Μεταφορά από Αναλογική σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία

Αναβαθμισμένη εμπειρία με Ευρυζωνική Τηλεφωνία

Η Cyta, στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης και ανανέωσης της τεχνολογικής της υποδομής, προχωρά στην αντικατάσταση του αναλογικού δικτύου σταθερής τηλεφωνίας, με νέο, σύγχρονο, ευρυζωνικό δίκτυο. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει να σου προσφέρουμε νέες, εξατομικευμένες δυνατότητες επικοινωνίας και καινοτόμες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις δικές σου ανάγκες.

Οι εργασίες για τις αναγκαίες τεχνικές αλλαγές έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους και στόχος μας είναι η δωρεάν σύνδεση όλων των πελατών, μέχρι τα μέσα του 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερώσου πιο κάτω ή κάλεσέ στο 132.

Συχνές Ερωτήσεις
Τι σημαίνει η ορολογία All IP;
Η τεχνολογία Internet Protocol (IP) είναι η πιο επιτυχημένη για μεταφορά δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Εκτός από δεδομένα, η τεχνολογία IP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά εικόνων, βίντεο, μουσικής και φωνής. Το διαδίκτυο και η τηλεόραση της Cyta προσφέρονται ήδη μέσω της τεχνολογίας IP.

Η Cyta αναβαθμίζει τους πελάτες της Σταθερής Τηλεφωνίας μεταφέροντας τους από το αναλογικό δίκτυο σε νέο δίκτυο Σταθερής Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας το οποίο λειτουργεί μέσω IP τεχνολογίας. Ήδη χιλιάδες έχουν μεταφερθεί. Στόχος μας είναι η μεταφορά όλων των πελατών μας μέχρι τα μέσα του 2020.
Γιατί να αλλάξω σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία;
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται σε περίοδο τεχνολογικής αλλαγής. Οι παραδοσιακές τεχνολογίες έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Η Cyta θέτοντας την ποιότητα των υπηρεσιών της και την αξιοπιστία του δικτύου της σε πρώτη προτεραιότητα, υιοθετεί την τεχνολογία IP. Η τεχνολογία IP θα απλοποιήσει τα πάντα. Όταν όλες οι συσκευές όπως τα τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις, τα CD Players μιλούν την ίδια γλώσσα, τότε και μόνο θα ανοιχτούν νέοι ορίζοντες στον κόσμο της επικοινωνίας.
Πόσο ασφαλής είναι η επικοινωνία μέσω του νέου IP δικτύου της Cyta;
Προτεραιότητα στην Cyta είναι η προστασία των πελατών της και των τηλεφωνικών συνομιλιών τους ανεξάρτητα από την υπηρεσία και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται. H Cyta χρησιμοποιεί διαφορετικό κανάλι για δρομολόγηση φωνής και δεδομένων για μέγιστη ασφάλεια στην επικοινωνία.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις δρομολογούνται στο ιδιωτικό δίκτυο φωνής της Cyta διασφαλίζοντας άριστη ποιότητα κλήσης και ασφαλείς συνδιαλέξεις, και όχι μέσω διαδικτύου (www).
Ποιοι πελάτες θα επηρεαστούν από τη μεταφορά;
Όλοι οι πελάτες που διαθέτουν αναλογική ή ISDN σύνδεση.
Πώς θα πληροφορηθούν οι πελάτες για τη μεταφορά τους;
Ήδη έχουν ετοιμαστεί νέα προϊόντα και πακέτα που αφορούν την Ευρυζωνική Τηλεφωνία. Σταδιακά, η Cyta θα πληροφορήσει όλους τους πελάτες που επηρεάζονται. Έπειτα, θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία για καθορισμό ραντεβού ούτως ώστε να τους επισκεφθεί συνεργείο της Cyta για τη μεταφορά τους.
Ποιες είναι οι αλλαγές για τους πελάτες;

Οι πελάτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες τηλεφωνικές διευκολύνσεις.
Σε γενικές γραμμές, η Ευρυζωνική Τηλεφωνία της Cyta προσφέρει:

 1. Δυνατότητα προσθήκης μέχρι και τεσσάρων ξεχωριστών τηλεφωνικών αριθμών σε μειωμένες τιμές (για 2o τηλεφωνικό αριθμό υπάρχει πρόσθετη χρέωση €4,30/μήνα, ενώ για 3ο και 4ο τηλεφωνικό αριθμό υπάρχει πρόσθετη χρέωση €3,57/μήνα ανά αριθμό).

  Για τις περιπτώσεις που οι πελάτες διαθέτουν αναλογικό PBX και δεν θέλουν να επενδύσουν σε καλωδίωση και καινούριες συσκευές, μέχρι 2 αριθμούς, παρέχεται με προϊόν Telephony Plus και με τον μετατροπέα ATA 2 Port. Τα τέλη παροχής για τον μετατροπέα ΑΤΑ 2 Port, είναι €17,85 τέλος σύνδεσης και €5,59 μηνιαία συνδρομή. Αντίστοιχα για 3-4 αριθμούς παρέχεται με προϊόν Telephony Plus και με τον μετατροπέα ATA 4 Port. Τα τέλη παροχής αντίστοιχα είναι €23,80 τέλος σύνδεσης και €9,52 μηνιαία συνδρομή.
 1. Δωρεάν τηλεφωνικές διευκολύνσεις όπως μεταβίβαση κλήσης (call forwarding), κράτηση κλήσης, αναμονή κλήσης, κλήση συνδιάσκεψης και άλλες.
 1. Διενέργεια κλήσεων φωνής και εικόνας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
 1. Τη διευκόλυνση Telephony OntheGo, όπου με τη χρήση του σταθερού τηλεφωνικού αριθμού τους, θα απολαμβάνουν τοπικές χρεώσεις (με επιπρόσθετη χρέωση)  οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό.
 1. Δυνατότητα διαχείρισης και προγραμματισμού της υπηρεσίας μέσω του My Cyta.
 1. Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση μετά την παροχή της Υπηρεσίας 24/7.
 1. Παροχή τηλεφωνικών διευκολύνσεων για την ασφάλεια των πελατών όπως αναγνώριση κλήσης, απόρριψη ανώνυμων κλήσεων, φραγές/αποφραγές κλήσεων και άλλες.
 1. Εκπτωτικά Σχέδια και Οικονομικά Προγράμματα όπως πακέτο διεθνών κλήσεων προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα των 27 χωρών της ΕΕ, Οικονομικά προγράμματα με λεπτά ομιλίας εντός και εκτός Κύπρου και άλλα…
Έχω αναλογική τηλεφωνία. Για τη μεταφορά μου χρειάζεται νέος εξοπλισμός;
Πελάτες που διαθέτουν μόνο μια σταθερή αναλογική γραμμή (ένα τηλεφωνικό αριθμό) θα μεταφερθούν σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη συνεργείου. Στους πελάτες που διαθέτουν επιπλέον σταθερές γραμμές ή/και ευρυζωνική υπηρεσία/ες (διαδίκτυο ή/και τηλεόραση), θα τους παραχωρηθεί νέος εξοπλισμός (modem) χωρίς οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.
Μπορώ να κρατήσω την παλιά μου τηλεφωνική συσκευή;
Πρακτικά, όλες οι συσκευές όπως αναλογικά DECT και ενσύρματα τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν τα τηλέφωνα με περιστροφές, με παλμική κλήση και ISDN τηλέφωνα για οικιακούς πελάτες.
Ποιές λύσεις απευθύνονται σε ISDN πελάτες;
Αν έχεις τηλεφωνικό σύστημα με διεπαφές ISDN και επιθυμείς να το διατηρήσεις, η υπηρεσία Business Telephony for PBX είναι η λύση που σου ταιριάζει.

Αν δεν έχεις τηλεφωνικό σύστημα ή αν επιθυμείς να το αντικαταστήσεις σου προτείνουμε τις υπηρεσίες Business Telephony ή Telephony Small Business. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα ISDN τηλέφωνά σου με ΙΡ τηλεφωνικές συσκευές ή με αναλογικές συσκευές. Επίσης θα πρέπει να τροποποιήσεις την εσωτερική σου καλωδίωση ώστε να ενώσεις τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι τηλεφωνικές σου συσκευές με το modem.
Το φαξ μου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά;

Οι συσκευές φαξ σου θα συνδεθούν με το modem και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Πιθανόν να χρειαστεί να κάνεις τις πιο κάτω τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του φαξ σου:

 • μείωση της ταχύτητας μεταφοράς των δεδομένων (baud rate) σε 9600 bps ή πιο κάτω.
 • απενεργοποίηση της λειτουργίας Error Correction Mode (off) του φαξ.

H Cyta διαθέτει μια νέα υπηρεσία για το φαξ σας που σας κερδίζει χρόνο και αυξάνει την παραγωγικότητά σου.
Με την υπηρεσία Fax-on-Email, στέλνεις και λαμβάνεις τηλεομοιοτυπικά μηνύματα (φαξ) από το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο χωρίς συσκευή φαξ. Ο αριθμός που χρησιμοποιείς ως φαξ μετατρέπεται σε ηλεκτρονική διεύθυνση, στη μορφή αριθμός@cytafaxservice.com.cy από την οποία λαμβάνεις και στέλνεις φαξ ως συνημμένο αρχείο.

Εάν έχεις λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hosted Exchange τότε συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το όνομα τομέα της εταιρείας σου, αριθμός@όνομαεταιρείας.com.cy.

Ο τηλεφωνικός αριθμός, πρέπει να είναι Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για φαξ.

Το κόστος της σταθερής τηλεφωνικής μου γραμμής θα είναι πιο ακριβό;
Όχι. Η μεταφορά από αναλογική σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στο κόστος της σταθερής σου γραμμής. Αντιθέτως, θα προκύψει μείωση σε περίπτωση που είχες περισσότερες από μία τηλεφωνική γραμμή στην οικία σου.
Δεν επιθυμώ να μεταφερθώ σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία. Υπάρχουν άλλες επιλογές;
Η μεταφορά είναι μια τεχνολογική αναγκαιότητα – γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και επηρεάζει θετικά όλες τις υπηρεσίες που σου παρέχονται.
Πόσο αξιόπιστη είναι η Ευρυζωνική Τηλεφωνία;
Γενικά, διακοπές παροχής υπηρεσίας μπορούν να συμβούν με οποιαδήποτε τεχνολογία. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ικανοποίηση των πελατών μετά από μεταφορά σε τεχνολογία IP είτε αυξήθηκε είτε παρέμεινε η ίδια.
Η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί λόγω της χρήσης του modem/router;
Από τη στιγμή που ο πελάτης διαθέτει ήδη διαδίκτυο ή/και Cytavision με την Cyta αφού μεταφερθεί σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία, η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να παραμείνει η ίδια. Σε γενικές γραμμές ένα modem/router για οικιακούς πελάτες καταναλώνει περίπου 63 kWh ανά έτος, με συνολικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας €11.
Τι γίνεται στην περίπτωση διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας; Το modem/router δεν θα λειτουργεί, όπως επίσης και το σταθερό μου;
Σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος το modem/router δεν θα λειτουργεί και δεν θα μπορείς να πραγματοποιήσεις εξερχόμενες κλήσεις. Όσον αφορά τις εισερχόμενες κλήσεις, μπορείς απλά να ενεργοποιείς δωρεάν τη διευκόλυνση μεταφοράς κλήσεων όταν το τηλέφωνο είναι εκτός λειτουργίας και οι κλήσεις σου θα μεταφέρονται σε ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο που θα έχεις επιλέξει (ενεργοποίηση *94 και 8ψήφιος αριθμός- σταθερό ή κινητό - απενεργοποίηση *95).

Στην περίπτωση που επιθυμείς το modem σου να συνεχίσει να λειτουργεί παρά τη διακοπή ρεύματος, τότε έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις mini UPS από τη Cyta ή από οποιοδήποτε άλλο προμηθευτή, το οποίο θα επιτρέπει στο modem/router σου να συνεχίσει να λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στους ανελκυστήρες υπάρχει σύστημα κλήσεων εκτάκτου ανάγκης μέσω σταθερής τηλεφωνίας. Τι πρέπει να κάνω ως διαχειριστής ενός τέτοιου συστήματος;
Η Cyta έχει αναπτύξει ειδικές λύσεις (Telephony, Telephony Special Use) με τις οποίες διασφαλίζεται ότι ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, η τηλεφωνική υπηρεσία των πελατών της θα συνεχίσει να λειτουργεί 24/7.

Απλά ενημέρωσε μας ότι έχεις στο υποστατικό σου είτε σύστημα συναγερμού με σταθερή τηλεφωνία είτε ανελκυστήρα, για να σας προτείνουμε την τηλεφωνική υπηρεσία που ταιριάζει στις ανάγκες σου.
Υπάρχει περίπτωση συστήματα συναγερμού που είναι συνδεδεμένα σε αναλογική τηλεφωνία να χρειάζεται να αντικατασταθούν;
Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο το σύστημα συναγερμού είναι IP-telephony compatible. Πολλά από τα συστήματα συναγερμού αναμένεται να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά μετά τη μεταφορά σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία, με την προμήθεια και τοποθέτηση του mini UPS από οποιοδήποτε κατάστημα Cytashop. Η Cyta, προτρέπει τους πελάτες της να ελέγξουν το σημαντικό αυτό θέμα σε συνεννόηση με τους προμηθευτές των συστημάτων.
Πρέπει να πληρώσω οποιοδήποτε επιπλέον ποσό σε νέο εξοπλισμό με τη μεταφορά στην τεχνολογία IP;
Μπορείς να παραμείνεις χωρίς καμία αλλαγή στον εξοπλισμό σου διότι πρακτικά, όλες οι συσκευές όπως IP τηλέφωνα, αναλογικά DECT και ενσύρματα τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν τα τηλέφωνα με περιστροφές, με παλμική κλήση και ISDN τηλέφωνα για οικιακούς πελάτες.

Εάν όμως θέλεις να εκμεταλλευτείς όλα τα οφέλη που παρέχει η Ευρυζωνική Τηλεφωνία, θα πρέπει να προμηθευτείς IP-compatible ή HD τηλέφωνα από οποιοδήποτε κατάστημα Cytashop.
Σε περίπτωση αλλαγής της συνδρομής μου, λόγω της μεταφοράς, οι χρεώσεις θα παραμείνουν οι ίδιες;
 • Σε όλα τα βασικά προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, οι χρεώσεις παραμένουν οι ίδιες.
 • Πρόσφατα, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη δημιουργία και παροχή πακέτων συνδυασμού προϊόντων (διαδίκτυο, τηλεφωνία και τηλεόραση). Έχουν δημιουργηθεί προϊόντα και διευκολύνσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες, όπως πακέτα κλήσεων εξωτερικού και εσωτερικού, ψηλότερες ταχύτητες διαδικτύου και ένα ευρύ φάσμα πακέτων και διαδραστικών υπηρεσιών τηλεόρασης. Περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στα διαθέσιμα προϊόντα και πακέτα σε προσφορά βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/build-your-package.
 • Η περίοδος λήξης οποιουδήποτε συμβολαίου διαθέτετε με την Cyta θα μεταφερθεί και στα νέα προϊόντα Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας.