Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.

Τηλεφωνία FAQs

Μεταφορά από Αναλογική σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία

Τι σημαίνει η ορολογία All IP;
Η τεχνολογία Internet Protocol (IP) είναι η πιο επιτυχημένη για μεταφορά δεδομένων σε όλο τον κόσμο. Εκτός από δεδομένα, η τεχνολογία IP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά εικόνων, βίντεο, μουσικής και φωνής. Το διαδίκτυο και η τηλεόραση της Cyta προσφέρονται ήδη μέσω της τεχνολογίας IP.

Η Cyta αναβαθμίζει τους πελάτες της Σταθερής Τηλεφωνίας μεταφέροντας τους από το αναλογικό δίκτυο σε νέο δίκτυο Σταθερής Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας το οποίο λειτουργεί μέσω IP τεχνολογίας. Ήδη χιλιάδες έχουν μεταφερθεί. Στόχος μας είναι η μεταφορά όλων των πελατών μας μέχρι το 2018.
Γιατί να αλλάξω σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία;
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται σε περίοδο τεχνολογικής αλλαγής. Οι παραδοσιακές τεχνολογίες έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. Η Cyta θέτοντας την ποιότητα των υπηρεσιών της και την αξιοπιστία του δικτύου της σε πρώτη προτεραιότητα, υιοθετεί την τεχνολογία IP. Η τεχνολογία IP θα απλοποιήσει τα πάντα. Όταν όλες οι συσκευές όπως τα τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις, τα MP3/Audio Players μιλούν την ίδια γλώσσα, τότε και μόνο θα ανοιχτούν νέοι ορίζοντες στον κόσμο της επικοινωνίας.
Πόσο ασφαλής είναι η επικοινωνία μέσω του νέου IP δικτύου της Cyta;
Προτεραιότητα στην Cyta είναι η προστασία των πελατών της και των τηλεφωνικών συνομιλιών τους ανεξάρτητα από την υπηρεσία και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται. H Cyta χρησιμοποιεί διαφορετικό κανάλι για δρομολόγηση φωνής και δεδομένων για μέγιστη ασφάλεια στην επικοινωνία.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις δρομολογούνται στο ιδιωτικό δίκτυο φωνής της Cyta διασφαλίζοντας άριστη ποιότητα κλήσης και ασφαλείς συνδιαλέξεις, και όχι μέσω διαδικτύου (www).
Ποιοι πελάτες θα επηρεαστούν από τη μεταφορά;
Όλοι οι πελάτες που διαθέτουν αναλογική ή ISDN σύνδεση.
Πώς θα πληροφορηθούν οι πελάτες για τη μεταφορά τους;
Ήδη έχουν ετοιμαστεί νέα προϊόντα και πακέτα που αφορούν την Ευρυζωνική Τηλεφωνία. Σταδιακά, η Cyta θα πληροφορήσει όλους τους πελάτες που επηρεάζονται. Έπειτα, θα ακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία για καθορισμό ραντεβού ούτως ώστε να τους επισκεφθεί συνεργείο της Cyta για τη μεταφορά τους.
Ποιες είναι οι αλλαγές για τους πελάτες;

Οι πελάτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες τηλεφωνικές διευκολύνσεις.
Σε γενικές γραμμές, η Ευρυζωνική Τηλεφωνία της Cyta προσφέρει:

 1. Δυνατότητα προσθήκης μέχρι και τεσσάρων ξεχωριστών τηλεφωνικών αριθμών σε μειωμένες τιμές  (για 2o τηλεφωνικό αριθμό υπάρχει πρόσθετη χρέωση €4,32/μήνα, ενώ για 3ο και 4ο τηλεφωνικό αριθμό υπάρχει πρόσθετη χρέωση €3,57/μήνα ανά αριθμό).

  Για τις περιπτώσεις που οι πελάτες διαθέτουν αναλογικό PBX και δεν θέλουν να επενδύσουν σε καλωδίωση και καινούριες συσκευές, μέχρι 2 αριθμούς, παρέχεται με προϊόν Telephony Plus και με τον μετατροπέα ATA 2 Port. Τα τέλη παροχής για τον μετατροπέα ΑΤΑ 2 Port, είναι €17,85 τέλος σύνδεσης και €5,59 μηνιαία συνδρομή. Αντίστοιχα για 3-4 αριθμούς παρέχεται με προϊόν Telephony Plus και με τον μετατροπέα ATA 4 Port. Τα τέλη παροχής αντίστοιχα είναι €23,80 τέλος σύνδεσης και €9,52 μηνιαία συνδρομή.
 1. Δωρεάν τηλεφωνικές διευκολύνσεις όπως μεταβίβαση κλήσης (call forwarding), κράτηση κλήσης, αναμονή κλήσης, κλήση συνδιάσκεψης και άλλες.
 1. Διενέργεια κλήσεων φωνής και εικόνας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
 1. Τη διευκόλυνση Telephony OntheGo, όπου με τη χρήση του σταθερού τηλεφωνικού αριθμού τους, θα απολαμβάνουν τοπικές χρεώσεις (με επιπρόσθετη χρέωση)  οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό.
 1. Δυνατότητα διαχείρισης και προγραμματισμού της υπηρεσίας μέσω του My Cyta.
 1. Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση μετά την παροχή της Υπηρεσίας 24/7.
 1. Παροχή τηλεφωνικών διευκολύνσεων για την ασφάλεια των πελατών όπως αναγνώριση κλήσης, απόρριψη ανώνυμων κλήσεων, φραγές/αποφραγές κλήσεων και άλλες.
 1. Εκπτωτικά Σχέδια και Οικονομικά Προγράμματα όπως πακέτο διεθνών κλήσεων προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα των 27 χωρών της ΕΕ, Οικονομικά προγράμματα με λεπτά ομιλίας εντός και εκτός Κύπρου και άλλα…
Έχω αναλογική τηλεφωνία. Για τη μεταφορά μου χρειάζεται νέος εξοπλισμός;
Πελάτες που διαθέτουν μόνο μια σταθερή αναλογική γραμμή (ένα τηλεφωνικό αριθμό) θα μεταφερθούν σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη συνεργείου. Στους πελάτες που διαθέτουν επιπλέον σταθερές γραμμές ή/και ευρυζωνική υπηρεσία/ες (διαδίκτυο ή/και τηλεόραση), θα τους παραχωρηθεί νέος εξοπλισμός (modem) χωρίς οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση.
Μπορώ να κρατήσω την παλιά μου τηλεφωνική συσκευή;
Πρακτικά, όλες οι συσκευές όπως αναλογικά DECT και ενσύρματα τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν τα τηλέφωνα με περιστροφές, με παλμική κλήση και ISDN τηλέφωνα για οικιακούς πελάτες.
Ποιές λύσεις απευθύνονται σε ISDN πελάτες;
Αν έχετε τηλεφωνικό σύστημα με διεπαφές ISDN και επιθυμείτε να το διατηρήσετε, η υπηρεσία Business Telephony for PBX είναι η λύση που σας ταιριάζει.

Αν δεν έχετε τηλεφωνικό σύστημα ή αν επιθυμείτε να το αντικαταστήσετε σας προτείνουμε τις υπηρεσίες Business Telephony ή Telephony Small Business. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα ISDN τηλέφωνά σας με ΙΡ τηλεφωνικές συσκευές ή με αναλογικές συσκευές. Επίσης θα πρέπει να τροποποιήσετε την εσωτερική σας καλωδίωση ώστε να ενώσετε τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι τηλεφωνικές σας συσκευές με το modem.
Το φαξ μου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά;

Οι συσκευές φαξ σας θα συνδεθούν με το modem και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Πιθανόν να χρειαστεί να κάνετε τις πιο κάτω τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του φαξ σας:

 • μείωση της ταχύτητας μεταφοράς των δεδομένων (baud rate) σε 9600 bps ή πιο κάτω.
 • απενεργοποίηση της λειτουργίας Error Correction Mode (off) του φαξ.

H Cyta διαθέτει μια νέα υπηρεσία για το φαξ σας που σας κερδίζει χρόνο και αυξάνει την παραγωγικότητά σας.
Με την υπηρεσία Fax-on-Email, στέλλετε και λαμβάνετε τηλεομοιοτυπικά μηνύματα (φαξ) από το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο χωρίς συσκευή φαξ. Ο αριθμός που χρησιμοποιείτε ως φαξ μετατρέπεται σε ηλεκτρονική διεύθυνση, στη μορφή αριθμός@cytafaxservice.com.cy από την οποία λαμβάνετε και στέλλετε φαξ ως συνημμένο αρχείο.

Εάν έχετε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hosted Exchange τότε συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το όνομα τομέα της εταιρείας σας, αριθμός@όνομαεταιρείας.com.cy.

Ο τηλεφωνικός αριθμός, πρέπει να είναι Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για φαξ.

Το κόστος της σταθερής τηλεφωνικής μου γραμμής θα είναι πιο ακριβό;
Όχι. Η μεταφορά από αναλογική σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στο κόστος της σταθερής σας γραμμής. Αντιθέτως, θα προκύψει μείωση σε περίπτωση που είχατε περισσότερες από μία τηλεφωνική γραμμή στην οικία σας.
Δεν επιθυμώ να μεταφερθώ σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία. Υπάρχουν άλλες επιλογές;
Η μεταφορά είναι μια τεχνολογική αναγκαιότητα – γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο και επηρεάζει θετικά όλες τις υπηρεσίες που σας παρέχονται.
Πόσο αξιόπιστη είναι η Ευρυζωνική Τηλεφωνία;
Γενικά, διακοπές παροχής υπηρεσίας μπορούν να συμβούν με οποιαδήποτε τεχνολογία. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ικανοποίηση των πελατών μετά από μεταφορά σε τεχνολογία IP είτε αυξήθηκε είτε παρέμεινε η ίδια.
Η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί λόγω της χρήσης του modem/router;
Από τη στιγμή που ο πελάτης διαθέτει ήδη διαδίκτυο ή/και Cytavision με την Cyta αφού μεταφερθεί σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία, η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να παραμείνει η ίδια. Σε γενικές γραμμές ένα modem/router για οικιακούς πελάτες καταναλώνει περίπου 63 kWh ανά έτος, με συνολικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας €11.
Τι γίνεται στην περίπτωση διακοπής της ηλεκτρικής ενέργειας; Το modem/router δεν θα λειτουργεί, όπως επίσης και το σταθερό μου;
Σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος το modem/router δεν θα λειτουργεί και δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξερχόμενες κλήσεις. Όσον αφορά τις εισερχόμενες κλήσεις, μπορείτε απλά να ενεργοποιείτε δωρεάν τη διευκόλυνση μεταφοράς κλήσεων όταν το τηλέφωνο είναι εκτός λειτουργίας και οι κλήσεις σας θα μεταφέρονται σε ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο που θα έχετε επιλέξει (ενεργοποίηση *94 και 8ψήφιος αριθμός- σταθερό ή κινητό - απενεργοποίηση *95).

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το modem σας να συνεχίσει να λειτουργεί παρά τη διακοπή ρεύματος, τότε έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε mini UPS από τη Cyta ή από οποιοδήποτε άλλο προμηθευτή, το οποίο θα επιτρέπει στο modem/router σας να συνεχίσει να λειτουργεί σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στους ανελκυστήρες υπάρχει σύστημα κλήσεων εκτάκτου ανάγκης μέσω σταθερής τηλεφωνίας. Τι πρέπει να κάνω ως διαχειριστής ενός τέτοιου συστήματος;
Η Cyta έχει αναπτύξει ειδικές λύσεις (Telephony, Telephony Special Use) με τις οποίες διασφαλίζεται ότι ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, η τηλεφωνική υπηρεσία των πελατών της θα συνεχίσει να λειτουργεί 24/7.

Απλά ενημερώστε μας ότι έχετε στο υποστατικό σας είτε σύστημα συναγερμού με σταθερή τηλεφωνία είτε ανελκυστήρα, για να σας προτείνουμε την τηλεφωνική υπηρεσία που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Υπάρχει περίπτωση συστήματα συναγερμού που είναι συνδεδεμένα σε αναλογική τηλεφωνία να χρειάζεται να αντικατασταθούν;
Θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο το σύστημα συναγερμού είναι IP-telephony compatible. Πολλά από τα συστήματα συναγερμού αναμένεται να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά μετά τη μεταφορά σε Ευρυζωνική Τηλεφωνία, με την προμήθεια και τοποθέτηση του mini UPS από οποιοδήποτε κατάστημα Cytashop. Η Cyta, προτρέπει τους πελάτες της να ελέγξουν το σημαντικό αυτό θέμα σε συνεννόηση με τους προμηθευτές των συστημάτων.
Πρέπει να πληρώσω οποιοδήποτε επιπλέον ποσό σε νέο εξοπλισμό με τη μεταφορά στην τεχνολογία IP;
Μπορείτε να παραμείνετε χωρίς καμία αλλαγή στον εξοπλισμό σας διότι πρακτικά, όλες οι συσκευές όπως IP τηλέφωνα, αναλογικά DECT και ενσύρματα τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν τα τηλέφωνα με περιστροφές, με παλμική κλήση και ISDN τηλέφωνα για οικιακούς πελάτες.

Εάν όμως θέλετε να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη που παρέχει η Ευρυζωνική Τηλεφωνία, θα πρέπει να προμηθευτείτε IP-compatible ή HD τηλέφωνα από οποιοδήποτε κατάστημα Cytashop.
Σε περίπτωση αλλαγής της συνδρομής μου, λόγω της μεταφοράς, οι χρεώσεις θα παραμείνουν οι ίδιες;
 • Σε όλα τα βασικά προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, οι χρεώσεις παραμένουν οι ίδιες.
 • Πρόσφατα, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στη δημιουργία και παροχή πακέτων συνδυασμού προϊόντων (διαδίκτυο, τηλεφωνία και τηλεόραση). Έχουν δημιουργηθεί προϊόντα και διευκολύνσεις που μπορούν να εξυπηρετήσουν και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες, όπως πακέτα κλήσεων εξωτερικού και εσωτερικού, ψηλότερες ταχύτητες διαδικτύου και ένα ευρύ φάσμα πακέτων και διαδραστικών υπηρεσιών τηλεόρασης. Περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στα διαθέσιμα προϊόντα και πακέτα σε προσφορά βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/build-your-package.
 • Η περίοδος λήξης οποιουδήποτε συμβολαίου διαθέτετε με την Cyta θα μεταφερθεί και στα νέα προϊόντα Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας.
Feedback