Διατήρησε τον έλεγχο

Διατήρησε τον έλεγχο
Τι χρειάζεται να γνωρίζω για τα κινητά

Τα κινητά, τα οποία πλέον είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής για πολλά παιδιά καθώς και εφήβους, αφού είναι η «επικοινωνία» τους με τους φίλους τους, αναμφισβήτητα είναι ένα εργαλείο το οποίο βοηθά εσένα να επικοινωνείς με το παιδί σου ανά πάσα στιγμή όπου κι αν βρίσκεται. Από την άλλη αποτελεί και ένα μέσο που «εκθέτει» το παιδί σου στους διάφορους κινδύνους.

Εάν το παιδί σου έχει «έξυπνο» τηλέφωνο (smartphone), κατά πάσα πιθανότητα το χρησιμοποιεί για να στέλνει και να λαμβάνει email, να ενημερώνει το προφίλ κοινωνικής δικτύωσης ή το blog του, να παρακολουθεί βίντεο μέσω youtube, να αναζητεί πράγματα σε ιστοτόπους και να κάνει αγορές και να τραβά φωτογραφίες.

Η εποχή του Smartphone

Τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) έχουν υψηλή ζήτηση, ιδιαίτερα από τους νέους, έτσι είναι σημαντικό να είσαι ενημερωμένος για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και να αντιλαμβάνεσαι τις δυνατότητες αυτών των συσκευών, προτού δώσεις μία στο παιδί σου.

Τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) είναι ικανά για πολύ περισσότερα από το να κάνουν απλώς κλήσεις και να στέλνουν γραπτά μηνύματα. Σου δίνουν επίσης τη δυνατότητα να τραβάς φωτογραφίες και βίντεο και να τις κοινοποιείς, να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο, να στέλνεις και να λαμβάνεις ηλεκτρονικά μηνύματα, να ανταλλάσσεις άμεσα μηνύματα (instant messaging), να επεξεργάζεσαι έγγραφα, να κάνεις και να λαμβάνεις ενημερώσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, να καθοδηγείσαι μέσω GPS, ως και να παίζεις παιχνίδια με φίλους.

Εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (apps)

Οι πλατφόρμες εφαρμογών στα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) είναι σημαντική εξέλιξη, καθώς επιτρέπουν το κατέβασμα εφαρμογών λογισμικού (apps) από έναν ιστότοπο ή ένα κατάστημα εφαρμογών, και την εγκατάστασή τους στο τηλέφωνο. Σχεδόν όλα τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) έχουν αυτήν τη δυνατότητα και υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία πρόσβασης, όπως το Apple Store ή το Google Play Store, όπου οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν και να κατεβάσουν εφαρμογές. Οι εφαρμογές (apps) εξελίσσονται για πλήθος χρήσεων.

Από παιχνίδια έως ταξιδιωτικούς χάρτες κι από συνταγές μαγειρικής έως την αναγνώριση αστερισμών. Οι δυνατότητες είναι άπειρες και γρήγορα καταλαμβάνουν το τεχνολογικό τοπίο. Είναι σημαντικό οι γονείς να αντιλαμβάνονται ότι μερικές εφαρμογές είναι ακατάλληλες για παιδιά και νέους (π.χ. μπορεί να έχουν περιεχόμενο κατάλληλο για ενήλικο κοινό μόνο, άνω των 18 ετών) κι ότι κάποιες εφαρμογές μπορεί να παρουσιάζουν κινδύνους ασφαλείας, για παράδειγμα κακόβουλο λογισμικό (malware). Αυτά τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) επίσης διαθέτουν ενσωματωμένα εξελιγμένα προγράμματα περιήγησης (Web browsers), που έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους περιεχόμενο από τον παγκόσμιο ιστό, όπως χάρτες, κοινωνικά δίκτυα και παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως όλο το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον παγκόσμιο ιστό είναι διαθέσιμες τώρα και στη δική σου τσέπη ή στου παιδιού σου.

Εφαρμογή safeMobile

Η Cytamobile-Vodafone, έχοντας αναγνωρίσει την ανάγκη αυτή, έχει δημιουργήσει μία νέα εφαρμογή (app), το safeMobile, η οποία δίνει σε εσένα το εργαλείο να μπορείς να παρέχεις στο παιδί σου μία «ελεγχόμενη ελευθερία» επιτρέποντας του από τη μία να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο για να έχει πρόσβαση στο δικό του κόσμο, φιλτράροντας όμως την πρόσβαση του.

Με τη νέα εφαρμογή safeMobile, μπορείς να ενδυναμώσεις το ρόλο σου σαν γονέας στη νέα ψηφιακή εποχή, προσφέροντας ελεγχόμενη ελευθερία & ασφάλεια στο παιδί σου, όταν αυτό χρησιμοποιεί το smartphone του.