Αργύρης Αργυρού

Ο κ. Αργύρης Αργυρού αποφοίτησε από το Λύκειο Ακρόπολης και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά στη σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης (Μ.Ι.Μ.), αποκτώντας Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Μεταξύ των ετών 1985-1988 εργάστηκε στην Ασφαλιστική Εταιρεία Commercial Union Assurance (Cyprus) Ltd. Στη συνέχεια εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην Τράπεζα Κύπρου και από το 1989 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Ασφαλιστική Εταιρεία Γενικού Κλάδου CNP Ασφαλιστική (Πρώην Λαϊκή Ασφαλιστική), έχοντας διατελέσει Προϊστάμενος σε διάφορες θέσεις, όπως Προϊστάμενος Αποδοχής Κινδύνων, Προϊστάμενος Περιφέρειας Λ/σού-Πάφου (Διοίκηση/Αποδοχή Κινδύνων/Απαιτήσεις). Το 1994 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Απαιτήσεων και από τον Μάιο 2015 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Απαιτήσεων και Αντασφαλίσεων.

Διετέλεσε Mέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Αρχής Έκδοσης Αδειών Αεροπορικών Μεταφορών (Air Transport Licensing Authority) μεταξύ των ετών 1993-1999 και της Εταιρείας Zenon National Distribution Centre Ltd (θυγατρικής της Cyprus Airways) μεταξύ των ετών 1999-2003. Από το 2015 είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Μηχανοκινήτων Οχημάτων (M.I.F.).

Είναι, επίσης, από το 2009 Μέλος του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εργαζομένων (European Works Council) του Γαλλικού Ασφαλιστικού Ομίλου CNP Assurances.

Είναι έγγαμος και έχει δύο θυγατέρες.

Είναι Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), από τον Ιανουάριο του 2019.