Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ (Ν. Αφρική) το 1973. Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Κύκκου Πάφου το 1991 και ακολούθως υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία μέχρι το 1993. Την περίοδο 1993-1996 σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και έπειτα απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο του Συνδέσμου Εγγεγραμμένων και Εγκεκριμένων Λογιστών (ΑCCA), του οποίου είναι μέλος από το 1999. Είναι, επίσης, ενεργό μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) από το 2000.

Το 2008 ίδρυσε τον ελεγκτικό οίκο Yiannis Constantinides Ltd, Chartered Certified Accountants, του οποίου είναι Διευθύνων Σύμβουλος. Η εταιρεία παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως λογιστικές, ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές. Προηγουμένως εργάστηκε ως Διευθυντής στους ελεγκτικούς οίκους PWC και KPMG στην Κύπρο. Επίσης, εργάστηκε ως ασκούμενος λογιστής στις εταιρείες Βennett Verby & Co και Clement Keys & Co, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης». Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής του Συνεργατικού Πιστωτικού Ιδρύματος Πέγειας και Μέλος της Επιτροπείας του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου Λτδ. Tον Ιούλιο 2016 διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), της οποίας ήταν επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον Ιανουάριο 2019. Διορίστηκε Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), από τις 31 Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου  2020 και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) από τις 22 Δεκεμβρίου 2020.