Γιώργος Αντρέου

www.facebook.com/geo.andreou
instagram.com/andreou_geo12

Τίτλος Ομιλίας:
Η Κορυφή του Έβερεστ υπήρξε η μεγαλύτερη μου ήττα!

Περιγραφή

Αυτό που συνηθίζεται μετά από την επιτυχία ενός μεγάλου στόχου είναι η εξιστόρηση των γεγονότων και των συμπεριφορών εκείνων πριν και κατά την τελική προσπάθεια μέχρι την Κορυφή. Η Κορυφή, η οποιαδήποτε κορυφή αντιμετωπίζεται από τα πλήθη ως ο απόλυτος θρίαμβος, η απόλυτη νίκη.

Όταν με καλούν να μοιραστώ την ιστορία μου ως ο άνθρωπος που κατάφερε να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του πλανήτη μας, όλοι περιμένουν να ακούσουν για τις αξίες που με οδήγησαν εκεί.

Κανένας στην πραγματικότητα δε νοιάζεται για το μετά, για την επόμενη μέρα.

Βλέπετε, η επιτυχία ενός στόχου έχει την δύναμη να επισκιάσει τον άνθρωπο πίσω από την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πολλοί είναι αυτοί που με ρωτούν τι ένιωσα εκεί πάνω στην κορυφή του Έβερεστ αλλά κανείς δεν αντιλαμβάνεται την πραγματική αλήθεια της απάντησης που δίνω.

«Ένιωσα πολύ μικρός και πολύ αδύναμος!»

Θα ήθελα έτσι για πρώτη μου φορά να μιλήσω για εκείνη τη στιγμή της Κορυφής και για όλες τις στιγμές που ακολούθησαν.

Η Κορυφή του Έβερεστ υπήρξε η μεγαλύτερη μου ήττα.

Εκεί πάνω στον συντομότερο δρόμο που οδηγεί στον ουρανό είχα απλά την ευκαιρία να αντικρύσω όλες εκείνες τις κορυφές που δεν τόλμησα ποτέ να ανέβω στη ζωή μου.

Το εγώ μου είχε υποστεί έναν επικό εξευτελισμό, όλες οι αξίες τις οποίες εκπροσωπούσα μέχρι τότε δεν είχαν πλέον αντίκρισμα, η καθημερινότητα από την οποία είχα αποδράσει για λίγο έμοιαζε πλέον με μια φυλακή. Ήξερα ότι μετά από αυτό τίποτα δεν θα ήταν ξανά το ίδιο.

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Γιώργος και κατάγομαι από την Κύπρο.

Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από το παρελθόν αφού επιλέγω να ζω στο παρόν. Αυτό άλλωστε καθορίζει τη ζωή μας και μας προετοιμάζει για εκείνες τις ημέρες που τα όνειρα μας θα γίνουν πραγματικότητα.

Ο αθλητισμός αποτελεί για μένα ένα μεγάλο πάθος το οποίο με έφερε αντιμέτωπο με τον πραγματικό μου εαυτό. Αγαπώ ιδιαίτερα τις υπαίθριες δραστηριότητες είτε αυτές είναι αναρρίχηση βράχου, είτε ορειβασία, είτε ορεινό τρέξιμο. Μέσα σε αυτές έχω την ευκαιρία να ζω σε μια διαφορετική πραγματικότητα πολύ κοντά στον σκοπό της δικής μου ύπαρξης.

Η συνεχής αυτή αναζήτηση μου του ωφέλιμου και του απαραίτητου για τη ψυχή και το πνεύμα με οδηγεί κάποτε (αυτό ακόμη το θυμάμαι) στην κορυφή του Έβερεστ, όπου εκεί έχω την ευκαιρία να αντικρύσω εκείνες τις κορυφές που δεν τόλμησα ποτέ να σκαρφαλώσω στη ζωή μου.

Αυτές τις κορυφές κυνηγώ πεπεισμένος πλέον ότι αυτό αποτελεί και την ιδιαίτερη μου αποστολή.

Αγαπημένο προσωπικό μου μότο ζωής  «Στο ταξίδι για την Κορυφή, άκου μονάχα τους ψιθύρους των Ονείρων Σου.»