Άθως Μαϊμάρης

Ο κ Αθανάσιος Μαϊμάρης γεννήθηκε το 1974 στη Λευκωσία και αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Κατέχει Πτυχίο (BSc) Επιστήμης των Υπολογιστών (κατεύθυνση Μηχανικής Υπολογιστών) από το 2003 με τιμές (Summa Cum Laude) και Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA General Business)  από το Cyprus College το 2007. Έχει αποκτήσει, επίσης, Μάστερ Επιστήμης των Υπολογιστών (MSc) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2018. Επί του παρόντος, συνεχίζει το διδακτορικό του στην Επιστήμη Υπολογιστών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επιπρόσθετα, είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης - Επίπεδο ΣΕΠ CyQF EQF 5 από την ΑΝΑΔ, πιστοποιημένος Disciplined Agile Scrum Master από το Project Management Institute, και Incorporated Engineer από το Engineering Council UK.

Εργάστηκε στη βιομηχανία ως μηχανικός υπολογιστών/προγραμματιστής για μια δεκαετία προτού μεταπηδήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως Λέκτορας στην Επιστήμη των Υπολογιστών στο Cyprus College, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Η έρευνα του κ. Μαϊμάρη επικεντρώνεται στον τομέα των δικτύων και ιδίως των δικτύων μεταφορών. Πρόσφατα ασχολήθηκε με τη διακίνηση πεζών. Σε αυτούς τους τομείς, έχει συμμετάσχει σε ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Κύπρο και ένα ευρωπαϊκό έργο.

Εκτός από την έρευνα, ο κ Μαϊμάρης δραστηριοποιείται τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στην εθελοντική εργασία. Σήμερα συμμετέχει σε επίπεδό Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και επιτροπές Κύπρου διεθνών επαγγελματικών οργανισμών (IEEE Cyprus Section Executive Committee, ACM Cyprus Chapter).

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο θυγατέρες.

Διορίστηκε ως Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Cyta - Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου τον Ιούλιο 2021.