Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 20/2017

Η Cyta βραβεύει για 16η συνεχή χρονιά τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό
«Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία, η βράβευση των νικητών του μαθητικού διαγωνισμού άρθρων, βίντεο και φωτογραφιών, με θέμα το περιβάλλον. Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός στηρίζεται εδώ και 16 χρόνια, τόσο από τη Cyta, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από όλη την Κύπρο, μαθητές των οποίων ερευνούν τα θέματά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανταλλάζοντας σχετικές πληροφορίες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα, μέσω του διαδικτύου. Τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και φιλμάκια των μαθητών αναρτούνται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.cymepa.org.cy και συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, επιτυγχάνοντας μάλιστα και διακρίσεις. Επίσης, δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε επίσης παρουσίαση από τη Δρα Κωνσταντίνα Τσαμπούκου – Σκαναβή, Διευθύντρια Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για την παγκόσμια διάκριση που πέτυχαν για την κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, εξασφάλισαν, ανάμεσα σε 866 συμμετοχές από 153 χώρες, το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό βίντεο με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, που έγινε στο Μαρόκο τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της διάσκεψης για το περιβάλλον COP 22. O κ Κυριάκος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που έχουν γίνει για το πρότυπο λιμάνι της Σκύρου. Η Cyta τίμησε για την επιτυχία τους, τόσο την κα Σκαναβή, όσο και την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που δούλεψε στο έργο για το Λιμένα Σκύρου, καθώς και τον κ Αντωνόπουλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και παρέδωσαν βραβεία, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ Νίκος Κουγιάλης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ Μιχάλης Αχιλλέως και η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Σοφία Χριστοδούλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΡΙΚ κ Θανάσης Τσώκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών κ Γιώργος Φράγκου, ο Διευθυντής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων κ Γιώργος Πενηνταέξ και η Γενική Διευθύντρια της Αρχής Λιμένων κα Ανθή Κληρίδου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στο Αμφιθέατρο της Cyta, ο κ. Αχιλλέως συνεχάρη, τόσο τους νέους που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», όσο και την ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός συγχάρηκε όλους τους βραβευθέντες, καθώς και τους διοργανωτές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές δράσεις του Υπουργείου του.
Τόσο ο Υπουργός, όσο και η Επίτροπος Περιβάλλοντος τόνισαν μέσα από τους χαιρετισμούς τους τη σημασία που έχει η σταθερή, ουσιαστική και διαχρονική συμβολή της Cyta στα περιβαλλοντικά θέματα.

Από πλευράς Cyta, έγινε παρουσίαση από τον Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού, κ. Θεόδουλο Μακρυγιάννη για την περιβαλλοντική πολιτική και για το επίτευγμα επαλήθευσης της Cyta ως του πρώτου οργανισμού στην Κύπρο με μηδενικά απόβλητα στις χωματερές.

Η εκδήλωση περιλάμβανε, επίσης, παρουσιάσεις για τη δράση των οργανώσεων ΑΚΤΗ και Eco – Cypria από τους εκπροσώπους τους κα Μαρκέλα Παπανικολάου και κ Πιεραντώνιο Παπάζογλου αντίστοιχα.

Εκ μέρους του Οργανισμού CYMEPA, ο κ. Ιερείδης, ο οποίος συντόνιζε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τη Cyta και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον, το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Συνημμένα θα βρείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Αθλοθέτης των βραβείων ήταν η Cyta.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

15 Μαΐου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy