Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.

Κινητή FAQs

Mobile internet

Τι είναι η υπηρεσία Mobile Internet;
Mobile Internet είναι η δυνατότητα σύνδεσης στο Internet από το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σου μέσω του δικτύου κινητών επικοινωνιών.
Πώς μπορώ να ελέγξω τον όγκο δεδομένων που έχω διακινήσει από την αρχή του μήνα;
H Cytamobile-Vodafone σου παρέχει τα εργαλεία για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, όταν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες Mobile Internet από το κινητό και Vodafone Mobile Broadband. Ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείς θα λαμβάνεις μηνύματα pop-up ή SMS σε πραγματικό χρόνο όταν η χρήση σου φτάσει το 70% και το 100% του όγκου που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο σου.
Μπορείς επίσης να επισκέπτεσαι όποτε επιθυμείς την ιστοσελίδα http://miu.cyta.com.cy από τη συσκευή που χρησιμοποιείς για να προσθέσεις πακέτο και να ενημερωθείς για τη χρήση Mobile Internet.
Το Dlu μου δείχνει απευθείας τη χρήση που κάνω στο internet;
Η υπηρεσία Dlu ενημερώνει για τη χρήση δεδομένων για μέχρι και 30 λεπτά πριν από τη στιγμή που θα το ζητήσεις. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η καθυστέρηση των 30 λεπτών είναι διότι μπορεί να υπάρχει πρόσφατη διακίνηση όγκου δεδομένων η οποία δεν έχει τύχει επεξεργασίας από τη Cytamobile-Vodafone. Συνιστάται να χρησιμοποιείται η ιστοσελίδα http://miu.cyta.com.cy η οποία δείχνει τη χρήση σε πραγματικό χρόνο.
Τι Apn πρέπει να καταχωρήσω στο soeasy μου για χρήση δεδομένων;
Το Apn που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο soeasy είναι cytamobile με μικρούς χαρακτήρες.
Υπάρχει ενδεχόμενο να ξεφύγω και να έχω υπέρογκους λογαριασμούς στο Mobile Internet;

Η Cytamobile - Vodafone έχει φροντίσει να προστατεύει και να ενημερώνει τον κάθε πελάτη που χρησιμοποιεί την υπηρεσία Mobile Internet έτσι ώστε να αποφεύγονται οι δυσάρεστες χρεώσεις. Αν χρησιμοποιείς smartphone ή tablet τότε θα λαμβάνεις μηνύματα σε μορφή pop-up τα οποία θα εμφανίζονται στην οθόνη σου, ενώ αν χρησιμοποιείς laptop ή συσκευή η οποία δεν υποστηρίζει τη λήψη μηνυμάτων pop-up τότε θα λαμβάνεις μηνύματα SMS.

  1. Αν έχεις ένα από τα προγράμματα με μηνιαία συνδρομή θα ειδοποιείσαι όταν χρησιμοποιήσεις το 70% του όγκου και θα έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις πακέτο.
  2. Όταν χρησιμοποιήσεις το 100% του όγκου που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο σου θα λαμβάνεις ξανά ειδοποίηση με τη δυνατότητα να προσθέσεις πακέτο.
  3. Αν επιλέξεις να προσθέσεις πακέτο τότε θα λαμβάνεις ειδοποίηση ότι έχεις προσθέσει πακέτο επιτυχώς ενώ θα ειδοποιηθείς ξανά όταν καταναλώσεις το 100% του επιπρόσθετου πακέτου. Αν επιλέξεις να μην προσθέσεις πακέτο τότε η σύνδεση στο Mobile Internet θα τερματίζεται και θα λαμβάνεις SMS με τον σύνδεσμο http://miu.cyta.com.cy τον οποίο μπορείς να επισκεφτείς όποτε επιθυμείς για να προσθέσεις πακέτο.
Πώς μπορώ να το κάνω το κινητό μου Modem;
Με το λογισμικό Vodafone Mobile Broadband via the phone μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου τηλέφωνο ως modem για να επιτύχεις γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή σου χωρίς περίπλοκες διαδικασίες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να συνδεθείς με την ιστοσελίδα της Cytamobile-Vodafone στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.cyta.com.cy/mobile-internet-via-phone.
Πώς μπορώ να στείλω και να λάβω e-mail από το κινητό μου;
Για να μπορείς να έχεις e-mail στο κινητό σου πρέπει να καταχωρίσεις αρχικά τις ρυθμίσεις για Internet και μετά να καταχωρήσεις τις ρυθμίσεις του e-mail σου στη συσκευή (αν δυσκολεύεσαι με τις ρυθμίσεις μπορείς να τηλεφωνήσεις στο 132 για τηλεφωνική εξυπηρέτηση ή να επισκεφθείς κάποιο από τα καταστήματά μας για βοήθεια από κάποιο ειδικό). Συστήνεται να επιλέξεις το κατάλληλο τιμολογιακό σχέδιο έτσι ώστε να μπορείς να κατεβάζεις αλλά και να στέλνεις τα e-mail σου χωρίς το φόβο ότι αυτό θα επιφέρει υψηλές χρεώσεις.
Για να προσθέσω το email μου στο κινητό μου ζητά Port τι να βάλω;
Το Port για το http πρωτόκολλο είναι 8080 ενώ στη περίπτωση Wap πρωτοκόλλου είναι 9201.
Για να διενεργήσω κλήση μέσω skype τι χρεώνομαι;
Με τη χρήση του Skype μέσω του δικτύου κινητών επικοινωνιών διακινούνται δεδομένα (Mobile Internet) άρα η χρέωση θα είναι ανάλογη των δεδομένων που θα διακινήσεις. Στη περίπτωση βιντεοκλήσης μέσω skype, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι διακινείται μεγαλύτερος όγκος δεδομένων.
Έχω email της Cytanet στο κινητό μου, οι ρυθμίσεις είναι σωστές αλλά δεν μπορώ να στείλω/λάβω emails;
Αν έχεις ελέγξει τις ρυθμίσεις σου και είναι σωστές, τότε το πιο πιθανόν είναι να είναι απενεργοποιημένη η επιλογή χρήσης δεδομένων ή να μην υπάρχουν οι σωστές ρυθμίσεις καταχωρημένες για τη χρήση δεδομένων στη συσκευή σου. Στην περίπτωση που όλες οι πιο πάνω ρυθμίσεις είναι σωστές μπορείς να επικοινωνήσεις με το 132 ή να επισκεφθείς κάποιο από τα καταστήματα της Cyta για τεχνική υποστήριξη.
Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιες εφαρμογές στο iphone με το δίκτυο σας;
Λόγω του ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη ακόμα όλη η γκάμα των εφαρμογών της Apple® στην Κύπρο, υπάρχει η πιθανότητα κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρει να μην λειτουργούν κανονικά.
Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποιήσω τη χρήση δεδομένων στο κινητό μου;
Μπορείς να απενεργοποιήσεις ή να ενεργοποιήσεις τη χρήση δεδομένων από το μενού στις ρυθμίσεις της συσκευής σου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να συμβουλευτείς τον οδηγό χρήσης της συσκευής σου.
Τι πρέπει να κάνω για να έχω internet στο κινητό μου;
Τα περισσότερα κινητά έχουν ήδη καταχωρημένες τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για σύνδεση στο internet. Αν είσαι συνδρομητής της Cytamobile-Vodafone και δεν μπορείς να συνδεθείς στο Internet από το κινητό σου απλά πρέπει να καταχωρήσεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη συσκευή σου και να ενεργοποιήσεις την επιλογή χρήσης δεδομένων στο κινητό σου.
Πώς μπορώ να ελέγχω τη χρήση Mobile Internet στο κινητό μου στο εξωτερικό;
Μπορείς να ενημερωθείς για τη χρέωση του όγκου δεδομένων (Mobile Internet) που έχεις στείλει ή λάβει στο εξωτερικό στέλνοντας DRC με μήνυμα SMSDRCEN για να παραλάβεις το SMS στα αγγλικά) στο 8000.
Τι πρέπει να κάνω για να ενεργοποιήσω πακέτο Mobile Internet στο κινητό μου;
Μπορείς να ενεργοποιήσεις πακέτο Mobile Internet στο κινητό σου απλά με ένα τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 132 ή αν επισκεφθείς κάποιο από τα καταστήματα του Δικτύου Πωλήσεων της Cyta.
Γιατί δεν μπορώ να μπω στο internet από το κινητό μου;
Αν υπάρχει πρόβλημα με την σύνδεση internet στο κινητό σου πρέπει να ελέγξεις αν η επιλογή της χρήσης δεδομένων είναι ενεργοποιημένη και αν υπάρχουν οι ορθές ρυθμίσεις καταχωρημένες στη συσκευή σου. Για περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά τις ρυθμίσεις μπορείς να επισκεφθείς το http://www.cyta.com.cy/activate-settings κάτω από την επιλογή ‘Ρυθμίσεις’.
Πώς μπορώ να μετατρέψω το τηλέφωνο μου σε Wi-Fi hotspot;
Αρκετά smartphones σε συνδυασμό με μια ενεργή σύνδεση Mobile Internet είναι σε θέση να δημιουργήσουν το δικό τους Wi-Fi hotspot δίκτυο και να μοιραστούν αυτή τη σύνδεση με γειτονικές συσκευές οι οποίες έχουν δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi. Για να δημιουργήσεις ένα Wi-Fi hotspot δίκτυο, θα χρειαστείς ένα Wi-Fi-enabled smartphone με τη δυνατότητα μετατροπής σε Wi-Fi hotspot το οποίο να είναι συνδεδεμένο με την υπηρεσία Mobile Internet. Mέσω του μενού του κινητού σου, στις ρυθμίσεις, μπορείς να ενεργοποιήσεις το δικό σου Wi-Fi hotspot δίκτυο (για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να συμβουλευτείς τον οδηγό χρήσης της συσκευής σου). Καλό θα ήταν κατά την διαδικασία δημιουργίας του δικτύου σου, να επιλέξεις την ενεργοποίηση κωδικού έτσι ώστε να αποτρέψεις τη σύνδεση ανεπιθύμητων συσκευών στο Wi-Fi hotspot δίκτυο σου. Συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω τέτοιου τύπου σύνδεσης τείνουν να καταναλώνουν μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα πριν την ενεργοποίηση της σύνδεσής σου να επιλέγεται το καταλληλότερο για σένα τιμολογιακό σχέδιο δεδομένων.
Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ internet ανά πάσα στιγμή είτε από το κινητό είτε από το laptop είτε από το tablet μου;
Αν θέλεις να έχεις internet ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή, απλά πρέπει να επιλέξεις την καταλληλότερη για εσένα υπηρεσία σύμφωνα με το τύπο της συσκευής που διαθέτεις. Για το κινητό σου μπορείς να επιλέξεις ένα απο τα πολλά πακέτα Mobile Internet που διαθέτει το πορτοφόλιο υπηρεσιών της Cytamobile-Vodafone ενώ για το Laptop ή το Tablet σου είναι ορθότερη η λύση που προσφέρει η υπηρεσία Vodafone Mobile Broadband (VMB). Για περισσότερες πληροφορίες για τις πιο πάνω υπηρεσίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/mobile-internet, να τηλεφωνήσεις στο 132 ή να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα του Δικτύου Πωλήσεων της Cyta.
Ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορώ να έχω με το Mobile Internet;

Η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων (Mobile Internet) μέσω του δικτύου κινητών επικοινωνιών επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες, επομένως δεν μπορεί να είναι πάντα σταθερή. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να υπάρξει επιτυγχάνεται μόνο σε ιδανικές συνθήκες και πολύ σπάνια. Οι παράγοντες που πιθανόν να επηρεάσουν την ταχύτητα είναι οι εξής:

  • Η δικτυακή κάλυψη της περιοχής και η απόσταση του πελάτη από τον πομπό λήψης
  • Ο αριθμός των πελατών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία την ίδια στιγμή και εξυπηρετούνται από την ίδια κεραία
  • Το είδος και οι δυνατότητες της συσκευής που χρησιμοποιεί ο πελάτης
  • Οι καιρικές συνθήκες σε ακραίες περιπτώσεις

Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν κάποια δίκτυα αναφέρονται σε ακριβείς ταχύτητες αποστολής και παραλαβής δεδομένων μέσω του δικτύου κινητών επικοινωνιών τότε η αναφορά αυτή αφορά τις θεωρητικές, και όχι τις πραγματικές ταχύτητες και για ένα μόνο χρήστη συνδεδεμένο στο συγκεκριμένο δίκτυο.

Μπορώ να έχω internet από κάθε συσκευή κινητής τηλεφωνίας;
Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Internet από κάθε κινητό που είναι συμβατό με την τεχνολογία GPRS / 3G και διαθέτει κάποιο πλοηγό (browser). Θα πρέπει όμως να ενεργοποιήσεις στη συσκευή σου και την επιλογή για χρήση δεδομένων και στη συνέχεια να καταχωρήσεις τις ανάλογες ρυθμίσεις για πρόσβαση στο Internet.
Ποιες είναι οι επιλογές μου αν θέλω να χρησιμοποιήσω Mobile Internet από το κινητό μου;
Εκτός από την επιλογή του Daily Plan που απευθύνεται σε πελάτες χωρίς τιμολογιακό σχέδιο Mobile Internet, η Cytamobile-Vodafone σου προσφέρει μια ποικιλία πακέτων που συνδυάζονται με οποιοδήποτε πρόγραμμα φωνής. Μπορείς με ένα πάγιο που ξεκινάει από μόνο €4 το μήνα να απελευθερώσεις τη χρήση Internet από το κινητό σου σερφάροντας και κατεβάζοντας εφαρμογές, μουσική, χάρτες κτλ.
Ποιο πακέτο είναι το καταλληλότερο για μένα το ημερήσιο ή ένα από τα μηνιαία;
Η Cytamobile-Vodafone σου προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τιμολογιακών σχεδίων στην υπηρεσία Mobile Internet από τα οποία μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες. Το ημερήσιο σχέδιο (daily plan) είναι ιδανικό για πελάτες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία περιστασιακά ενώ τα μηνιαία σχέδια είναι κατάλληλα για πελάτες που κάνουν πιο συχνή χρήση της υπηρεσίας. Μπορείς να μάθεις για τα τιμολογιακά σχέδια της Cytamobile-Vodafone στον πιο κάτω σύνδεσμο http://www.cyta.com.cy/mobile-internet-for-mobile-phone.
Ο όγκος που καταναλώνω κάθε μήνα εξαρτάται και από τη συσκευή που χρησιμοποιώ ή μόνο από τις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι;
Ο όγκος δεδομένων που καταναλώνεις κάθε μήνα εξαρτάται και από τα δύο. Καταρχήν πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν συσκευές οι οποίες συμπιέζουν τα δεδομένα (π.χ. συσκευές BlackBerry) με αποτέλεσμα να καταναλώνεται λιγότερος όγκος, αλλά και οι ιστοσελίδες δεν είναι όλες οι ίδιες. Για παράδειγμα ιστοσελίδες με video όπως για παράδειγμα το YouTube® καταναλώνουν περισσότερο όγκο. Για δική σου προστασία συστήνεται όπως ελέγχεις συστηματικά, στέλλοντας ‘DLU’ με SMS στο 8000, την κατανάλωση του όγκου δεδομένων που έχεις χρησιμοποιήσει από την αρχή του μήνα.
Τι μπορώ να κάνω κάθε μήνα με περίπου 200ΜΒ;
Με 200 MB το μήνα μπορείς να στείλεις και να λάβεις περίπου 50 e-mail, να δεις 40 ειδήσεις από την ιστοσελίδα του BBC και να μπεις σε 20 Mobile Web Pages κάθε μέρα. Οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση, εξαρτώνται απο το κινητό που χρησιμοποιείς και διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο.
Feedback