Τηλεφωνία & Internet FAQs

SafeWeb

Τι είναι το SafeWeb;

Το SafeWeb ενισχύει την ασφάλεια κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και προσφέρει προστασία από τους κινδύνους του. Με το SafeWeb προστατεύεται οποιαδήποτε συσκευή στο σπίτι έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω της υπηρεσίας Internet Home, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε κακόβουλες ιστοσελίδες που:

  • είναι σχεδιασμένες για να μολύνουν τις συσκευές με κακόβουλα λογισμικά και ιούς,
  • έχουν στόχο να υποκλέψουν προσωπικές πληροφορίες, οικονομικά δεδομένα ή προσωπικούς κωδικούς.
Πώς μπορώ να το αποκτήσω;
Το SafeWeb προσφέρεται με τα προϊόντα Internet Home.
Πώς λειτουργεί;
Το SafeWeb ελέγχει εάν o ιστότοπος που επιθυμείς να επισκεφτείς περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. Σε περίπτωση που περιεχόμενο του ιστοτόπου αναγνωριστεί ως κακόβουλο, για προστασία σου η πρόσβαση σε αυτό εμποδίζεται και δρομολογείσαι σε μία ενημερωτική σελίδα.
Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα;

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του SafeWeb είναι τα ακόλουθα:

  • μείωση του ρίσκου έκθεσης σε κακόβουλα λογισμικά και ιούς,
  • δεν επηρεάζει τη λειτουργικότητα της υπηρεσίας Internet Home και δεν προκαλεί οποιαδήποτε καθυστέρηση κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο,
  • σέβεται την ιδιωτικότητα,
  • είναι συμβατή με άλλες υπηρεσίες ασφάλειας,
  • δεν χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιας λογισμικής εφαρμογής.
Σε τι διαφέρει από ένα πρόγραμμα antivirus;

Το πρόγραμμα antivirus είναι ένα λογισμικό το οποίο πρέπει να εγκαταστήσεις σε κάθε υπολογιστή/συσκευή. Το antivirus προστατεύει τη συσκευή από ιούς από το διαδίκτυο και από εξωτερικές συσκευές όπως USB, εξωτερικός δίσκος κ.λπ. που προσπαθούν να μολύνουν τη συσκευή.

Το SafeWeb προσφέρει προστασία σε όλες τις συσκευές στο σπίτι όταν συνδέονται με το διαδίκτυο. Προστατεύει, σε οποιαδήποτε επικοινωνία γίνεται με το διαδίκτυο, τις συσκευές όχι μόνο από ιούς, αλλά και ιστοσελίδες που στόχο έχουν να υποκλέψουν προσωπικές πληροφορίες. Προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του είναι το Domain Name Service (DNS) να λαμβάνεται αυτόματα από το modem της υπηρεσίας Internet Home και να μην αλλάζεται από τον χρήστη της συσκευής.

Πρέπει να έχω και πρόγραμμα antivirus;
Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο προστασίας που θέλεις. Οι καλές πρακτικές για αυξημένη ασφάλεια συστήνουν να έχεις συμπληρωματικά και πρόγραμμα antivirus.
Σε τι διαφέρει η υπηρεσία Safe Internet από το SafeWeb;
Το Safe Internet είναι μία υπηρεσία γονικού ελέγχου που προστατεύει τα παιδιά από το ανεπιθύμητο και επιβλαβές περιεχόμενο του διαδικτύου. Με την υπηρεσία αυτή, μπορείς να επιλέξεις το προφίλ που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της οικογένειας σου, να καθορίσεις το χρόνο επιτρεπόμενης πρόσβασης στο διαδίκτυο για τα μέλη της οικογένειας σου και να δημιουργήσεις μαύρες και άσπρες λίστες με διαδικτυακές διευθύνσεις
Πώς μπορώ να απενεργοποιήσω το SafeWeb;
Μπορείς να το απενεργοποιήσεις από το My Cyta ή καλώντας στο Κέντρο Επαφής Πελάτη στο 132 ή ηλεκτρονικά μέσω email, LiveChat, Facebook ή Twitter.