Μέμνια Θεοδώρου

www.memniatheodorou.com
www.facebook.com/MemniaTheodorou/

Τίτλος Ομιλίας:
Περιπέτειες στους -40 βαθμούς!

Περιγραφή

Ιστορίες από τους ωκεανούς του πλανήτη, ένα παγωμένο ποταμό στα Ιμαλάια και πώς η περιπέτεια μπορεί να αλλάξει την καθημερινή μας ζωή. Από τα ψηλά και ογκώδη κύματα μέχρι τους παγωμένους καταρράκτες στους (-)40 βαθμούς Κελσίου, η Μέμνια μας εξιστορεί τις δικές της περιπέτειες, προσκαλώντας μας να αναρωτηθούμε πόσα πολλά μπορούμε εμείς να πετύχουμε αν τολμήσουμε να ονειρευτούμε και να πάρουμε το πρώτο βήμα. Αν τολμήσουμε να αλλάξουμε το «Αποκλείεται εγώ» με το «Γιατί όχι εγώ»; Αυτά και άλλα έχεις αν αναρωτηθείς και ίσως με το τέλος της παρουσίασης να είσαι έτοιμος/η να… φύγεις για περιπέτεια!

Βιογραφικό

H Μέμνια Θεοδώρου κατάγεται από τη Λάρνακα και έχει σπουδάσει Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έπειτα από τις σπουδές της, επεδίωξε και έχτισε την καριέρα της ως συνεργάτης σε κλινική του Λονδίνου, καθώς παράλληλα παρακολούθησε πολυετή μετεκπαιδευτικά προγράμματα στο αντικείμενό της, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος Αισθητικής Οδοντιατρικής του King's College.

Η Μέμνια είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την ιστιοπλοΐα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων. Το 2015, αποφάσισε να συμμετάσχει στο Clipper Round The World Yacht Race, ένα διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας ωκεανών, απώτερος σκοπός του οποίου είναι 12 πανομοιότυπα σκάφη να  κάνουν τον γύρο της γης. Είναι ο μακρύτερος αγώνας ιστιοπλοΐας που υπάρχει στον κόσμο και μοναδικός στο είδος του, εφόσον αποδέχεται σαν πλήρωμα αρχάριους ιστιοπλόους, με μοναδικό/ή επαγγελματία τον/την Skipper (καπετάνιο) που παίρνει τις στρατηγικές αποφάσεις για την πορεία του σκάφους και είναι υπεύθυνος/η για την ασφάλεια του πληρώματος.

Η Μέμνια είναι η πρώτη και μοναδική Κύπρια που έχει λάβει μέρος στον αγώνα αυτό, καλύπτοντας πάνω από 18000 ναυτικά μίλια. Έχει διαγωνιστεί σε 4 από τα 8 σκέλη του αγώνα και είναι η μόνη Κύπρια που έχει ταξιδέψει με ιστιοφόρο από το Λονδίνο μέχρι την Ανατολική Αυστραλία (Airlie Beach). Με την ομάδα της έχουν διασχίσει δύσβατους ωκεανούς μέσα από απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Με την επιστροφή της από το ταξίδι αυτό, η διεθνής πλατφόρμα ομιλιών TEDxNicosia προσκάλεσε τη Μέμνια να μοιραστεί με το κοινό την ιστορία της. Από τότε η Μέμνια έχει μιλήσει σε πολλές διοργανώσεις, εταιρείες και σχολεία, στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μεταφέροντας το μήνυμα ελπίδας σε πολύ κόσμο, πως όλοι μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες που η ζωή μας ρίχνει. Πλέον μοιράζει τη γνώση της με τη μορφή ομιλιών και εργαστηρίων προσωπικής ανάπτυξης τα οποία διεξάγει σε Αγγλία και Κύπρο ενώ πρόσφατα έχει ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Coaching Ψυχολογία.

Παράλληλα, συνεχίζει να εργάζεται σαν οδοντίατρος και να συμμετέχει σε τρελές περιπέτειες. Ήταν μέρος ομάδας που διέσχισε ολόκληρη την Κόστα Ρίκα με τις δικές τους δυνάμεις (τρέκινγκ, ποδηλασία, καγιάκ και ράφτινγκ). Πρόσφατα έχει λάβει μέρος σε εκστρατεία όπου η γυναικεία ομάδα της διέσχισε το μήκος του ποταμού Ζάσκαρ στα Ιμαλάια, κατασκηνώνοντας κατά μήκος του ποταμού σε θερμοκρασίες μέχρι και -40 βαθμούς Κελσίου.