Χρονολογική Εξέλιξη των Τηλεπικοινωνιών και σημεία σταθμοί στην πορεία της Cyta

2011 Η Cyta Hellas ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία στην Αττική.

Η Cyta και η Telecom Italia Sparkle, μέσω της επιχειρησιακής μονάδας μεσoγείου Mednautilus, εξαγγέλλουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου υποθαλλάσιου καλωδιακού δακτυλίου μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας.

Η Cyta γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

2012 Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Cyta -Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών Λιβάνου για την κατασκευή του νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών EUROPA μεταξύ Κύπρου-Λιβάνου.

2013 Συνεργασία Cyta, Radius Oceanic Communications Inc. και CSnet International Inc. για τη διασύνδεση του υποθαλάσσιου συστήματος POSEIDON και του υποθαλάσσιου συστήματος ελέγχου OFFSHORE COMMUNICATIONS BACKBONE (OCB), με την οποία επιτυγχάνεται η σύγκλιση ωκεανογραφίας και τηλεπικοινωνιών για την υπεράκτια βιομηχανία υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συμφωνία συνεργασίας διαμοιρασμού χωρητικότητας στο υποθαλάσσιο καλωδιακό υποσύστημα της Cyta ALEXANDROS, μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου-Γαλλίας από τη Cyta και το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου.

Η Cyta και η διεθνής εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων AVANTI εγκαινιάζουν τον επίγειο δορυφορικό κόμβο πολλαπλών χρήσεων της AVANTI, για πρόσβαση στο σύστημα Hylas 2, στο Δορυφορικό Σταθμό της Cyta «Μακάριος».

Νέα υπηρεσία Τηλεπληροφορικής (cloud service), Subscription Based Hosting for SAP® Business All-in-One από τη Cyta για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και κλάδων, σε συνεργασία με τις εταιρείες SAP και AMS.

2014 Τέθηκε σε λειτουργία το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα POSEIDON. Καθοριστική η αξιοποίηση του Διεθνούς Δικτύου της Cyta για εξυπηρέτηση της υπεράκτιας βιομηχανίας υδρογονανθράκων.

2015 Έναρξη λειτουργίας του δικτύου 4G από τη Cyta.

Εξαγγελία συμφωνίας Cyta και Telecom Italia Sparkle, μέσω MedNautilus για το νέο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών για διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας KIMONAS.

2016 Σταθερή στη συνεχή αναβάθμιση του διεθνούς της δικτύου η Cyta με συνολικές συνδέσεις της Υπηρεσίας Cytanet στο διαδίκτυο που ξεπερνούν τα 90Gbps, καθιστώντας το ως ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.