Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.

«Βραβεία Cyta» στους αρίστους στην πληροφορική και στην τεχνολογία

H Cyta, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, βράβευσε τους άριστους τελειόφοιτους μαθητές στο μάθημα της πληροφορικής/ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και τους άριστους τελειόφοιτους φοιτητές κυπριακών πανεπιστημίων που διακρίθηκαν στους κλάδους της τεχνολογίας, της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου.

Οι βραβεύσεις έγιναν με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των καθηγητών Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης, Τεχνικών Σχολών και Ιδιωτικών Σχολών (ιδίου τύπου), καθώς και με τις διευθύνσεις των Κυπριακών Πανεπιστημίων. που διαθέτουν αναγνωρισμένους κλάδους στην πληροφορική και στις τηλεπικοινωνίες.

Πληροφορίες και κριτήρια διεκδίκησης για το «Βραβείο Cyta στην Πληροφορική»

 • Για μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών
 • Για φοιτητές Κυπριακών πανεπιστημίων

Πληροφορίες και κριτήρια διεκδίκησης για το «Βραβείο Cyta στην Πληροφορική» για μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών

Το βραβείο αποτελείται από δίπλωμα και δωροκάρτες Cyta, συνολικής αξίας €200.

Κριτήρια για μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης (Λυκείων) - Βραβείο Cyta στην Πληροφορική 2016-2017

Ο τελειόφοιτος έπρεπε να είχε επιλέξει το μάθημα της Πληροφορικής/Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ως κατεύθυνση και να έχει εξασφαλίσει συνολικά, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (δύο τετράμηνα + βαθμός εξετάσεων), την ψηλότερη βαθμολογία του σχολείου στο συγκεκριμένο μάθημα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, βραβεύονται όλοι οι μαθητές που ισοψήφησαν.

Κριτήρια για μαθητές Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  - Βραβείο Cyta στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές 2016-2017

Ο τελειόφοιτος  της Θεωρητικής Κατεύθυνσης του κλάδου «Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών» έπρεπε να είχε επιλέξει την ειδικότητα «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες», ενώ ο τελειόφοιτος της Πρακτικής Κατεύθυνσης του κλάδου «Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών» να είχε επιλέξει την ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Δικτύων και Επικοινωνιών». Ο τελειόφοιτος θα έπρεπε να εξασφαλίσει συνολικά για την τρέχουσα σχολική χρονιά την υψηλότερη βαθμολογία στα θέματα της ειδικότητας του. Σε περίπτωση ισοψηφίας, βραβεύονται όλοι οι μαθητές που ισοψήφησαν.

Κριτήρια για μαθητές Ιδιωτικών Σχολών - Βραβείο Cyta στην Πληροφορική 2016-2017

Oι άριστοι μαθητές των Ιδιωτικών Σχολείων (ιδίου τύπου μόνο) μπορούσαν να διεκδικήσουν το Βραβείο με την ίδια διαδικασία, όπως και για τα Δημόσια Σχολεία. Δηλαδή:

Ο τελειόφοιτος έπρεπε να είχε επιλέξει το μάθημα της Πληροφορικής/Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ως κατεύθυνση και να εξασφαλίσει συνολικά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (δύο τετράμηνα + βαθμός εξετάσεων), την ψηλότερη βαθμολογία του σχολείου στο συγκεκριμένο μάθημα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, βραβεύονται όλοι οι μαθητές που ισοψήφησαν.

Διαδικασία για απονομή βραβείων μαθητών

Η διαδικασία για απονομή των πιο πάνω βραβείων έχει ως ακολούθως:

 1. Οι διευθυντές/ντριες καλούνταν όπως, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τελικών παγκύπριων εξετάσεων να ενημερώσουν άμεσα τη Cyta, στην ηλεκτρονική διεύθυνση emmesidiafimisi@cyta.com.cy, για τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου τους  που διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να αποστείλουν τα πιο κάτω στοιχεία:
  • Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας
  • Όνομα σχολείου
  • Ταχυδρομική διεύθυνση οικίας μαθητή/τριας
  • Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας μαθητή/τριας
  • Ηλεκτρονική Διεύθυνση/e-mail μαθητή/τριας
 2. Η Cyta θα απέστειλε στα σχολεία συγχαρητήριες επιστολές για να  δοθούν στους μαθητές στις τελετές αποφοίτησης κατά την ανακοίνωση  του βραβείου ως  «Βραβείο Cyta στην Πληροφορική ή στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές», αντίστοιχα.
 3. Οι μαθητές/τριες, αφού παράλαβαν τις επιστολές, θα έπρεπε να στείλουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 τα στοιχεία τους (όνομα, σχολείο, τηλέφωνο και πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση emmesidiafimisi@cyta.com.cy, για να ετοιμαστούν και να τους αποσταλούν συστημένα, μέσω ταχυδρομείου, το δίπλωμα και το δώρο τους.
 4. Στις περιπτώσεις που δεν ενημερώθηκε η Cyta από τα σχολεία για τους αρίστους στην Πληροφορική/Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές ή/και σε περιπτώσεις που οι μαθητές δεν έστειλαν τα στοιχεία τους πριν τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, τα βραβεία δεν θα ισχύουν και ως εκ τούτου δεν θα αποστέλλονται.

Πληροφορίες και κριτήρια διεκδίκησης για το «Βραβείο Cyta στην Πληροφορική» για τους αποφοίτους κυπριακών πανεπιστημίων.

Το βραβείο απονέμεται σε άριστους αποφοίτους της Ακαδημαϊκής Χρονιάς 2016-2017, όπως φαίνεται πιο κάτω και αποτελείται από δίπλωμα και δωροκάρτες της, αξίας €500.

Πανεπιστήμιο Κύπρου
Βραβεύτηκαν οι άριστοι απόφοιτοι των πιο κάτω κλάδων:

 • Τμήμα Πληροφορικής - Πτυχίο Πληροφορικής
 • Πολυτεχνική Σχολή - Πτυχίο  Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)
Βραβεύτηκαν οι άριστοι απόφοιτοι των πιο κάτω κλάδων:

 • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας - Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας - Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής
 • Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης - Πτυχίο Επικοινωνιών και Σπουδών Διαδικτύου

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Βραβεύτηκαν οι άριστοι απόφοιτοι των πιο κάτω κλάδων:

 • Σχολή Επιστημών και Μηχανικής - Πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Σχολή Επιστημών και Μηχανικής - Πτυχίο Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
 • Σχολή Επιστημών και Μηχανικής - Πτυχίο Πληροφορικής

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
Βραβεύτηκαν οι άριστοι απόφοιτοι των πιο κάτω κλάδων:

 • Σχολή Θετικών Επιστημών - Πτυχίο BSc Computer Science
 • Σχολή Θετικών Επιστημών - Πτυχίο Computer Engineering

Frederick University
Βραβεύτηκαν οι άριστοι απόφοιτοι των πιο κάτω κλάδων:

 • Πολυτεχνική Σχολή - Πτυχίο Πληροφορικής
 • Πολυτεχνική Σχολή - Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
 • Πολυτεχνική Σχολή - Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με ειδίκευση στην Γενική κατεύθυνση Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

UCLAN Cyprus
Θα βραβευθούν οι άριστοι απόφοιτοι των πιο κάτω κλάδων:

 • Σχολή Electrical & Electronic Engineering - Πτυχίο Telecommunications and Mobile Technologies
 • Σχολή Computing - Πτυχίο Computer Engineering

Διαδικασία για την απονομή των βραβείων στους άριστους απόφοιτους

 1. Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία των αποφοίτων (όνομα, πανεπιστήμιο, κλάδο σπουδών, τηλέφωνο και πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση emmesidiafimisi@cyta.com.cy. Η Cyta αφού παραλάβει τα στοιχεία θα στείλει στα πανεπιστήμια συγχαρητήριες επιστολές για να δοθούν κατά τις τελετές αποφοίτησης και θα ανακοινώνονται ως «Βραβεία Cyta».
 2. Οι απόφοιτοι, αφού παραλάβουν τις συγχαρητήριες τους επιστολές, θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 τα στοιχεία τους (όνομα, πανεπιστήμιο, κλάδο σπουδών, τηλέφωνο και πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση emmesidiafimisi@cyta.com.cy ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κ Ελένη Ιωνά στο τηλέφωνο 22707141 ή την κ Άννα Κούμα στο 22701358 για να ετοιμαστούν και να τους αποσταλούν συστημένα, μέσω ταχυδρομείου, το δίπλωμα και το δώρο τους.