Τρίτη μηνιαία συνάντηση του Startup Grind Κύπρου - Supported by Cyta

Τρίτη μηνιαία συνάντηση του Startup Grind Κύπρου - Supported by Cyta

 

Το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών της Cyta, στα πλαίσια της στήριξης του οικοσυστήματος καινοτομίας και των Startup επιχειρηματιών στην Κύπρο, φιλοξενεί στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta στη Λευκωσία, τέσσερις (4) μηνιαίες εκδηλώσεις του Startup Grind Κύπρου, από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του 2015.

Οι πρώτες δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στις 28 Σεπτεμβρίου και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μμ.  Στη συνάντηση αυτή, το Startup Grind Cyprus θα φιλοξενήσει τον κ. Φάνο Πιτιρή, έμπειρο Στέλεχος Διεθνών Επιχειρήσεων, Σύμβουλο Νεοφυών Εταιρειών και Επενδυτή. Ο κ.Πιτιρής  θα μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες του από τις εταιρείες στις οποίες έχει εργαστεί, στους τομείς της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας, καθώς επίσης και για την εμπειρία του ως επενδυτής τα τελευταία έξι χρόνια.

Σχετικά με το Φάνο Πιτύρη

Στη δεκαετία του '90, ο Φάνος ήταν ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία από κοινού ανέπτυξε και προώθησε φορητές και βιομηχανικές λύσης Μη Καταστροφικής Αξιολόγησης με βάση τεχνολογίες δινορρευμάτων για τη NASA, το Ναυτικό των ΗΠΑ και την Ford Motors. Η εταιρεία ήταν επίσης ένας πρώιμος πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των τεχνολογιών ΗΥ/Τηλεόρασης, που ενσωμάτωσαν το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης για χρήση στο σπίτι και στις επιχειρήσεις στις οθόνες μεγάλου μεγέθους, εμφανιζόμενη σε μια σειρά από περιοδικά των ΗΠΑ, όπως το PC Magazine. Στη δεκαετία του '90, ο Φάνος ήταν επίσης συνιδρυτής και επικεφαλής εταίρος μιας εταιρείας διαδικτυακής ανάπτυξης με έδρα τις ΗΠΑ, με έμφαση στα προηγμένα διαδικτυακά σχέδια και τις εφαρμογές έχοντας δουλέψει για τον DARPA (Οργανισμός Έργων Προηγμένης Έρευνας στην Άμυνα).

Στη δεκαετία του 2000 και μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, ο Φάνος συνεργάστηκε στενά με Ισραηλινούς venture capitalists που υπηρετούσαν στην επενδυτική επιτροπή ενός VC ταμείου $64 εκατομμυρίων με έμφαση στα high tech startups. Έπαιξε επίσης αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξη και διαχείριση μιας θερμοκοιτίδας / επιταχυντή επιχειρήσεων με γνώμονα το VC με έμφαση στις νεοσύστατες επιχειρήσεις ΤΠΕ, η οποία μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από την ίδρυσή της εταιρείας της προσφέρθηκε μια προ-χρηματική αποτίμηση € 1.2 εκατομμυρίων από ένα στρατηγικό επενδυτή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εργάστηκε επίσης σε μια σειρά έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, αφού επισκέφθηκε ή / και συνεργάστηκε με μερικές από τις κορυφαίες θερμοκοιτίδες και τεχνολογικά πάρκα στην Ευρώπη και αλλού, συμπεριλαμβανομένων  των Sophia Antipolis, Antipolis Innovation Campus (Γαλλία), Τεχνολογικό Πάρκο Adlershof (Γερμανία), I3P, Veneto Innovazione (Ιταλία), Barcelona Activa (Ισπανία), St. John’s Innovation Center - Κέμπριτζ, Manchester Science Enterprise Center, Oxford Innovation, Imperial Innovations, Scottish Enterprise (ΗΒ), CorkBIC (Ιρλανδία) , IPN (Πορτογαλία), MINC (Σουηδία), Innopolis (Φινλανδία), Technopol (Εσθονία), Van Leer Technology Center, Maayan (Ισραήλ), Biobay (Κίνα) και άλλα.

Ο Φάνος υπηρετεί σήμερα ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για τις Παγκόσμιες Αγορές και Διεθνείς Τράπεζες στην Ελληνική Τράπεζα, Αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Κύπρο και Περιφερειακός Διοικητής της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ). Είναι επίσης στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Business School στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τον Paul Harris Fellow του Διεθνούς Ρόταρυ και μέλος του CYBAN.

Σχετικά με το Startup Grind

Το παγκόσμιο φαινόμενο Startup Grind ξεκίνησε το 2010 στην Silicon Valley, στην Καλιφόρνια και σε τέσσερα μόλις χρόνια έχει εξαπλωθεί διεθνώς, με παρουσία σε 100 πόλεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διοργανώνεται από το Google for Entrepreneurs στην Κύπρο, τις μηνιαίες εκδηλώσεις με σκοπό να διδάξουν να εμπνεύσουν και να ενώσουν τους Κύπριους επιχειρηματίες. Προσκαλούμε επιτυχημένους τοπικούς ιδρυτές, καινοτόμους, εκπαιδευτικούς, και επενδυτές οι οποίοι μοιράζονται προσωπικές ιστορίες και διδάγματα από την πορεία προς το χτίσιμο μεγάλων εταιρειών. Οι μηνιαίες συνεντεύξεις δίπλα στο τζάκι, οι συνομιλίες περί startup, και τα ετήσια συνέδρια μας παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για να συνδεθείτε με καταπληκτικά startup και τους ανθρώπους πίσω από αυτά, να συνδεθείτε σε ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης, να σχηματίσετε σημαντικές συνδέσεις και να αντλήσετε έμπνευση για το επικείμενο startup ταξίδι.

Το Startup Grind Λευκωσίας είναι εδώ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος των startup εφαρμόζοντας στην πράξη τις παγκόσμιες αξίες τους: να κάνετε φίλους, όχι μόνο νέες επαφές· να έρθετε για να δώσετε, όχι για να πάρετε· να βοηθάτε τους άλλους πρώτα πριν να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Αυτές οι ριζοσπαστικές ιδέες είναι ικανές να αλλάξουν το οικοσύστημα των startups στην Κύπρο, φέρνοντας μια νέα πνοή και θέτοντας το πνεύμα της συνεργασίας ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος ώστε το οικοσύστημα των νέων επιχειρήσεων να μπορέσει να ευδοκιμήσει. Το Startup Grind βοηθά ενεργά τους ιδρυτές, τους επιχειρηματίες και τα startups να επιτύχουν κάνοντας το ταξίδι τους προς την επιτυχία λιγότερο μοναχικό και την εμπειρία πιο συναρπαστική και αξέχαστη.

Για την 4η εκδήλωση του Startup Grind Cyprus που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta θα μπορείτε να ενημερωθείτε μέσα στις επόμενες μέρες από το https://www.facebook.com/StartupGrindCyprus/?fref=ts