Συχνές Ερωτήσεις

Σε περίπτωση που το ερώτημα ή η απορία σας δεν λύνεται από τις οδηγίες στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής αίτησης ή/και από τα πιο κάτω, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Γραμμή Τηλεξυπηρέτησης των Υπηρεσιών Προσωπικού στο τηλέφωνο 22701888 ή αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο vacancies@cyta.com.cy.

Οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής Τηλεξυπηρέτησης είναι:
Δευτέρα - Παρασκευή, 8.00 - 13.30

Καταχώρηση Αίτησης

1. Προσπαθώ να κάνω Log-in στο σύστημα και μου βγάζει το μήνυμα «Λανθασμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κωδικός πρόσβασης.»

Αν είναι η πρώτη φορά που θα συνδεθείτε (log-in) στην ηλεκτρονική αίτηση για αυτή την προκήρυξη θέσεων της Cyta, πριν καταχωρήσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) και τον κωδικό πρόσβασής σας, θα πρέπει πρώτα να κάνετε « Νέα Εγγραφή». Για να κάνετε εγγραφή κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Νέα Εγγραφή».

Στη συνέχεια, αφού συμπληρώστε τα στοιχεία εγγραφής, θα πρέπει να ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας πατώντας τον σύνδεσμο στο ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που σας έχει σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει το ηλεκτρονικό μήνυμα,  ελέγξτε και το spam/junk folder στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Ενεργοποίηση χρειάζεται να γίνει την πρώτη φορά μόνο. Επιπρόσθετα θα πρέπει να καταχωρήσετε τον κωδικό OTP που σας έχει σταλεί στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε στην αίτησή σας.

Αν για αυτή την προκήρυξη έχετε ήδη κάνει εγγραφή και ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, τότε βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση και ο κωδικός πρόσβασης που καταχωρείτε είναι ορθά. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης σας τότε θα πρέπει να τον ρυθμίσετε ξανά κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Ξέχασα τον κωδικό μου», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

2. Πριν κάποια χρόνια είχα κάνει ξανά εγγραφή σε σύστημα αιτήσεων της Cyta. Συνεχίζει να ισχύει εκείνη η εγγραφή;

Όλοι οι αιτητές θα πρέπει να κάνουν εκ νέου εγγραφή. Παλαιότερες εγγραφές για προηγούμενες προκηρύξεις δεν ισχύουν.

3. Ζήτησα από τη Cyta να μου αποστείλει κωδικό εγγραφής για την ιστοσελίδα της («Σύνδεση My Cyta») αλλά σε 5 μέρες θα τον παραλάβω. Δεν θα προλάβω να υποβάλω την αίτηση μου, τι να κάνω;

Δεν είναι απαραίτητος ο κωδικός εγγραφής στην ιστοσελίδα της Cyta («Σύνδεση My Cyta») για πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση πρόσληψης.  Η εγγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα για υποβολή αίτησης για θέσεις εργασίας στη Cyta είναι ξεχωριστό σύστημα (https://vacancies.cyta.com.cy).  Για να κάνετε εγγραφή στο σύστημα υποβολής αιτήσεων για θέσεις, κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Νέα εγγραφή».

4. Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου.

Θα πρέπει να ρυθμίσετε ξανά τον κωδικό σας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Ξέχασα τον κωδικό μου» και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. 

5. Καταχώρησα λάθος αριθμό ταυτότητας στην αίτηση μου.

Θα πρέπει να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο vacancies@cyta.com.cy αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο σας, τον αριθμό ταυτότητας, τον λανθασμένο αριθμό ταυτότητας που δηλώσατε στην αίτηση, την ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνο και τη διεύθυνση αλληλογραφίας που έχετε δηλώσει στην ηλεκτρονική αίτηση, επισυνάπτοντας και αντίγραφο της ταυτότητας σας και να ζητήσετε ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ. Στη συνέχεια, θα σας ενημερώσουμε, με ηλεκτρονικό μήνυμα, ότι έχει γίνει η διαγραφή και θα πρέπει να προχωρήσετε με νέα εγγραφή και αίτηση.

Τονίζεται ότι η επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσετε να καταχωρήσετε και να υποβάλετε οριστικά την αίτηση σας πριν την λήξη της προκήρυξης.

6. Καταχώρησα λάθος ηλεκτρονική διεύθυνση κατά την εγγραφή μου.

Για να μπορέσετε να προχωρήσετε με την αίτηση σας θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας μέσω του ηλεκτρονικού μηνύματος που θα σας σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε. Αν έχετε δηλώσει λανθασμένη ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε εκ νέου νέα εγγραφή και να καταχωρήσετε την ορθή ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

7. Καταχωρώ στοιχεία στο βιογραφικό μου και δεν αποθηκεύονται

Βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνετε ορθά τα πεδία σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μηνύματα που παρουσιάζονται. Προσωρινή αποθήκευση της αίτησης μπορεί να γίνει μόνο μετά που θα συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία μιας ενότητας.

8. Πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώνονται όλες οι ενότητες του βιογραφικού;

Στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνετε όλες τις ενότητες και πεδία που σας αφορούν. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώσετε κάποιο απαιτούμενο πεδίο, θα εμφανιστεί σχετικό μήνυμα κατά την Καταχώρηση ή μετά από την Προσωρινή Αποθήκευση της αίτησης.

9. Έχω καταχωρήσει το βιογραφικό μου αλλά δεν έχω συμπληρώσει όλες τις πληροφορίες.

Για να μπορέσει να καταχωρηθεί το βιογραφικό θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενότητες. Δεδομένου ότι τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία θα έχουν συμπληρωθεί ορθά για να έχει ήδη καταχωρηθεί το βιογραφικό σας, οποιαδήποτε επιπρόσθετα στοιχεία μπορούν να αποσταλούν σε μετέπειτα στάδιο, όταν ζητηθούν τα προσόντα του υποψήφιου για να ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση της αίτησης, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο vacancies@cyta.com.cy.

10. Έχω καταχωρήσει το βιογραφικό μου αλλά συμπλήρωσα λάθος το άλλο τηλέφωνο επικοινωνίας μου.

Η επικοινωνία με τους υποψήφιους γίνεται ηλεκτρονικά μέσω μηνυμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει ή με SMS στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε και επιβεβαιώσατε κατά την εγγραφή σας. Το άλλο τηλέφωνο επικοινωνίας χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω των πιο πάνω. Σε περίπτωση που έχετε συμπληρώσει λάθος το άλλο τηλέφωνο επικοινωνίας σας, τότε θα πρέπει να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο vacancies@cyta.com.cy αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο σας, τον αριθμό ταυτότητας, την ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνο και τη διεύθυνση αλληλογραφίας που έχετε δηλώσει στην ηλεκτρονική αίτηση και τα διορθωμένα στοιχεία.  Θα σας ενημερώσουμε με ηλεκτρονικό μήνυμα ότι έχει γίνει η αλλαγή.

Τονίζεται ότι η επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσετε να καταχωρήσετε και να υποβάλετε οριστικά την αίτηση σας πριν την λήξη της προκήρυξης.

11. Δεν μου ανοίγει η σελίδα με την ηλεκτρονική αίτηση.

Για βέλτιστη απόδοση του συστήματος υποβολής αιτήσεων εισηγούμαστε όπως έχετε αναβαθμισμένο το πρόγραμμα περιήγησης, με ενημερωμένο το σύστημα ασφάλειάς του (Safari, Opera και Mozilla Firefox, Chrome, Edge). Σε περίπτωση που δεν ανοίγει σωστά η σελίδα, δοκιμάστε να ανανεώσετε τη σελίδα (refresh page) με Ctrl+F5. Αν συνεχίζει το πρόβλημα επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 22701888 (Γραμμή Τηλεξυπηρέτησης των Υπηρεσιών Προσωπικού) κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμμής (Δευτέρα - Παρασκευή, 8.00 - 13.30) ή αποστείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο vacancies@cyta.com.cy.

Τονίζεται ότι η επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσετε να καταχωρήσετε και να υποβάλετε οριστικά την αίτηση σας πριν την λήξη της προκήρυξης.

12. Έχω υποβάλει την αίτηση μου. Πώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι την έχετε παραλάβει;

Με την υποβολή της αίτησης αποστέλλεται αυτόματα ηλεκτρονικό μήνυμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε όταν κάνατε εγγραφή στο σύστημα, στο οποίο αναφέρεται ότι η συναλλαγή έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και ότι η αίτηση σας έχει παραληφθεί.

Σε περίπτωση που δεν λάβετε επιβεβαίωση της υποβολής αίτησης και της πληρωμής τότε μπορείτε να τις επανεκτυπώσετε μέσω του συστήματος αιτήσεων, κάνοντας κλικ στο Λογαριασμός / οι Πληρωμές μου.

13. Μπορώ να αποθηκεύσω το βιογραφικό μου προσωρινά και να επανέλθω σε αυτό πριν την καταχώρηση του;

Θα πρέπει κατά την συμπλήρωση του βιογραφικού σας να κάνετε ΣΥΧΝΑ Προσωρινή Αποθήκευση για να μην χάσετε τα δεδομένα που έχετε ήδη καταχωρήσει σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αποσυνδεθείτε από το σύστημα. Το σύστημα θα σας εμφανίζει μήνυμα ότι τα στοιχεία σας έχουν αποθηκευτεί προσωρινά.  Μπορείτε να επανέλθετε στο βιογραφικό σας καταχωρώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση και τον κωδικό πρόσβασης που δηλώσατε. Σημειώστε ότι σε περίπτωση που η ηλεκτρονική αίτηση παραμείνει αδρανής για κάποιο χρονικό διάστημα, λήγει αυτόματα η εφαρμογή για σκοπούς ασφάλειας και θα κατευθύνεστε εκ νέου στην αρχική σελίδα πρόσβασης.  Δεδομένα τα οποία δεν έχουν αποθηκευτεί θα χαθούν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρήσει το βιογραφικό σας και έχετε καταβάλει το αντίστοιχο τίμημα υποβολής αίτησης πριν την ημερομηνία και ώρα λήξης της προκήρυξης.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα τότε επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 22701888 (Γραμμή Τηλεξυπηρέτησης των Υπηρεσιών Προσωπικού) κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμμής (Δευτέρα – Παρασκευή, 8.00 – 13.30) ή αποστείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο vacancies@cyta.com.cy.

14. Υπέβαλα το βιογραφικό μου αλλά δεν δήλωσα κάπου τις θέσεις για τις οποίες ενδιαφέρομαι.

Μετά την καταχώρηση του βιογραφικού σας, αυτόματα θα κατευθύνεστε στην σελίδα επιλογής της/των θέσης/εων που σας ενδιαφέρει. Αφού επιλέξετε και καταχωρήσετε την επιλογή σας, αυτόματα θα κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της JCC για καταβολή του τιμήματος. Σε περίπτωση που έχετε αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό σας μετά την οριστική υποβολή του βιογραφικού σας, την επόμενη φορά που θα εισέλθετε στο σύστημα είτε θα ανοίξει απευθείας η σελίδα επιλογής των θέσεων ή μπορείτε να επιλέξτε «Καταχώρηση Βιογραφικού» για να ανοίξει η σελίδα της επιλογής των θέσεων.

15. Πρέπει να αποστείλω τα απαιτούμενα αποδεικτικά πιστοποιητικά;

Κατά την υποβολή της αίτησης σας δεν πρέπει να στείλετε αποδεικτικά πιστοποιητικά. Οι υποψήφιοι που θα κληθούν σε επόμενα στάδια της διαδικασίας θα ενημερωθούν μέσω σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος για να στείλουν τα απαιτούμενα αποδεικτικά πιστοποιητικά για να αξιολογηθεί κατά πόσο πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις πρόσληψης.

16. Μετά την υποβολή της αίτησης μου άλλαξε κάποιο από τα στοιχεία επικοινωνίας μου (π.χ. ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας). Τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να ενημερώσετε τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο vacancies@cyta.com.cy, στο οποίο να αναγράψετε τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, αριθμό υποψηφίου και τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν διαφοροποιηθεί.

Τονίζεται ότι είναι ευθύνη των αιτητών να ενημερώσουν τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta, σε περίπτωση που τα στοιχεία επικοινωνίας τους αλλάξουν, σε σχέση με αυτά που θα υποβάλουν αρχικά στην αίτηση τους.  Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο vacancies@cyta.com.cy, στο οποίο θα πρέπει να αναγράψουν τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, αριθμό υποψηφίου και τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν διαφοροποιηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση ενδέχεται να αποκλειστούν από τη διαδικασία αφού δεν θα είναι εφικτός ο εντοπισμός τους από τη Cyta.

Τονίζεται ότι η επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσετε να καταχωρήσετε και να υποβάλετε οριστικά την αίτηση σας πριν την λήξη της προκήρυξης.

17. Μετά την υποβολή της αίτησης μου άλλαξα γνώμη για την επαρχία που δήλωσα ενδιαφέρον.

Θα πρέπει να ενημερώσετε τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο vacancies@cyta.com.cy, στο οποίο να αναγράψετε τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, αριθμό υποψηφίου και την επαρχία που σας ενδιαφέρει. Αλλαγή στην επιλεγμένη επαρχία μπορεί να γίνει. Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στις θέσεις για τις οποίες υποβάλατε αίτηση.

18. Μετά την υποβολή της αίτησης μου άλλαξα γνώμη για την θέση που δήλωσα ενδιαφέρον.

Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή στις θέσεις για τις οποίες υποβάλατε αίτηση.

19. Πως θα πληρώσω για την αίτηση μου;

Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης σας θα ανοίξει αυτόματα η σελίδα για την ηλεκτρονική πληρωμή του τιμήματος υποβολής αίτησης μέσω της σελίδας της jcc. Το ύψος του τιμήματος είναι €20 για κάθε θέση. Για πληρωμή θα πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία της κάρτας σας. Οι κάρτες που είναι αποδεκτές φαίνονται στην ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πληρωμής του τιμήματος παρά μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος με χρεωστική/πιστωτική κάρτα.  

20. Πώς μπορώ να δω αν δω αν εκκρεμεί τίμημα υποβολής αίτησης;

Θα λάβετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε την Απόδειξη πληρωμής με το ποσό που πληρώθηκε και τις θέσεις για τις οποίες υποβλήθηκε αίτηση. 

Πριν την λήξη της υποβολής αιτήσεων μπορείτε να δείτε όλες τις πληρωμές σας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Οι πληρωμές σας». 

21. Έκλεισα τον περιηγητή μου χωρίς να πληρώσω. Τι θα κάνω τώρα;

Αιτήσεις θα λαμβάνονται υπόψη μόνο αφού πληρωθεί το τίμημα υποβολής αίτησης.  Θα πρέπει να εισέλθετε στο σύστημα ξανά και να ολοκληρώσετε την πληρωμή για τη/τις θέση/θέσεις που ενδιαφέρεστε, επιλέγοντας ξανά τις θέσεις για τις οποίες ενδιαφέρεστε και κάνοντας πληρωμή μέσω της jcc.

22. Υπέβαλα οριστικά την αίτηση και πλήρωσα το τίμημα συμμετοχής όμως δεν ενδιαφέρομαι τελικά για τις θέσεις.

Το τίμημα υποβολής αίτησης δεν επιστρέφεται.

23. Έχω υποβάλει την αίτηση μου για μια θέση και θέλω να προσθέσω θέση/θέσεις, μπορώ;

Μπορείτε μπαίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων και επιλέγοντας την πρόσθετη θέση που επιθυμείτε. Αφού υποβάλετε την αίτηση θα κληθείτε να πληρώσετε το επιπρόσθετο τίμημα υποβολής αίτηση.