youth-empowered-34

“Youth Empowered”: Μοιραζόμαστε τις γνώσεις και την εμπειρία μας με τους νέους

Με τη στήριξη και του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο “Youth Empowered”, το πρωτοποριακό πρόγραμμα που πραγματοποίησαν η Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων. Περισσότεροι από 130 νέοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και ομιλίες από διακεκριμένα στελέχη της κυπριακής αγοράς και να αλληλεπιδράσουν  μαζί τους, με στόχο να διεκδικήσουν αποτελεσματικά μία θέση στην αγορά εργασίας.

Σε ένα πλούσιο σε θεματολογία τριήμερο, νέοι 18-30 ετών συμμετείχαν εντελώς δωρεάν σε σεμινάρια προετοιμασίας για επαγγελματική συνέντευξη, καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους, αποτελεσματική αλληλεπίδραση και κατάρτιση business plan. Έμαθαν ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος, για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και έλαβαν γνώσεις μάρκετινγκ και πωλήσεων, βασικές γνώσεις οικονομικών, διαχείριση χρόνου και έργων. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με μέντορες που τους καθοδήγησαν για τα πρώτα τους βήματα και τους παρακίνησαν να κάνουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Μάλιστα, μία συμμετέχουσα εφάρμοσε από την πρώτη κιόλας μέρα τις συμβουλές των μεντόρων και κατάφερε να βρει μία θέση στην αγορά εργασίας, πριν ακόμα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα: «Ήρθα στο Youth Empowered και από την πρώτη μέρα πήρα γνώση που με βοήθησε να κατανοήσω τις δεξιότητές μου. Την επόμενη μέρα τις αξιοποίησα σε μία συνέντευξη για δουλειά  και πήρα τη θέση», δήλωσε η 27χρονη Ράνια Κωνσταντίνου.

Οι πρώτες εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες ήταν εξαιρετικά θετικές:
Δέσποινα Λουκά (27 χρονών): «To Youth Empowered είναι ένα πρόγραμμα πολύ καλά οργανωμένο που μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που δεν θα γνωρίζαμε αλλιώς. Όλοι οι νέοι της Κύπρου που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας δεν πρέπει να χάσουν αυτήν την ευκαιρία, γιατί θα αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια για το μέλλον τους».

Αντώνης Αδάμου (28 χρονών): «Αυτό που με κέρδισε περισσότερο στο Youth Empowered είναι οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, η επικοινωνία μου με στελέχη και μέντορες, οι οποίοι εφοδιάζουν με πολύτιμες συμβουλές τους νέους».

Η Κάλια Πατσιά, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Α/φοί Λανίτη επισήμανε:
«Το χαμόγελο στα πρόσωπα των συμμετεχόντων ήταν η καλύτερη επιβράβευση και αποτελεί δέσμευσή μας  να συνεχίσουμε το πρόγραμμα για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους νέους. Η θερμή ανταπόκριση που είχαμε στο πρώτο σεμινάριο του προγράμματος Youth Empowered έδειξε ότι οι νέοι χρειάζονται την καθοδήγηση και υποστήριξή μας».

Το “Youth Empowered” ήρθε στην Κύπρο από την Α/φοί Λανίτη και την Coca-Cola και στόχος του είναι μέχρι το 2020, περίπου 3.000 νέοι να βελτιώσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, να αποκτήσουν επαγγελματικές ικανότητες και ουσιαστικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της υπουργού Εργασίας, του Δήμου Λευκωσίας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Παράλληλα, στο τριήμερο σεμινάριο ένωσαν τις δυνάμεις τους εθελοντικά οι ΑΝΤ1, IN Business, Delema McCANN, PWC, StudentLife, Cyprus Marketing Youth Society, PopUP Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Catercom, GrandExperts, Gloria Jeans, MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, οι οποίοι διέθεσαν τα έμπειρα στελέχη τους στις ανάγκες του προγράμματος.

Το πρώτο Youth Empowered πραγματοποιήθηκε 5-7 Δεκεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία.