Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 11/2017

Νέο περιστατικό απάτης τύπου PHONE SCAM καταγγέλλει η Cyta και συστήνει την προσοχή του κοινού.

Η Cyta καταγγέλλει νέο σοβαρό περιστατικό που αφορά προσπάθειες παραπλάνησης των πελατών της, αλλά και του κοινού γενικά, από επιτήδειους, οι οποίοι διενεργούν κλήσεις με απόκρυψη αριθμού από το εξωτερικό προς ανυποψίαστους συνδρομητές, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας. Οι ενοχλητικές κλήσεις δεν εμφανίζουν τον καλούντα αριθμό σε αντίθεση με προηγούμενα περιστατικά που οι κλήσεις εμφάνιζαν κάτι που αποτελεί μια συνήθη τακτική σε παρόμοια περιστατικά απάτης.

Σύμφωνα με τη μορφή της απάτης, οι επιτήδειοι

  • μιλώντας σε σπαστά αγγλικά, συστήνονται σαν μηχανικοί της Cyta, οι οποίοι προσφέρονται να βοηθήσουν σε δήθεν επίλυση προβλημάτων,
  • οδηγούν τους ανυποψίαστους συνδρομητές σε διαδικτυακό ιστοχώρο μέσου του οποίου αποκτούν απομακρυσμένη πρόσβαση,
  • ζητούν την ενεργοποίηση συγκεκριμένου συνδέσμου (link), που στην ουσία αποτελεί κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του υπολογιστή,
  • ζητούν στοιχεία πιστωτικών καρτών για δήθεν εκτέλεση της εργασίας, με το πρόσχημα ανάγκης πληρωμής κάποιου ποσού για ξεκλείδωμα του υπολογιστή.

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, η Cyta συστήνει την προσοχή στο κοινό, δεδομένου ότι δεν αποκλείεται το φαινόμενο να συνεχιστεί, με τη χρήση ή όχι καλούντα αριθμού/αριθμών και διαφορετικών διαδικτυακών ιστοχώρων μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η απομακρυσμένη πρόσβαση, γι’ αυτό και συμβουλεύει τους αποδέκτες τέτοιων κλήσεων:

  • να μην ανταποκρίνονται,
  • να μην δίνουν, σε καμία περίπτωση, προσωπικά τους ή άλλα στοιχεία,
  • να ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, όπως είναι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας στους αριθμούς 22607250 ή 22808200 και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, καθώς και τον τηλεπικοινωνιακό παροχέα τους.

Για τη Cyta, ο αριθμός στον οποίο οι πελάτες της μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, είναι το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 132.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

24 Μαρτίου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy