Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2015

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 1/2015

Η Υπέργεια Διάβαση Cyta, ένα έργο ορόσημο για τη Λεμεσό
Εκπροσωπεί την Κύπρο σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό

Μια υπέργεια διάβαση η οποία συνδέει απευθείας το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο - ΓΣΟ με την απέναντι Ακτή Ολυμπίων έχει πλέον δοθεί στη διάθεση της Λεμεσού. Το έργο ορόσημο για την πόλη, το οποίο πραγματοποιήθηκε χάρη στην αρωγή της Cyta, επιλέγηκε από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, μαζί με άλλα εννέα έργα, στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Mies Van Der Rohe Award» * που διεξάγεται αυτή την περίοδο και του οποίου η απονομή των βραβείων θα γίνει το καλοκαίρι του 2015, στη Βαρκελώνη.

Η Υπέργεια Διάβαση Cyta αποτελεί συνέχεια και εξέλιξη του Αθλητικού Πάρκου στο παλαιό ΓΣΟ προς τη θάλασσα, συνδέοντας το πάρκο με τον παραλιακό πεζόδρομο και γενικά με την Ακτή Ολυμπίων. Συνδέει γραμμικά και ενοποιεί τα δύο έργα, δημιουργώντας παράλληλα νέους χώρους που προσφέρουν νέες εμπειρίες σε σχέση με την πόλη, το δρόμο, τον παραλιακό πεζόδρομο, τον ποδηλατόδρομο, την παραλία και τη θάλασσα. Κατασκευάστηκε στο ανατολικό σημείο της υφιστάμενης υπέργειας πλατφόρμας του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου – ΓΣΟ και καταλήγει σε ένα πλάτωμα, το οποίο λειτουργεί ως μπαλκόνι στην παραλία και προσφέρει στους επισκέπτες απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα και τον περιβάλλοντα παραλιακό χώρο της Λεμεσού.

Η Cyta ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Λεμεσού, ανέλαβε την πλήρη χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου, στο πλαίσιο της προσφοράς της στην κοινωνία και σε έργα υποδομής που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια.

Η Υπέργεια Διάβαση Cyta είναι έργο της αρχιτέκτονα Μαργαρίτας Δανού και το κόστος κατασκευής της έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Αν και δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί τα επίσημα εγκαίνια του έργου, ο Δήμος Λεμεσού θεωρεί ήδη τη διάβαση ως ένα από τα σημαντικά τοπόσημα της πόλης, το οποίο έγινε κατορθωτό με τη σημαντική συμβολή της Cyta. Θεωρεί επίσης την πρόκριση και συμμετοχή του έργου στον Ευρωπαϊκή διαγωνισμό για τα βραβεία «Mies van der Rohe» ιδιαίτερα τιμητική, για όλους του συντελεστές του έργου και επιβεβαιώνει την αξία του.

Τα βραβεία «Mies van der Rohe» είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ένωσης «Mies van der Rohe» και απονέμονται κάθε δύο χρόνια. Κύριοι στόχοι των βραβείων είναι να αναδειχθούν έργα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας και να επισημανθεί η συμβολή των αρχιτεκτόνων στην ανάπτυξη νέων ιδεών και τεχνολογιών, καθώς επίσης στην κατασκευή πόλεων και κοινοτήτων, όπου η σχέση μεταξύ ποιότητας ζωής και ποιότητας περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα. Έργα που συμμετέχουν και διακρίνονται δημοσιεύονται σε σημαντικά ευρωπαϊκά βιβλία και περιοδικά Αρχιτεκτονικής.

Η Υπέργεια Διάβαση Cyta στη Λεμεσό αποτελεί το δεύτερο μεγάλο έργο υποδομής που χρηματοδοτεί η Cyta. Το πρώτο ανάλογο έργο ήταν η “Υπέργεια Διάβαση Cyta” στη Λευκωσία, η οποία εγκαινιάστηκε το 2003 και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Επικοινωνίας Cyta

15 Ιανουαρίου 2015

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy

     
Feedback