Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.

Χρονολογική Εξέλιξη των Τηλεπικοινωνιών και σημεία σταθμοί στην πορεία της Cyta

Χρονολογική Εξέλιξη

2019
Η Cyta βραβεύεται ως “Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος” και εξασφαλίζει, ταυτόχρονα, Ειδική Τιμητική Διάκριση για την υψηλότερη βαθμολογία στο διαγωνισμό των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2018, για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Η Cyta ανακοίνωσε τη λειτουργία του 1ου πιλοτικού δικτύου 5G στην Κύπρο.

Το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης Πελατών της Cyta ανανέωσε την πιστοποίηση του Διεθνούς Πρότυπου για την Εξυπηρέτηση Πελατών ISO18295-1:2017 - τη μοναδική εταιρεία στην Κύπρο και μια από τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Η Cyta πραγματοποίησε την πρώτη κλήση επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), με χρήση ολογραμμάτων, που έγινε ποτέ στη χώρα μας, μέσω του πιλοτικού της δικτύου τεχνολογίας 5G.

Yπoγραφή επιχειρηματικής τριμερής συμφωνίας μεταξύ της Cyta UK, της Cyta και της Hellenic Television Ltd, με την οποία η πελατειακή βάση λιανικής αγοράς της Cyta UK μεταφέρεται στη Hellenic Television.

Διπλή βράβευση για τη Cyta από την OOKLA. Το δίκτυο της Cytamobile-Vodafone ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ως το δίκτυο με τη καλύτερη κάλυψη στην Κύπρο, βραβείο που για πρώτη φορά απονέμεται σε δίκτυο της χώρας μας.

2020
O Δορυφορικός Σταθμός «Μακάριος» πέτυχε την πλήρη πιστοποίησή του στο επίπεδο Tier 4, το ανώτατο επίπεδο αριστείας σύμφωνα με το Πρόγραμμα Πιστοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τηλελιμένων (World Teleport Association - WTA) και συγκαταλέγεται, πλέον, ανάμεσα στους 16 δορυφορικούς σταθμούς παγκόσμια που έχουν πετύχει αυτή τη διάκριση.

Η Cyta συμμετέχει ενεργά στην καθολική προσπάθεια για αντιμετώπιση του ιού COVID-19, λαμβάνοντας μέτρα που συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του.