Startup Grind Κύπρου - Ο Ανδρέας Άχχα στην συνάντηση Δεκεμβρίου

Startup Grind Κύπρου - Ο Ανδρέας Άχχα στην συνάντηση Δεκεμβρίου

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση του Startup Grind Κύπρου για το 2015 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta και σε αυτή φιλοξενήθηκε ο κύριος Αντρέας Άχχα, ανώτερο στέλεχος και ειδικός  σύμβουλος σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με εκτενή εμπειρία στη δημιουργία και ανάπτυξη διεπιστημονικών οργανισμών που μπορούν να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα από το στάδιο της έρευνας στην υλοποίηση και στην εμπορική εισαγωγή.

Στην εκδήλωση, ο κύριος Άχχα ξεκλείδωσε  τη σημασία και τη δυναμική της επιχειρηματικότητας όπως αυτή εξελίσσεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου και παρείχε ποικίλες ιδέες και προτάσεις. 

Επίσης, αποκρυπτογράφησε την έννοια της ενδοεπιχειρηματικότητας και ειδικά το πρωτοποριακό πρόγραμμα ενδοεπιχειρηματικότητας της Cyta, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί, ως ειδικός σύμβουλος, σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, ο κύριος Άχχα ανέφερε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα ενδοεπιχειρηματικότητας που θα υλοποιηθεί στη Cyta, πέραν του ότι είναι κάτι πρωτοποριακό για την Κύπρο είναι και από μόνο του καινοτόμο αφού η Cyta έχει αποφασίσει, να δοθούν  κίνητρα στο προσωπικό που θα συμμετάσχει επιτυχώς σε αυτό,  ανάλογα με το κέρδος των υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν. 

Τη συζήτηση, συντόνιζε ο κύριος Πέτρος Λάζου, Διευθυντής του Stratup Grind Κύπρου. H εκδήλωση έκλεισε με δικτύωση των παρευρισκομένων και δεξίωση την οποία πρόσφερε η Cyta καθώς επίσης και ποτά τα οποία πρόσφερε η εταιρεία Vasos Eliades Ltd.

Σχετικά με τον Ανδρέα Άχχα
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο κ Άχχας ασχολήθηκε για περισσότερα από 12 χρόνια με τον τομέα των ιατρικών συσκευών υψηλής τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες όπου δημιούργησε και ανέπτυξε πολυεπιστημονικές εταιρείες, οι οποίες ήταν επιτυχημένες στην έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή υπερσύγχρονων ιατρικών τεχνολογιών. Ο κ Άχχα κατείχε εκτελεστικές θέσεις C-Level και διετέλεσε μέλος διοικητικών συμβουλίων σε εταιρείες με έδρα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σήμερα είναι Ανώτερος Σύμβουλος σε θέματα ενδοεπιχειρηματικότητας και Επιχειρηματικής Δυναμικής σε μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Cyta όπου βοήθησε να διαμορφώσει το πρόγραμμα  ενδοεπιχειρηματικότητας της εταιρείας. Διδάσκει  θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και έχει συγγράψει ερευνητικές εκθέσεις για τα θέματα αυτά για πολλούς οργανισμούς. Ο κ Άχχα είναι επίσης ειδικός σύμβουλος στην Ιατρική Έρευνα και την Καινοτομία, στη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Ο κ Άχχα είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τα Βιοσυστήματα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρηματική Ηγεσία, στην Επιχειρηματική Δυναμική και στη Διαχείριση Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο (UCSD).

Σχετικά με το Startup Grind
Το παγκόσμιο φαινόμενο Startup Grind ξεκίνησε το 2010 στην Silicon Valley, στην Καλιφόρνια και σε τέσσερα μόλις χρόνια έχει εξαπλωθεί διεθνώς, με παρουσία σε 100 πόλεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διοργανώνεται από το Google for Entrepreneurs στην Κύπρο και οι μηνιαίες εκδηλώσεις έχουν ως στόχο, να διδάξουν, να εμπνεύσουν και να ενώσουν τους Κύπριους επιχειρηματίες. Προσκαλούμε επιτυχημένους τοπικούς ιδρυτές νεοφυών εταιρειών, καινοτόμους, εκπαιδευτικούς, και επενδυτές να μοιραστούν, προσωπικές ιστορίες και διδάγματα από την πορεία τους προς το χτίσιμο μεγάλων εταιρειών. Οι μηνιαίες συνεντεύξεις,,  περί startups και τα ετήσια συνέδρια μας, παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για να συνδεθείτε με καταπληκτικά startup και τους ανθρώπους πίσω από αυτά, να συνδεθείτε με ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης, να σχηματίσετε σημαντικές συνδέσεις και να αντλήσετε έμπνευση για το επικείμενο startup ταξίδι.

Το Startup Grind Λευκωσίας είναι εδώ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος των startup εφαρμόζοντας στην πράξη τις παγκόσμιες αξίες του: να κάνετε φίλους, όχι μόνο νέες επαφές· να έρθετε για να δώσετε, όχι για να πάρετε· να βοηθάτε τους άλλους πρώτα πριν να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Αυτές οι ριζοσπαστικές ιδέες είναι ικανές να αλλάξουν το οικοσύστημα των startups στην Κύπρο, φέρνοντας μια νέα πνοή και θέτοντας το πνεύμα της συνεργατικότητας ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος ώστε το οικοσύστημα των νέων επιχειρήσεων να μπορέσει να ευδοκιμήσει. Το Startup Grind βοηθά ενεργά τους ιδρυτές, τους επιχειρηματίες και τα startups να επιτύχουν κάνοντας το ταξίδι τους προς την επιτυχία λιγότερο μοναχικό και την εμπειρία πιο συναρπαστική και αξέχαστη.