Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 7/2017

Ο «Τέλης» δίνει παράταση στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής
Νέα ημερομηνία λήξης - 15η Μαρτίου 2017

Η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, προκήρυξε κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Κύπρος - Ευρώπη. Χτίσε… γέφυρες πολιτισμού παρέα με τον Τέλη!». Ο διαγωνισμός κοινοποιήθηκε μέσα από τις σελίδες του Εικαστικού Ημερολογίου (ενός ειδικά σχεδιασμένου τετραδίου ιχνογραφίας), το οποίο, με πρωτοβουλία της Cyta, για τέταρτη συνεχή χρονιά, σχεδιάστηκε, εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε δωρεάν σε όλη την προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση παγκύπρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Ζωγραφικής αποτελεί μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια μέσα από άλλες εκδόσεις της Cyta που απευθύνονταν στα παιδιά και ήταν κάθε χρόνο αφιερωμένος σε συγκεκριμένη θεματολογία που επιλεγόταν σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και άλλους φορείς που σχετίζονταν με το θέμα. 

Σε μια προσπάθεια να προωθηθεί ακόμη περισσότερο o διαγωνισμός και τα μηνύματα γύρω από αυτόν, o «Τέλης», η μασκότ της Cyta, επισκέφτηκε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για να ενημερώσει τα παιδιά για τον τρόπο συμμετοχής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέγηκαν για επίσκεψη σχολεία εκτός αστικών κέντρων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και σε μαθητές με λιγότερες ευκαιρίες για τέτοιου είδους παρουσιάσεις να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία ενημέρωσης.

Μετά από παράκληση και των εκπαιδευτικών, η Cyta αποφάσισε όπως δοθεί παράταση για την υποβολή συμμετοχών στο διαγωνισμό, μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017.

Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν με όποιο υλικό θέλουν, πάνω σε χαρτί μεγέθους Α3, ενώ αποδεκτές γίνονται μόνο ατομικές και όχι ομαδικές συμμετοχές.
Όλα τα έργα θα πρέπει να σταλούν μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο συμμετοχής, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κάθε μαθητή, καθώς και την ενυπόγραφη συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων του. Η διεύθυνση αποστολής των έργων είναι:

Κεντρικά Γραφεία Cyta,
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας,
Κεντρικά Γραφεία, Γραφείο 331,
Τ.Θ. 24929,
1396 Λευκωσία.

Η Cyta θα βραβεύσει φέτος 22 παιδιά. Συγκεκριμένα, θα δοθούν τρία (3) βραβεία σε κάθε ηλικιακή ομάδα (Προδημοτική, Α’ τάξη, Β’ τάξη, Γ’ τάξη, Δ’ Τάξη, Ε’ τάξη και Στ’ Τάξη), εκ των οποίων τα δύο θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή και το ένα μέσα από διαδικτυακή ψηφοφορία, όπου δικαίωμα ψήφου θα έχει το κοινό. Επίσης, ένα ακόμη βραβείο θα δοθεί για τις συμμετοχές από τα ειδικά σχολεία.

Όλες οι πληροφορίες για το διαγωνισμό βρίσκονται στο Εικαστικό Ημερολόγιο, καθώς και στην ιστοσελίδα της Cyta, www.cyta.com.cy/paidikos-diagonismos-zografikis.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

1 Μαρτίου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy