ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 35/2019
ΠΙΣΩ

Νέα σειρά διαλέξεων οδικής ασφάλειας στα ΚΕΝ, από τη Cyta

Σταθερή συμβολή στον κοινό διαχρονικό στόχο για μηδέν θύματα στην άσφαλτο, κυρίως ανάμεσα στους νέους

Η Cyta, για 16η  χρονιά συνεχίζει την προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων σεμιναρίων οδικής ασφάλειας σε όλους τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες, σημειώνοντας ότι οι κοινές προσπάθειες από αρμόδιους και ευαισθητοποιημένους για το θέμα φορείς της Κυπριακής κοινωνίας για καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους εθνοφρουρούς, αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με τις στατιστικές των τελευταίων τριών χρόνων, κανένας στρατιώτης δεν υπήρξε θύμα της ασφάλτου. Η νέα σειρά διαλέξεων, οι οποίες διοργανώνονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λάρνακας, Πάφου, Λεμεσού, καθώς και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μονάδων Καταδρομών στο Σταυροβούνι, ξεκίνησε τον Ιούλιο 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο 2020.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Cyta ξεκίνησε αρχικά το 2004 και καθιερώθηκε ως θεσμός, ανταποκρινόμενη τόσο στις ανάγκες των νέων, όσο και στις ανησυχίες των γονιών για θέματα οδικής ασφάλειας. Οι διαλέξεις που πραγματοποιούνται από την εκπαιδεύτρια εταιρεία «APA Σύμβουλοι Οδικής Ασφάλειας» με τη συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ, εντάσσονται στη γενικότερη δράση της Cyta για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους νέους, μέσω της εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας τόσο την ευαισθησία της Cyta στο σοβαρό ζήτημα της οδικής ασφάλειας, όσο και τη δέσμευσή της στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια. Παράλληλα, υποστηρίζουν τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων της Κύπρου για εξάλειψη των θυμάτων της ασφάλτου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά της Cyta στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.cyta.com.cy/road-safety.


Η Cyta είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια από το 2004.

Δημόσιες Σχέσεις, Εκδηλώσεις & Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας

30 Σεπτεμβρίου 2019

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνα: +357 22702784, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy