Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.

Χρονολογική Εξέλιξη των Τηλεπικοινωνιών και σημεία σταθμοί στην πορεία της Cyta

Σελίδες:  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9

1996
Αυξάνεται ο αριθμός των Γραφείων Εξυπηρέτησης Πελατών (ΓΕΠ) σε επτά με τη λειτουργία νέων γραφείων στη Λευκωσία και Λεμεσό.

1997
Εισαγωγή της “Υπηρεσίας ISDN” (Ψηφιακό Δίκτυο Ενοποιημένων Υπηρεσιών).

Λειτουργία της “Υπηρεσίας Διαχείρισης Μηνυμάτων X.400”, με την εμπορική επωνυμία CYTA400.

Λειτουργία τρίτου Γραφείου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΓΕΠ) στη Λεμεσό.
Παγκύπρια λειτουργούν οκτώ ΓΕΠ.

1998
Εισαγωγή της “Υπηρεσίας Καθολικής Πρόσβασης” (Universal Access).

Λειτουργία τρίτου Γραφείου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΓΕΠ) στη Λευκωσία. Παγκύπρια λειτουργούν εννέα ΓΕΠ.

1999
Τίθεται σε λειτουργία το Υποβρύχιο Καλωδιακό Σύστημα Οπτικών Ινών LEV, που συνδέει την Κύπρο με το Ισραήλ και την Ιταλία.

Εισαγωγή “Υπηρεσίας Φωνοταχυδρομείου” στη Σταθερή Τηλεφωνία.

Έναρξη παροχής της “Προπληρωμένης Υπηρεσίας Κινητής Τηλεφωνίας”, με την εμπορική επωνυμία SYMPHONY.

Έναρξη των εργασιών της εταιρείας “IRIS Gateway Satellite Services Limited”, που αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της DIGIMED, θυγατρικής εταιρείας της ΑΤΗΚ και της βρετανικής εταιρείας “Merlin Communications International”. Η IRIS προσφέρει υπηρεσίες διασύνδεσης δορυφορικών συστημάτων και διευκολύνσεις οπτικής διασύνδεσης, με δυνατότητα κάλυψης της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Πλήρης Ψηφιακοποίηση του Δικτύου της ΑΤΗΚ.

Τίθεται σε πλήρη λειτουργία το Υποβρύχιο Καλωδιακό Σύστημα Οπτικών Ινών SEA-ME-WE 3, που συνδέει τη Βόρεια Ευρώπη με την Άπω Ανατολή και την Αυστραλία (38.000 χλμ.). Η Κύπρος είναι συνιδιοκτήτης του συστήματος μαζί με άλλες 92 χώρες.

2000
Εισαγωγή της υπηρεσίας “CYTANET για Όλους”.

Εισαγωγή της “Υπηρεσίας Γραπτών Μηνυμάτων “ (SMS) μέσω της Υπηρεσίας Κινητής Τηλεφωνίας cytagsm.

Εισαγωγή της υπηρεσίας CytaW@P.

Εισαγωγή των υπηρεσιών Frame Relay και ATM.

Λειτουργία νέου αναβαθμισμένου Γραφείου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΓΕΠ) στη Λεμεσό.

Εισαγωγή της “Προπληρωμένης Υπηρεσίας Κινητής Τηλεφωνίας” με την εμπορική επωνυμία soeasy.

Επάνοδος της ΑΤΗΚ στον τομέα της Πώλησης Τηλεπικοινωνιακού Τερματικού Εξοπλισμού.

2001
Ίδρυση της εταιρείας BesTel Communications Ltd, η οποία αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της ΑΤΗΚ και της ΖΤΕ Corporation, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής τηλεπικοινωνιακής υποδομής στην Κίνα. Η BesTel Comms παρέχει στο εξωτερικό ολοκληρωμένες λύσεις υψηλού επιπέδου.

Υπογραφή συμφωνίας που επισημοποιεί την παράδοση στην ΑΤΗΚ, από την εταιρεία ΖΤΕ Corporation, της Πλατφόρμας και των Υπηρεσιών Ευφυούς Δικτύου που της προμήθευσε μέσα στο 2000.

Πρόσβαση στην Τηλεπληροφόρηση μέσω της Συνδρομητικής Κινητής Τηλεφωνίας CYTAGSM.

Εισαγωγή της “Υπηρεσίας i-choice”, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να έχουν συνεχή σύνδεση και σταθερή μηνιαία χρέωση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες, όπως το “Γρήγορο Διαδίκτυο”. Η δύναμη πίσω από την υπηρεσία i-choice είναι η τεχνολογία του ψηφιακού συνδρομητικού εξοπλισμού DSL (Digital Subscriber Line).

Η ΑΤΗΚ υιοθετεί την επωνυμία CytaGlobal για τις διεθνείς της δραστηριότητες, στοχεύοντας σε πιο δυναμική παρουσία στο διεθνές τηλεπικοινωνιακό σκηνικό, αλλά και σε καλύτερη προώθηση των διεθνών τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών της.

Τίθεται σε εμπορική λειτουργία από την ΑΤΗΚ η πρώτη Πύλη Κινητής Επικοινωνίας (mobile portal) στην Κύπρο, με την ονομασία cybee .

Τίθεται σε πλήρη εμπορική λειτουργία το υποθαλάσσιο περιφερειακό καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών στη Μαύρη Θάλασσα γνωστό ως BSFOCS (Black Sea Fibre Οptic Cable System). Η ΑΤΗΚ, που συμμετέχει στο σημαντικό αυτό έργο ως συνιδιοκτήτης, έχει επιλεγεί ως ο εμπορικός διαχειριστής του συστήματος.

Λειτουργία νέου Γραφείου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΓΕΠ) στην Πόλη Χρυσοχούς. Παγκύπρια λειτουργούν έντεκα ΓΕΠ.

Εφαρμογή νέου “Εθνικού Σχεδίου Αριθμοδότησης”, σύμφωνα με το οποίο οι υφιστάμενοι εξαψήφιοι αριθμοί μετατρέπονται σε οκταψήφιους.

Νέα υπηρεσία διαδικτύου NetRunner

Νέα Υπηρεσία Περιαγωγής, Cytanet Internet Roaming, σε όλο τον κόσμο από την Cytanet.

Σελίδες:  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9
Feedback