Δώσε ζωή στο παλιό σου κινητό. Ανακύκλωσε το!

Θέλοντας να συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος εφαρμόζουμε πρόγραμμα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλου τερματικού εξοπλισμού.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενισχύσει τη συμμετοχή του κοινού στην ανακύκλωση συσκευών, αλλά και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και της δημόσιας υγείας, από την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους, ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας.

Smart TV

Τι σημαίνει το σύμβολο αυτό;

Μπορεί να είδατε το σύμβολο αυτό πάνω σε προϊόντα, στους οδηγούς χρήσης τους ή στη συσκευασία τους. Το σύμβολο αυτό μας υπενθυμίζει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα (που μπορεί να είναι ηλεκτρικός ή ηλεκτρονικός εξοπλισμός, σταθερά και ασύρματα τηλέφωνα, αυτόματοι τηλεφωνητές, ή μπαταρίες) δεν πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα άλλα σκουπίδια του σπιτιού, αλλά να συλλέγονται ξεχωριστά, όταν δεν τα χρειαζόμαστε πια, ώστε να προωθούνται για περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση.

Προστάτευσε το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία

Οι συσκευές που μπορείς να ανακυκλώσεις είναι: κινητά τηλέφωνα, σταθερά και ασύρματα τηλέφωνα, αυτόματοι τηλεφωνητές, tablets, καθώς και αξεσουάρ, όπως φορτιστές, wearables & power banks.

Οι συσκευές αυτές, όπως και όλα τα είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μπορούν να περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στα σκουπίδια μπορεί να μολύνει το φυσικό περιβάλλον (υπόγεια ύδατα, χώμα) και στη συνέχεια, μέσω της τροφικής αλυσίδας, να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία.

Δώσε ζωή στο παλιό σου κινητό, ρίχνοντας το σε ένα κάδο ανακύκλωσης της Cyta.

Με την ανακύκλωση των συσκευών αυτών, αποτρέπουμε τη ρύπανση του περιβάλλοντος και δίνουμε μια δεύτερη ζωή στα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, όπως το πλαστικό και τα μέταλλα, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή άλλων προϊόντων. Αποφεύγουμε έτσι τη δημιουργία σκουπιδιών και εξοικονομούμε πόρους όπως ενέργεια, χημικά, μέταλλα.

Smart TV

Που μπορείς να τα επιστρέψεις και τι γίνεται μετά

Smart TV

Μπορείς να επιστρέψεις τα παλιά κινητά και τα αξεσουάρ τους, που δεν χρειάζεσαι πια, σε όλα τα Καταστήματα Cyta όπου έχουν εγκατασταθεί ειδικοί κάδοι για τη συλλογή τους. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τους πελάτες της Cyta, αλλά και για όλους τους πολίτες, φίλους του περιβάλλοντος.

Τον εξοπλισμό αυτό παραλαμβάνει εταιρία εξουσιοδοτημένη από το κράτος. Η εταιρία διαχωρίζει και προωθεί τον εξοπλισμό για επαναχρησιμοποίηση, επιδιόρθωση και επαναχρησιμοποίηση, ή ανακύκλωση, ακολουθώντας τη βασική περιβαλλοντική αρχή που υπαγορεύει πρώτα να μειώνουμε τις ποσότητες των αποβλήτων, μετά να επαναχρησιμοποιούμε ότι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και τέλος να ανακυκλώνουμε τα υπόλοιπα.

recycle

Προτού επιστρέψεις το παλιό σου τηλέφωνο επιβεβαιώσου ότι:

  • Έχεις μεταφέρει όλα τα προσωπικά σου δεδομένα από το παλιό στο νέο σου κινητό τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σου.
  • Διάγραψες όλα τα προσωπικά δεδομένα που είναι φυλαγμένα στο κινητό σου όπως τις επαφές σου, προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα κ.α.
  • Αφαίρεσες την κάρτα SIM και το memory card (εάν υπάρχει).

Η Cyta δεν φέρει καμία ευθύνη αναφορικά με την απώλεια ή αντικατάσταση των καρτών SIM ή memory cards ή για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που παραμένουν στον εξοπλισμό που επιστρέφεται.

Η ευθύνη της Cyta για το Περιβάλλον

Επιπλέον, η Cyta συμμετέχει ως μέλος στα πιο κάτω μη-κερδοσκοπικά συλλογικά συστήματα διαχείρισης αποβλήτων:


WEEE Ηλεκτροκύκλωση Κύπρου Λτδ
για ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό

ΑΦΗΣ Κύπρου Λτδ
για φορητές μπαταρίες οικιακού τύπου

Green Dot Cyprus Ltd
για συσκευασίες

Σε όλα τα Καταστήματα Cyta υπάρχουν επίσης κάδοι της ΑΦΗΣ Κύπρου Λτδ, όπου μπορείς να επιστρέψεις τις παλιές σου φορητές μπαταρίες, επαναφορτιζόμενες ή μη για ανακύκλωση.