyta FAQs

Δεν είμαι πελάτης Cyta και βάζω για πρώτη φορά παραγγελία online. Χρειάζεται να έλθω σε κατάστημα της Cyta;

Όχι, δεν χρειάζεται να επισκεφτείς ένα κατάστημα Cyta. Μπορείς να υποβάλεις την παραγγελία σου διαδικτυακά χρησιμοποιώντας την ψηφιακή ταυτοποίηση.
Όταν επιλέξεις την υπηρεσία/προϊόν που θέλεις και ξεκινήσεις την παραγγελία, έχεις τη δυνατότητα να εγγραφείς ως νέος πελάτης διαδικτυακά.

Τί είδους νέοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν εξ αποστάσεως ψηφιακή ταυτοποίηση;

Μπορείς να κάνεις εξ αποστάσεως ψηφιακή ταυτοποίηση αν είσαι φυσικό πρόσωπο, δεν προσφέρεται σε επιχειρήσεις.

Η εξ αποστάσεως ψηφιακή ταυτοποίηση είναι υποχρεωτική;

Όχι, δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις εξ αποστάσεως ψηφιακή ταυτοποίηση. Σε τέτοια περίπτωση, για την εγγραφή σου ως νέος πελάτης, θα χρειαστεί να επισκεφθείς ένα κατάστημα Cyta.

Δεν είμαι πελάτης Cyta, τι έγγραφα χρειάζομαι για να παραγγείλω την πρώτη μου υπηρεσία με εξ αποστάσεως ψηφιακή ταυτοποίηση ή από ένα κατάστημα Cyta;

Αν είσαι Κύπριος Υπήκοος: Κυπριακή ταυτότητα

Αν είσαι υπήκοος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

  • Με μόνιμη διαμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία: Ευρωπαϊκή ταυτότητα ή διαβατήριο & Μόνιμη Άδεια Διαμονής MEU3 ή τίτλο ιδιοκτησίας / χαρτοσημασμένο συμβόλαιο αγοράς ακινήτου
  • Χωρίς μόνιμη διαμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία: Ευρωπαϊκή ταυτότητα ή διαβατήριο & Αποδοχή επιβολής πιστωτικού ορίου €150.

Αν είσαι υπήκοος χώρας που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

  • Με μόνιμη διαμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία: Διαβατήριο & Άδεια μετανάστευσης ή τίτλο ιδιοκτησίας / χαρτοσημασμένο συμβόλαιο αγοράς ακινήτου (εξαιρούνται πολίτες Ηνωμένου Βασιλείου: Μόνιμη Άδεια Διαμονής UKW3 ή τίτλο ιδιοκτησίας / χαρτοσημασμένο συμβόλαιο αγοράς ακινήτου)
  • Χωρίς μόνιμη διαμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία: Διαβατήριο & Αποδοχή επιβολής πιστωτικού ορίου €150.

Επίσης, για υποβολή εντολής άμεσης χρέωσης απαιτείται η προσκόμιση IBAN Certificate λογαριασμού που να επιδέχεται εντολή άμεσης χρέωσης.

Τι επιπρόσθετα έγγραφα χρειάζεται να έχω για να μεταφέρω την υπηρεσία μου από άλλο πάροχο στη Cyta (φορητότητα);
Για να μεταφέρεις τον αριθμό σου στο δίκτυο της Cyta θα χρειαστείς την ταυτότητα σου και τον τελευταίο λογαριασμό που παρέλαβες από τον υφιστάμενο πάροχό σου. Αν η σύνδεση σου είναι προπληρωμένη υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας τότε θα χρειαστείς μόνο την ταυτότητα και τη κάρτα SIM σου.

Τί χρειάζεται να κάνω για να ολοκληρώσω την εξ αποστάσεως ψηφιακή ταυτοποίηση;

Θα πρέπει να ακολουθήσεις τα πιο κάτω βήματα:

  1. Υποβολή της εικόνας από το Διαβατήριο/Ταυτότητα σου. Η υποβολή μπορεί να γίνει είτε μέσω λήψης φωτογραφίας ή με φόρτωση αρχείου της εικόνας του εγγράφου.
  2. Για σκοπούς επιβεβαίωσης, θα σου ζητηθεί να βγάλεις φωτογραφία του προσώπου σου, από την κάμερα της συσκευής σου.
  3. Φόρτωση των υποστηρικτικών εγγράφων στο σύστημα για σκοπούς σύναψης σύμβασης.
  4. Αποδοχή απαραίτητων συμβάσεων/όρων και προϋποθέσεων.

Αφού ολοκληρωθούν όλα τα πιο πάνω με επιτυχία, θα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις με υποβολή των στοιχείων της παραγγελίας σου.