Μυρτάνη Πιερή

www.facebook.com/myrtani

Τίτλος Ομιλίας:
Ιστορίες μυστηρίου... βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα.

Περιγραφή

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος μυστήρια. Εμείς οι ίδιοι είμαστε ένα μυστήριο. 

Η επιστήμη και η επιστημονική σκέψη όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που έχουμε για να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και τον εαυτό μας. 

Και το ταξίδι κατάκτησης αυτής της γνώσης είναι μαγικό.

Σε αυτή την ομιλία, μέσα από πραγματικές ιστορίες, θα βουτήξουμε βαθιά στους μοριακούς μηχανισμούς που χαρακτηρίζουν την ύπαρξή μας και θα έρθουμε αντιμέτωποι με την ομορφιά, τη μαγεία και την ευφυΐα των εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης που κουβαλάμε μέσα μας.

Βιογραφικό

Η Μυρτάνη έκανε το διδακτορικό της στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και από το 2014 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Παράλληλα, την ενδιαφέρει η επικοινωνία και εκλαΐκευση της επιστήμης καθώς και η προώθηση της επιστημονικής σκέψης.

Το 2011 κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό Επικοινωνίας της Επιστήμης «Famelab». Είναι συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “SciCo-Cyprus (από το Science Communication), με στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων.

Η Μυρτάνη έχει δώσει αριθμό ομιλιών ανοιχτών στον κοινό (TedxNicosia, World Science Forum, Athens Science Festival, Mediterranean Science Festival κ.α.). Δηλώνει λάτρης του Carl Sagan και ονειρεύεται έναν κόσμο που εμπνέεται από τη «μαγεία της πραγματικότητας», την Επιστήμη.