Λεόντιος Φιλοθέου

O κ Λεόντιος Φιλοθέου γεννήθηκε το 1979 στον Στρόβολο και διαμένει στο Αρεδιού, στην επαρχία Λευκωσίας. Είναι νυμφευμένος με την Αγγελική Λοΐζου και έχουν δύο παιδιά.

Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Ακροπόλεως το 1997 και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπίλαρχος. Είναι κάτοχος Πτυχίου Χημείας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Απόδοσης Επιχειρήσεων.

Είναι Εγκεκριμένος Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εγκεκριμένος Εκπαιδευτής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και μέλος του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών.

Εργάζεται από το 2005 ως Σύμβουλος Ποιότητας και Επιχειρήσεων, ενώ από το 2015 είναι Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Ελεγκτικό – Συμβουλευτικό Οίκο Kyprianides & Associates. Είναι, επίσης, Διευθυντής στην εταιρεία επικοινωνίας Whiteboard Consultants Ltd.

Από το 2017 είναι Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών.

Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, καθώς επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου από το 2010 μέχρι το 2014.

Είναι Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), από τον Αύγουστο του 2021.