Χρονολογική Εξέλιξη των Τηλεπικοινωνιών και σημεία σταθμοί στην πορεία της Cyta

2017 Δύο νέα Κέντρα Δεδομένων υψηλών προδιαγραφών από τη Cyta (Data Centers) για ασφαλή και αξιόπιστη φιλοξενία εξοπλισμού επιχειρήσεων. Τα κέντρα είναι επιπέδου Tier 3 και πιστοποιημένα με το ISO 27001.

Νέα υπηρεσία Cytavision on the Go: οι συνδρομητές Super Pack μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν, ζωντανούς αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta από το κινητό ή το tablet, ταυτόχρονα σε δύο συσκευές, όπου κι αν βρίσκονται, ό,τι κι αν κάνουν.

Πιστοποιητικό περιβαλλοντικής ποιότητας «Green Office» εξασφάλισε η Cyta για το κτήριο των Κεντρικών Διοικητικών της Γραφείων στη Λευκωσία.

Η Cyta επιτυγχάνει την πλήρη πιστοποίηση του Δορυφορικού Σταθμού Μακάριος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τηλελιμένων (World Teleport Association).

Η Cyta εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της με ταχύτητες 4.5G.

Το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης Πελατών της Cyta πιστοποιείται με το Διεθνές Πρότυπο στην Εξυπηρέτηση Πελατών ISO18295-1:2017, καθιστώντας τη Cyta και επίσημα, τη μοναδική εταιρεία στην Κύπρο και ίσως και την πρώτη εταιρεία παγκόσμια, με αυτή την πιστοποίηση.

2018 Η Cyta είναι ο πρώτος Οργανισμός στην Κύπρο που εξασφαλίζει Πιστοποιητικό Παρoχέα Υπηρεσιών Επικοινωνιών, Πλοήγησης και Επιτήρησης (Communication, Navigation, Surveillance), σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού (ΕΕ) 1035/2011. Το πιστοποιητικό χορήγησε στη Cyta η Εθνική Εποπτική Αρχή μετά από μια απαιτητική και μακροχρόνια διαδικασία.

Νέα αναβάθμιση του διεθνούς δικτύου της Cyta - Σε δύο νέες συμφωνίες προχώρησε η Cyta, επεκτείνοντας το δίκτυο της Cytanet, το οποίο αποκτά πλέον απευθείας σύνδεση με τα κέντρα ανταλλαγής διαδικτυακής κίνησης MSK-IX (Moscow - Internet Exchange) στη Ρωσία και BIX (Bulgarian Internet Exchange) στη Βουλγαρία.

Η Cyta βραβεύεται ως το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, για το 2017, σε κάθε τεχνολογία, από 2G έως 4G. Η αξιολόγηση έγινε μέσω του εργαλείου SpeedTest (App) (αποτελεί παγκοσμίως το πιο δημοφιλές και ανεξάρτητο στις διαδικτυακές μετρήσεις) από τον οργανισμό OOKLA που θεωρείται ο πιο έγκυρος παγκοσμίως στον τομέα του.

Πιστοποιητικά Green Office, για την ποιότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης και λειτουργίας των Cytashop παρέλαβαν από την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κυρία Ιωάννα Παναγιώτου όλοι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων παγκύπρια.

Λειτουργία του πρώτου Cyta Support Center στη Λευκωσία για πελάτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή τους.

Νέα διάκριση στη Cyta ως Οργανισμός με μηδενικά απόβλητα στις χωματερές, εξασφαλίζοντας το σχετικό πιστοποιητικό “Zero Waste to Landfill”, από την εταιρεία TUV Cyprus Ltd.

Υπογραφή Συμφωνίας για Πώληση του Συνόλου των Μετοχών της CYTA HELLAS.
H Cytavision, εμπλουτίζει το περιεχόμενό της με την προσθήκη δυο δημοφιλών καναλιών, του NovalifεHD (θέση 49) και του NovastarsHD (θέση 39), στα πακέτα Variety Pack και Super Pack.

Εισαγωγή του δικτύου οπτικών ινών, καθώς και περαιτέρω αναβάθμιση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για ταχύτητες μέχρι και 1 Gigabit από τη Cyta.

Ολοκλήρωση της επενδυτικής διαδικασίας για τη Cyta Hellas με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στη Vodafone Ελλάδας.

Ξεκίνησαν οι πρώτες εγκαταστάσεις του δικτύου οπτικών ινών, σε περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων σε όλες τις επαρχίες. Είναι το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης των εθνικών τηλεπικοινωνιακών υποδομών μέχρι σήμερα και στόχος είναι σε τέσσερα χρόνια να ολοκληρωθεί.

Η Cyta, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κέρδισε το βραβείο από την ΟΟΚLA ως το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο.