Τι είναι η eSIM;

Η eSIM είναι η εξελιγμένη μορφή της κάρτας SIM που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ακριβώς όπως και μία φυσική κάρτα SIM, η eSIM εξακολουθεί να παρέχει τη σύνδεσή σου στο δίκτυο της Cytamobile-Vodafone, ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς το πρόγραμμά σου. Η eSIM βρίσκεται ήδη στη συσκευή σου. Είναι εύκολη στην ενεργοποίηση, απλή στη χρήση και φιλική προς τον πλανήτη.

Γιατί να επιλέξεις eSIM;

eSIM - Ευκολία

Ευκολία

Σε λίγα λεπτά ενεργοποιείς την eSIM σου, απλά σκανάροντας έναν QR κωδικό με την κάμερα της συσκευής σου.

eSIM - Ασφάλεια

Ασφάλεια

Η ενεργοποίηση της eSIM είναι μια απολύτως ασφαλής επιλογή, κρυπτογραφείται και προστατεύεται με πιστοποιητικά ασφαλείας.

eSIM - Ευελιξία

Ευελιξία

Ακόμα κι αν η eSIM συσκευή σου έχει μόνο μια θήκη για κάρτα SIM, έχεις τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις τον δεύτερο αριθμό σου με eSIM.

Είναι η συσκευή σου συμβατή με eSIM;

Συνδέσου σε eSIM

Υφιστάμενος πελάτης;

Υφιστάμενος πελάτης;

Συνδέσου στο My Cyta για να αλλάξεις τη φυσική SIM σου σε eSIM ή να μεταφέρεις την eSIM σου σε νέα συσκευή, εύκολα και γρήγορα!
Για προγράμματα soeasy η αλλαγή προς το παρόν είναι διαθέσιμη από τα καταστήματα Cyta.

Νέα σύνδεση με eSIM

Νέα σύνδεση με eSIM

Συνδέσου με νέο πρόγραμμα συμβολαίου και ενεργοποίησε την eSIM σου.

Συνδέσου με smartwatch

Ενεργοποίησε τον αριθμό σου στο νέο σου Apple Watch

Apple Watch

Απόλαυσε το πρόγραμμα συμβολαίου σου και από το εγκεκριμένο σου Apple Watch (GPS+cellular) – ακόμα και όταν βρίσκεσαι μακριά από το smartphone σου!

Ενεργοποίησε τον αριθμό σου στο νέο σου Samsung Watch

Samsung Watch

Ζήσε ξέγνοιαστα την επικοινωνία σου, από το smartwatch που σε γνωρίζει καλύτερα. Ακόμα και χωρίς το smartphone σου!

Οδηγίες ενεργοποίησης eSIM

Οδηγίες για iOS

 1. Ρυθμίσεις
 2. Δεδομένα
 3. Προσθήκη eSIM
 4. Χρήση κωδικού QR
  Τοποθέτησε τον κωδικό QR από τον φορέα σου μέσα στο πλαίσιο
 5. Ενεργοποίηση κάρτας eSIM
 6. Συνέχεια
 7. Ξεκλείδωσε την κάρτα eSIM
 8. Συνέχεια
 9. Eπίλεξε όνομα (ετικέτα) για κάθε πρόγραμμα κινητού δικτύου
 10. Συνέχεια
 11. Προεπιλεγμένη γραμμή: Eπίλεξε την κάρτα SIM που θα χρησιμοποιείται για κλήσεις και SMS
 12. Συνέχεια
 13. Eπίλεξε την κάρτα SIM που θα χρησιμοποιείται για FaceTime και iMessage
 14. Συνέχεια
 15. Eπίλεξε την κάρτα SIM που θα χρησιμοποιείται για τα Δεδομένα κινητού δικτύου
  Ενεργοποίησε την επιλογή "Να επιτραπεί η εναλλαγή δεδομένων κινητού δικτύου" αν θέλεις η συσκευή σου να χρησιμοποιεί δεδομένα κινητού δικτύου και από τις δύο SIM
 16. Τέλος

Οδηγίες για Android

 1. Ρυθμίσεις
 2. Συνδέσεις
 3. Διαχείριση καρτών SIM
 4. Προσθήκη προγράμματος κινητής
 5. Σάρωση κωδικού QR φορέα
  Τοποθέτησε τον κωδικό QR από τον φορέα σου μέσα στο πλαίσιο
 6. Επιβεβαίωση
 7. Γίνεται προσθήκη του προγράμματος στο τηλέφωνο σου
 8. Ακολούθως, θα εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα "Το πρόγραμμα Cytamobile-Vodafone είναι έτοιμο"
 9. Καταχώρησε το PIN της eSIM
 10. Θα μεταφερθείς στη σελίδα Διαχείρισης καρτών SIM για να καθορίσεις αν επιθυμείς εκ νέου τις προτιμώμενες κάρτες SIM για κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα.
  Ενεργοποίησε την "Εναλλαγή δεδομένων" για να χρησιμοποιηθεί άλλη SIM για δεδομένα αν η προτιμώμενη SIM δεν μπορεί να συνδεθεί
 11. Πάτησε Home για να εξέλθεις

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η eSIM;

Η eSIM («e» από τη λέξη embedded = ενσωματωμένο) είναι ένας νέος τύπος SIM κάρτας η οποία είναι ενσωματωμένη στην eSIM συμβατή συσκευή (π.χ. Κινητό Τηλέφωνο, Τablet, κ.α.). Αρχικά είναι κενή και δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα δεδομένα πρόσβασης στο δίκτυο.

Πως λειτουργεί και τι είναι το προφίλ eSIM;

Με την eSIM, διαχωρίζονται τα δεδομένα του χρήστη από την κάρτα και στη συνέχεια, αποθηκεύονται στο λεγόμενο eSIM προφίλ. Το eSIM προφίλ, το οποίο περιέχει τα δεδομένα σύνδεσης του πελάτη, φορτώνεται στην eSIM συμβατή συσκευή. Τότε ενεργοποιείται η σύνδεση του πελάτη στο δίκτυο. Για να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία μεταβίβασης, η συσκευή σου πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο Internet.

Πόσα eSIM προφίλ μπορώ να έχω εγκατεστημένα στη συσκευή μου;

Μπορείς να έχεις φορτωμένα περισσότερα από ένα eSIM προφίλ, όμως μόνο ένα μπορεί να είναι ενεργό. Αν βέβαια η συσκευή διαθέτει 2 eSIM chip, τότε, ναι, μπορείς έχεις ταυτόχρονα 2 ενεργά προφίλ. Όσον αφορά τα status που μπορεί να έχει ένα eSIM προφίλ, αυτά μπορεί να είναι το «ενεργό», το «μη ενεργό» ή το «διαγραμμένο». Στο μενού διαχείρισης eSIM προφίλ των συμβατών συσκευών μπορείς να δεις τα προφίλ που έχουν κατέβει και να επιλέξεις ανάμεσα από αυτά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της φυσικής SIM και της eSIM;

Ουσιαστικά, ένα eSIM προφίλ περιέχει τα στοιχεία εκείνα, τα ίδια με αυτά που περιέχει μια πλαστική κάρτα SIM, ώστε το δίκτυο να μπορεί να σε ξεχωρίζει ως μοναδικό χρήστη.

Ποιες συσκευές υποστηρίζουν eSIM;

Μπορείς να βρεις τη λίστα των συσκευών που υποστηρίζουν eSIM στον σύνδεσμο www.cyta.com.cy/eSIM

Πως μπορώ να φορτώσω και να ενεργοποιήσω ένα προφίλ eSIM;

Μπορείς να κατεβάσεις μια κάρτα eSIM ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας, αν είσαι υφιστάμενος πελάτης σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Cyta και έχεις ήδη υπογραμμένη την γενική σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Αν είσαι νέος πελάτης μπορείς να αποκτήσεις την eSIM με κατ’ ιδίαν επίσκεψη σε ένα Cytashop.

Υπάρχει χρέωση για την eSIM;

Για ενεργοποίηση της eSIM ισχύουν όλες οι χρεώσεις που ισχύουν για τις φυσικές κάρτες SIM αναλόγως προγράμματος.

Πόσο ασφαλής είναι η eSIM; Υπάρχουν κωδικοί PIN & PUK;

Το eSIM πρότυπο έχει εγκριθεί από τον παγκόσμιο οργανισμό GSMA και αξιοποιώντας τα πιο εξελιγμένα μέτρα ασφαλείας, προστατεύεται απόλυτα από την κακόβουλη χρήση. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη προφίλ eSIM μέσω δημόσιου δικτύου WiFi, καθώς αυτή η διαδικασία κρυπτογραφείται και προστατεύεται με πιστοποιητικά ασφαλείας. Φυσικά, στο προφίλ eSIM, υπάρχουν πάντα οι γνωστοί κωδικοί PIN & PUK που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για περισσότερη ασφάλεια. Σε περίπτωση που επιθυμείς να τον ενεργοποιήσεις, μπορείς να το κάνεις μέσα από το μενού της συσκευής σου. Τον κωδικό PUK1 θα τον χρειαστείς μόνο αν έχεις πληκτρολογήσει λανθασμένα τον κωδικό PIN1 πάνω από 3 φορές. Εάν ο κωδικός PUK1 πληκτρολογηθεί λανθασμένα 10 φορές, τότε η eSIM σου θα κλειδωθεί και θα πρέπει να αντικατασταθεί με καινούργια ή να ξανακατεβεί. Οι κωδικοί PIN1/PIN2/PUK1/PUK2 θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ασφαλές μέρος.

Το QR Code για την eSIM μου είναι μοναδικό; Πόσες φορές μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Ο κωδικός ενεργοποίησης QR είναι μοναδικός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Όταν τον σαρώσεις και τον εγκαταστήσεις για πρώτη φορά στη συσκευή σου, κανείς άλλος δεν μπορεί πια να το χρησιμοποιήσει. Μπορείς όμως αν διαγράψεις κατά λάθος την eSIM να την ξανακατεβάσεις στην ίδια συσκευή σαρώνοντας το QR Code από το email που σου έχει αποσταλεί αρχικά.

Υπάρχει κάποια υπηρεσία Κινητής που δεν λειτουργεί με την eSIM;

Όλες οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που παρέχονται σήμερα από την  Cyta, όπως περιαγωγή, προώθηση κλήσεων, OneNumber κλπ. θα λειτουργούν με την eSIM, όπως ακριβώς λειτουργούσαν με την κλασική κάρτα SIM.

Τι πρέπει να κάνω αν μπλοκάρω το PIN της eSIM μου;

Σε περίπτωση μπλοκαρίσματος PIN ή/και PUK θα πρέπει να απευθυνθείς στο Κέντρο Επαφής Πελάτη καλώντας 132 ή 150 ή σε ένα κατάστημα Cyta για απενεργοποίηση του eSIM προφίλ σου και την εγκατάσταση ενός νέου.

Μπορώ να μεταφέρω την eSIM μου σε νέα συσκευή;

Ναι είναι εφικτό να γίνει μεταφορά της eSIM σε νέα συσκευή που είναι συμβατή με eSIM, μέσω της ιστοσελίδα. Θα πρέπει να συνδεθείς στο My Cyta και να σκανάρεις το QR Code που θα εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σου.

Τι πρέπει να κάνω αν χάσω την eSIM συσκευή μου;

Σε περίπτωση απώλειας της συσκευής σου, θα πρέπει να επικοινωνήσεις στο 132 αν είσαι Οικιακός Πελάτης ή στο 150 αν είσαι Εταιρικός Πελάτης προκειμένου να απενεργοποιηθεί η eSIM σου. Η eSIM σου μπορεί να αντικατασταθεί σε ένα κατάστημα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς, διατηρώντας τον αριθμό σύνδεσης που έχεις.

Αν αλλάξω σε eSIM η παλιά μου κάρτα παραμένει ενεργή;

Όταν κάνεις αναβάθμιση σε μια συσκευή με δυνατότητα eSIM, εγκαθιστώντας και ενεργοποιώντας το eSIM προφίλ σου, η παλιά φυσική κάρτα SIM απενεργοποιείται αυτόματα.

Τι κάνω αν πουλήσω την eSIM συσκευή μου σε άλλο χρήστη;

Για να μπορέσει ένας νέος χρήστης να ενεργοποιήσει το δικό του eSIM προφίλ, θα πρέπει πρώτα, αφού βεβαιωθείς πως η συσκευή είναι στο Internet, να διαγράψεις το ενεργό eSIM προφίλ. Καλό θα ήταν να έχεις διατηρήσει αντίγραφο ασφάλειας με τις επαφές σου, έτσι ώστε να τις εγκαταστήσεις στη νέα σου συσκευή.

Αν κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων παραμένει ενεργό το eSIM προφίλ μου;

Εφόσον δεν το έχεις διαγράψει, ναι, παραμένει φορτωμένο και ενεργοποιημένο κανονικά.

Τι κάνω αν διαγραφεί το eSIM προφίλ μου από τη συσκευή;

Μπορείς να ξανακατεβάσεις το προφίλ σου χρησιμοποιώντας το QR Code που σου έχει αποσταλεί με email κατά την αρχική ενεργοποίηση της eSIM.

Πόσες συνδρομές OneNumber μπορώ να έχω με ένα πρόγραμμα κινητής;

Με το ίδιο πρόγραμμα Κινητής ο πελάτης μπορεί να έχει μέχρι 4 συνδρομές OneNumber και 4 συνδεδεμένες συσκευές.

Το Apple Watch μου θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά σε περιαγωγή;

Δυστυχώς ενόσω βρίσκεσαι σε περιαγωγή δεν θα μπορείς να λαμβάνεις κλήσεις ή να στέλνεις SMS από το Apple Watch.

Μπορώ να έχω μια physical SIM και μια eSIM στην ίδια συσκευή;

Ναι, είναι δυνατόν να έχεις μια φυσική κάρτα SIM και μια eSIM αν η συσκευή σου το υποστηρίζει. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να επιλέγεις ποια κάρτα θα χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή.

Μπορώ να πάω πίσω από eSIM σε physical SIM;

Μπορείς αν επιθυμείς να μεταβείς σε physical SIM απλά θα πρέπει να επισκεφτείς ένα κατάστημα της Cyta για να σου δοθεί νέα κάρτα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διαγράψεις το eSIM προφίλ από τη συσκευή σου.

Μπορώ να έχω eSIM αν είμαι πελάτης προπληρωμένης soeasy;

Στο παρόν στάδιο οι πελάτες προπληρωμένων υπηρεσιών δεν μπορούν να έχουν την υπηρεσία eSIM, κάτι το οποίο θα γίνει στη δεύτερη φάση του έργου.

Αν προσπαθήσω να αλλάξω μια physical SIM σε eSIM αλλά η συσκευή μου δεν υποστηρίζει eSIM τι θα συμβεί;

Η physical SIM θα απενεργοποιηθεί μόλις πατήσεις «καταχώρηση» αλλά δεν θα γίνει εγκατάσταση της eSIM. Ο πελάτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με το 132 για να γίνει διαδικασία επαναφοράς της physical SIM. Στην ιστοσελίδα της Cyta υπάρχει λίστα συσκευών που πωλούνται από την Cyta και υποστηρίζουν eSIM.

Το transfer of eSIM είναι το ίδιο με την διαγραφή και επαναχρησιμοποίηση του ίδιου QR Code;

Στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να μεταφέρει την eSIM από ένα smartphone σε ένα νέο smartphone τότε η διαδικασία είναι η ίδια με την διαγραφή της κάρτας από την μια συσκευή και το κατέβασμα της στην καινούργια. Στην περίπτωση που η μεταφορά αφορά Apple Watch τότε θα μεταφερθεί ταυτόχρονα μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας και η υπηρεσία OneNumber χωρίς να χρειάζεται να σκανάρει από το νέο Smartwatch κάποιο QR Code ο πελάτης.

Τι περισσότερο προσφέρει το AWC σε σχέση με το σημερινό Apple Watch (GPS);

Με το σημερινό χρειάζεται να έχεις κοντά σου και το iPhone για να είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο του Carrier (Cyta) και συνεπώς στο internet. Αν δεν είναι κοντά το iPhone σου τότε το functionality που σου προσφέρει το ρολόι είναι περιορισμένο. Με το Apple Watch Cellular (AWC) όμως όχι. Θα μπορείς να είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο της Cyta και να απολαμβάνεις full functionality μέσω του προγράμματος FREEDOM/RED/RED Family που έχεις και χρησιμοποιείς με το iPhone σου. Το ρολόι γίνεται ένα companion device του iPhone και μέσω του κάνεις χρήση του περιεχομένου του προγράμματος FREEDOM,RED χωρίς να έχεις το iPhone μαζί σου π.χ. ενώ γυμνάζεσαι. Τα AWC και τα GPS εμφανισιακά είναι ίδια όμως έχουν διαφορά στην τιμή πώλησης.

Μπορεί ένας πελάτης να λαμβάνει SMS στο Apple Watch του;

Όταν κάποιος πελάτης θέλει να λαμβάνει τα SMS του στο Apple Watch του, αυτό το πετυχαίνει μόνο μέσω του iCloud. Για να γίνει αυτό πρέπει να ρυθμιστεί το Apple ID:

 • Settings -> Messages -> Send & Receive: Login with Apple ID.
 • Για να λαμβάνονται τα μηνύματα στο ρολόι όταν είναι out of proximity με το iPhone, αυτό θα είναι εφικτό εφόσον το iphone είναι αναμμένο και συνδεδεμένο στο WiFi ή Mobile Internet.
Προβλήματα λήψης τηλεφωνημάτων στο Apple Watch

Αν το watch δεν δουλεύει όταν απενεργοποιηθεί το Bluetooth, πρέπει να γίνεται έλεγχος από τις ρυθμίσεις της συσκευής (iPhone ή Apple Watch).

Watch App -> General -> Airplane Mode -> Mirror iPhone: Πρέπει να είναι Disabled. Σκοπός είναι να σιγουρευτούμε ότι η παράμετρος αυτή είναι disabled όταν είναι συνδεδεμένα ρολόι και τηλέφωνο για να συγχρονιστούν.

Η ενεργοποίηση OneNumber με eSIM μπορεί να γίνει μόνο με On Device Activation;

Όταν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει την υπηρεσία OneNumber στο Apple Watch, αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ από το iphone. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί OneNumber με eSIM και μετά να μεταφερθεί στο Apple Watch -> δεν θα πετύχει.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο πελάτης ότι η υπηρεσία OneNumber για Apple Watch  μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα από σπίτι, χωρίς κάποια παρέμβαση από την Cyta. Οι μόνες φορές που χρειάζεται παρέμβαση είναι:

 • Όταν ο πελάτης δεν είναι VoLTE και πρέπει να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.
 • Όταν ο πελάτης έχει multisim και πρέπει να μετατραπεί σε ΟneΝumber ή να τις ακυρωθούν οι υπόλοιπες κάρτες αναλόγως επιθυμίας του πελάτη.
 • Ο πελάτης είναι ΜΑΕ. Δεν μπορεί να έχει την υπηρεσία παρά μόνο με έγκριση του ιδιοκτήτη/εταιρείας.
 • Ο πελάτης είναι prepaid. Δεν μπορεί να έχει την υπηρεσία παρά μόνο με την μετατροπή σε postpaid.
Αλλαγή Apple Watch

Αν ο πελάτης επιθυμεί να αλλάξει το Apple Watch του τότε αυτό θα γίνει από τη συσκευή. Από το iPhone ξεκινά πάντα η διαδικασία ενεργοποίησης με την επιλογή Transfer SIM από την εφαρμογή Apple Watch, κι εφόσον ο πελάτης έχει κάνει pair το 2ο καινούργιο του ρολόι.