Το Λογότυπο της Cyta - Μια αναδρομή

Το 1975 η Cyta γυρίζει σελίδα στην ιστορία της. Με τις μνήμες από την πρόσφατη τουρκική εισβολή να είναι ακόμη πολύ νωπές στη σκέψη των Κυπρίων, η Cyta αποφασίζει να εγκαινιάσει μια νέα περίοδο, εγκαταλείποντας το παλιό της λογότυπο με το ακρωνύμιο CY.T.A.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Οργανισμός αποφασίζει, στις αρχές του 1975, να δεχθεί προτάσεις για τον σχεδιασμό του νέου του λογοτύπου. Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, επιλέχθηκε το γνωστό λογότυπο με τα δυο τόξα που κινούνται με αντίθετη φορά. Τα δυο τόξα σε λευκό και πράσινο χρώμα είναι τοποθετημένα σε οβάλ πλαίσιο. Το 1995 στο πλάι του λογότυπου προστέθηκε η επονομασία ΑΤΗΚ - CYTA.

Το εν λόγω λογότυπο συνέχισε να χρησιμοποιείται μέχρι το 2008 όταν και αντικαταστάθηκε από το σημερινό σχέδιο. Σε αυτό προστέθηκε η φράση «Νοιώσε κοντά, φτάσε μακριά», ενώ το ακρωνύμιο ΑΤΗΚ εγκαταλείφθηκε.

Οι μακέτες των σχεδίων που κατατέθηκαν ως προτάσεις για το νέο λογότυπο της Cyta το 1975, ορισμένα εκ των οποίων απεικονίζονται στις φωτογραφίες, φυλάσσονται στις Συλλογές Εγγράφων της Cyta.

Έγγραφο: Πρόταση για Τηλεφωνικό Κατάλογο CYTA (1973)

Έγγραφο: Πρόταση για Cooperative Image CYTA (1974)

CYTA (1975)