ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/2021
ΠΙΣΩ

Η Cytamobile-Vodafone φέρνει πρώτη στην Κύπρο την επικοινωνία του μέλλοντος!

Το πρώτο δίκτυο 5G είναι εδώ.

Η Cyta ανακοινώνει τη λειτουργία του πρώτου δικτύου 5G στην Κύπρο από τη Cytamobile-Vodafone, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στην εξέλιξη των επικοινωνιών στη χώρα μας.

Σε παρουσίαση στα Κοινωνικά Δίκτυα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ Αντρέας Νεοκλέους ανακοίνωσε τη λειτουργία του νέου δικτύου της Cytamobile-Vodafone, το οποίο παρέχει υπερυψηλές ταχύτητες (μέχρι 1Gbps), αυξημένη χωρητικότητα για ταυτόχρονη σύνδεση χιλιάδων συσκευών και πολύ γρήγορη απόκριση.

Όπως τόνισε ο κ. Νεοκλέους «αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα που θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το νέο δίκτυο, ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που αλλάζουν τα δεδομένα σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η γεωργία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση. Το δίκτυο 5G βάζει τα θεμέλια για την αναβάθμιση της ζωής μας, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την πρόοδο της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Κύπρου σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους».  

Το δίκτυο 5G της Cytamobile-Vodafone έχει πληθυσμιακή κάλυψη 70% και αναμένεται να φτάσει στο 98% σε περίπου ένα χρόνο. Πρόσβαση στο δίκτυο 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές της Cytamobile-Vodafone, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και ανεξαρτήτως προγράμματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι συνδρομητές να διαθέτουν συσκευή 5G πιστοποιημένη στο δίκτυο της Cyta και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη 5G.

Η Cytamobile-Vodafone μοιράζεται με τους πελάτες της αυτή τη σημαντική στιγμή, που ανοίγει μια νέα εποχή στην επικοινωνία και αναβαθμίζει από την 1η Φεβρουαρίου τα προγράμματα RED, FREEDOM και soeasy Plus/Youth.

Περισσότερες πληροφορίες για το 5G και τις δυνατότητές του, τις συσκευές που έχουν ήδη πιστοποιηθεί και για τα αναβαθμισμένα προγράμματα της Cytamobile-Vodafone, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy.

 

Δημόσιες Σχέσεις, Γραφείο Τύπου & Κοινωνικά Δίκτυα
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας

31 Ιανουαρίου 2021

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνα: +357 22702784, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy