Χρονολογική Εξέλιξη των Τηλεπικοινωνιών και σημεία σταθμοί στην πορεία της Cyta

2007 Συμφωνία ΑΤΗΚ - MEDITERRANEAN NAUTILUS (Ιταλίας) για κατασκευή του συστήματος “Μινέρβα”, του πρώτου υποθαλάσσιου καλωδιακού δακτυλίου οπτικών ινών που θα διασύνδεει την Κύπρο απ΄ευθείας με την Ευρώπη.

Η Cytamobile-Vodafone και Microsoft ανακοινώνουν την εμπορική εισαγωγή της υπηρεσίας Windows Mobile® Email, μια ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω κινητού τηλεφώνου.

2008 Εισαγωγή υπηρεσίας Live Streaming από τη Cytanet για παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας από το εξωτερικό.

Επίσημη παρουσίαση της Cyta Hellas, θυγατρικής εταιρείας της Cyta, στην Ελλάδα.

Το 2008 ολοκληρώνεται το έργο επανασχεδιασμού της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού. Ως ένα επακόλουθο, τον Οκτώβριο 2008 παρουσιάζεται η νέα οπτική ταυτότητα του Οργανισμού, υιοθετώντας ανανεωμένο λογότυπο και την εμπορική επωνυμία Cyta. Παράλληλα υιοθετούνται οι ακόλουθες ονομασίες για τις τέσσερις βασικές υπομάρκες της: Cytamobile-Vodafone, Cytanet, Cytavision και Cytaglobal.

2009

Η Telecom Egypt και η Cyta εξαγγέλλουν τη συνομολόγηση συμφωνίας για συνεργασία στη Μεσόγειο.

Διεθνής Περιαγωγή σε πλοία και αεροπλάνα από τη Cytamobile-Vodafone.

Στρατηγική συνεργασία Cyta και του Συριακού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών STE για αναβάθμιση του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος UGARIT μεταξύ Κύπρου και Συρίας.

Στρατηγική συνεργασία Cyta και του Λιβανικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών OGERO για αναβάθμιση του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος CADMOS μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.

2010 Εγκατάσταση του μεγαλύτερου στην Κύπρο δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, βασισμένου στην τεχνολογία WiFi, στην περιοχή του ΤΕΠΑΚ.

Ενίσχυση της Κύπρου ως περιφερειακού τηλεπικοινωνιακού κόμβου με τη λειτουργία του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Λειτουργία του νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού υποσυστήματος TELMAR, που διασυνδέει το Ισραήλ με τη Γαλλία, από τη Cyta και τη Mednautilus.