Χρονολογική Εξέλιξη των Τηλεπικοινωνιών και σημεία σταθμοί στην πορεία της Cyta

2019 Η Cyta βραβεύεται ως “Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος” και εξασφαλίζει, ταυτόχρονα, Ειδική Τιμητική Διάκριση για την υψηλότερη βαθμολογία στο διαγωνισμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2018, για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Η Cyta ανακοίνωσε τη λειτουργία του 1ου πιλοτικού δικτύου 5G στην Κύπρο.

Το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης Πελατών της Cyta ανανέωσε την πιστοποίηση του Διεθνούς Πρότυπου για την Εξυπηρέτηση Πελατών ISO18295-1:2017 - τη μοναδική εταιρεία στην Κύπρο και μια από τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Η Cyta πραγματοποίησε την πρώτη κλήση επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), με χρήση ολογραμμάτων, που έγινε ποτέ στη χώρα μας, μέσω του πιλοτικού της δικτύου τεχνολογίας 5G.

Yπoγραφή επιχειρηματικής τριμερής συμφωνίας μεταξύ της Cyta UK, της Cyta και της Hellenic Television Ltd, με την οποία η πελατειακή βάση λιανικής αγοράς της Cyta UK μεταφέρεται στη Hellenic Television.

Διπλή βράβευση για τη Cyta από την OOKLA. Το δίκτυο της Cytamobile-Vodafone ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ως το δίκτυο με τη καλύτερη κάλυψη στην Κύπρο, βραβείο που για πρώτη φορά απονέμεται σε δίκτυο της χώρας μας.

2020Ο Δορυφορικός Σταθμός MAKARIOS πέτυχε την πλήρη πιστοποίησή του στο επίπεδο Tier 4 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 16 δορυφορικούς σταθμούς παγκόσμια που έχουν πετύχει αυτή τη διάκριση.

Η Cyta συμμετέχει ενεργά στην καθολική προσπάθεια για αντιμετώπιση του ιού COVID-19, λαμβάνοντας μέτρα που συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του.

Αρχίζει η κατασκευή του νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος ARSINOE.

2021H Cyta γιορτάζει τα 60χρονα της με αρκετές εορταστικές ενέργειες όπως είναι η έκδοση ειδικά σχεδιασμένου γραμματοσήμου, η δημιουργία Ιστοσελίδας για την Ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, η έκδοση επετειακού Λευκώματος κ.ά.

Η Cyta συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην καθολική προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το κινητό κατάστημα Cyta Mobile Shop ξεκίνησε τις διαδρομές του στις αγροτικές περιοχές της Κύπρου, με πρώτο σταθμό το χωριό Τριμίκληνη.

Μια υψηλή τεχνολογική κορυφή κατέκτησε η Cyta, καθώς το δίκτυο της Cytamobile-Vodafone βραβεύτηκε από την Ookla® ως «Tο πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη».

2022

Λειτουργία του νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος ARSINOE. Σημαντική αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών της Κύπρου και της θέσης της χώρας στο διεθνές ψηφιακό περιβάλλον.

Η Cyta ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του παγκύπριου δικτύου κινητής 5G, που προσφέρει υπερσύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της. Το γεγονός καθιστά την Κύπρο ως την πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 100% πληθυσμιακή κάλυψη 5G.