Τηλεφωνία & Internet FAQs

Σύνδεση με το internet

Χρειάζομαι τηλεφωνική γραμμή για να έχω ευρυζωνική/οπτική σύνδεση στο internet;
Όχι. Η παροχή ευρυζωνικής/οπτικής σύνδεσης είναι εφικτή, χωρίς την ύπαρξη τηλεφωνικής υπηρεσίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου την ιστοσελίδα https://www.cyta.com.cy/build-your-package.
Τι πρέπει να κάνω όταν το modem δεν συγχρονίζει;
Βεβαιώσου ότι το καλώδιο της τηλεφωνικής σου γραμμής είναι συνδεδεμένο σωστά στο modem (στην υποδοχή DSL) και στην τηλεφωνική πρίζα, είτε απευθείας είτε μέσω του διαχωριστή φίλτρου στην υποδοχή modem/DLS. Ακολούθως, σβήσε το modem σου για 2-3 λεπτά. Μετά την επανεκκίνηση όταν το λαμπάκι του Broadband/DSL σταθεροποιηθεί, μπορείς να επανασυνδεθείς στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση που το Broadband/DSL δεν σταθεροποιηθεί, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το Κέντρο Επαφής Πελάτη στο 132 ή ηλεκτρονικά μέσω email, Live Chat, Facebook ή Twitter για περαιτέρω έλεγχο.
Τι πρέπει να κάνω αν το λαμπάκι του power στο modem μου δεν είναι σταθερά πράσινο;
Μπορείς να αφαιρέσεις το καλώδιο τροφοδοσίας του ρεύματος από την πρίζα για δύο λεπτά. Επανασυνδέοντας το, θα πρέπει να επανέλθει το πράσινο χρώμα. Επίσης, μπορείς να ελέγξεις και τις πρίζες ρεύματος (π.χ. πολύπριζο). Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να αλλαχτεί το modem.
Δημιουργούνται οποιαδήποτε προβλήματα αν σβήνουμε το modem κατά τις βραδινές ώρες;
Το modem είναι κατασκευασμένο για να λειτουργεί συνεχόμενα, χωρίς να δημιουργείται οποιαδήποτε ζημιά. Μπορείς όμως, όταν επιθυμείς, να το σβήνεις, χωρίς να προκαλείς κάποια βλάβη.
Ποιους DNS server πρέπει να χρησιμοποιώ;

Στα προϊόντα Internet Home οι DNS servers δίνονται αυτόματα και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε παραμετροποίηση.

Για Internet Business, συνιστούμε να χρησιμοποιούνται οι DNS server με διευθύνσεις IP:

195.14.154.100
195.14.130.220

Γιατί να προσθέσω τον νέο DSN Server με διεύθυνση IP 195.14.154.100 στην παραμετροποίηση των στοιχείων δικτύου μου;

Με τον επιπρόσθετο resolving DNS server διασφαλίζετε εφεδρεία στην υφιστάμενη υποδομή σας.

Για το λόγο αυτό, συστήνεται όπως παραμετροποιήσετε το συντομότερο δυνατό τα στοιχεία του δικτύου σας ώστε να συμπεριληφθεί και ο νέος DNS server με διεύθυνση IP 195.14.154.100.

Πώς μπορώ να αλλάξω το όνομα (SSID) και το κλειδί ασφαλείας του ασύρματου δικτύου (WiFi) του modem μου;
Για να αλλάξεις το Όνομα και τον Κωδικό του ασύρματου δικτύου σου, παρακολούθησε το video που αντιστοιχεί στο δικό σου modem: https://www.youtube.com/playlist?list=PLr10H-IiNZMCNGUoldagFZvCQbXoyijrA.
Σε πόση απόσταση μπορώ να χρησιμοποιήσω το wireless του modem, χωρίς προβλήματα αποσυνδέσεων;

Όσο πιο ανοικτός είναι ο χώρος και χωρίς εμπόδια, είτε αυτά είναι τοίχοι, είτε ασύρματες συσκευές, τόσο πιο δυνατή θα είναι η λήψη του. Για βελτιστοποίηση του ασύρματου δικτύου, δες το παρακάτω video:.

Πώς μπορώ να ελέγξω την ταχύτητα της υπηρεσίας μου;

Μπορείς να μετρήσεις την ταχύτητα της σύνδεσής σου εδώ: speedtest.cytanet.com.cy.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στη μέτρηση ταχύτητας, δες το video:

Έχω πάντα την ίδια διεύθυνση IP;
Όχι, η διεύθυνση IP της σύνδεσης σου αλλάζει κάθε φορά που γίνεται επανεκκίνηση του modem σου ή όταν, για οποιονδήποτε άλλο λόγο, χάνεται η σύνδεση σου. Σε περίπτωση που επιθυμείς να έχεις πάντοτε την ίδια διεύθυνση IP, θα πρέπει να ζητήσεις να σου παρέχουμε στατικό IP: https://www.cyta.com.cy/static-ip-rental/el.
Πώς μπορώ να ανοίξω Ports στο modem μου;
Για να ρυθμίσεις παραμέτρους Port Forwarding παρακολούθησε το video που αντιστοιχεί στο δικό σου modem: https://www.youtube.com/playlist?list=PLr10H-IiNZMCNGUoldagFZvCQbXoyijrA.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου modem;
Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δικό σου modem, προγραμματίζοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις.
Σημείωση: Εάν επιλέξεις δικό σου modem, θα υπάρχουν περιορισμοί στην υποστήριξη που θα μπορούμε να σου παρέχουμε.
Γιατί η σύνδεσή μου στο διαδίκτυο είναι αργή;
Αν δεν υπάρχει οποιαδήποτε βλάβη στην τηλεφωνική σου γραμμή ή στο modem σου, τότε μπορεί να επηρεάζει το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για πρόσβαση στο διαδίκτυο, το antivirus που χρησιμοποιείς ή ακόμη και ο μεγάλος αριθμός ενσύρματων ή ασύρματων συσκευών που έχεις συνδεδεμένες.