Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 23/2017

780 συμμετοχές στον παιδικό διαγωνισμό της Cyta με θέμα
«Κύπρος – Ευρώπη: Χτίσε γέφυρες πολιτισμού, παρέα με τον Τέλη!»

Ψηφοφορία και στο διαδίκτυο για το κοινό!

Η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, διοργανώνει, και φέτος, παγκύπριο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής ανάμεσα στους μαθητές της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Με αφορμή το γεγονός ότι η Πάφος είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 και η Cyta είναι ο Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας, το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Κύπρος – Ευρώπη: Χτίσε  γέφυρες πολιτισμού, παρέα με τον Τέλη!».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε μέσα από τις σελίδες του εικαστικού ημερολογίου, ενός ειδικά σχεδιασμένου τετραδίου ιχνογραφίας, που η Cyta, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στηρίζοντας την παιδεία και την επικοινωνία μέσω της τέχνης, ανέλαβε να σχεδιάσει, εκτυπώσει και διανείμει δωρεάν σε όλη την προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση παγκύπρια.

O ενθουσιασμός των μικρών δημιουργών ήταν μεγάλος και 780 περίπου ζωγραφιές από όλη την Κύπρο έφτασαν στα γραφεία της Cyta.

Η Cyta θα βραβεύσει συνολικά 22 σχέδια, τρία (3) από κάθε ηλικιακή ομάδα ενώ ένα ξεχωριστό βραβείο θα δοθεί σε συμμετοχή από ειδικά σχολεία. Η επιλογή των έργων, τα οποία θα βραβευτούν, θα γίνει με δύο ξεχωριστούς τρόπους. Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη καθιερωθεί, κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΥΠΠ, αλλά και άλλους ειδικούς με γνώσεις και εμπειρία στο θέμα, θα αξιολογήσει τα έργα και θα επιλέξει τα 14 πιο αξιόλογα, δύο (2) από κάθε ηλικιακή ομάδα και επιπλέον μία (1) συμμετοχή από ειδικά σχολεία.

Παράλληλα, η Cyta συνδυάζοντας και πάλι την τεχνολογία με την παιδεία και την επικοινωνία, δημιουργεί και φέτος μια ειδική εφαρμογή, η οποία φιλοξενεί όλα τα έργα των παιδιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μέσω της διαδικτυακής αυτής έκθεσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να σερφάρει και να απολαύσει την παιδική δημιουργικότητα και να ψηφίσει τα σχέδια της επιλογής του. Τα επτά (7) δημοφιλέστερα σχέδια που θα προκύψουν από τη διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, ένα από κάθε ηλικιακή ομάδα, θα βραβευτούν. Η διαδικτυακή ψηφοφορία διαρκεί από τις 22 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 (μεσημέρι) έως και τις 02 Ιουνίου 2017 και ώρα 12:00 (μεσημέρι).

Όλα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσω δελτίου τύπου την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και από την ιστοσελίδα της Cyta www.cyta.com.cy/paidikos-diagonismos-zografikis

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

22 Μαΐου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy