Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.

Η Cyta και φέτος τα Χριστούγεννα δίπλα από το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών,
του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής

Φέτος τα Χριστούγεννα η Cyta ξεφυλλίζει παιδικά παραμύθια και αφήνεται να παρασυρθεί στη μαγεία τους. Με τίτλο «Μια ιστορία θα σου πω…», οι εορταστικές δράσεις της Cyta θα επικεντρωθούν για άλλη μια χρονιά στη στήριξη του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής και στο διαχρονικό της μήνυμα πως «Η Επικοινωνία είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού».   

Μια ομάδα δημοφιλών σχεδιαστών συνεργάστηκε με τη Cyta για τον σχεδιασμό πρωτότυπων συλλεκτικών φούτερ, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα δοθούν στο  Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής. Η ομάδα των σχεδιαστών αποτελείται φέτος από τις Άννα Χατζηγρηγορίου (Anice) και Ραμόνα Φίλιπ (Ramon Filip) που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση για δεύτερη χρονιά και τους Ανδρέα Ζαννετίδη, Gregory Morfi και Νατάρ-Γεωργίου. Οι σχεδιαστές άντλησαν την έμπνευσή τους από τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Η Μαγεία της επικοινωνίας στην Παραμυθοχώρα» που διοργάνωσε η Cyta ανάμεσα σε μαθητές της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης παγκύπρια.

Κορύφωση των Χριστουγεννιάτικων δράσεων της Cyta, θα αποτελέσει η καθιερωμένη μεγάλη εκδήλωση στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 18:00. Στο χώρο θα διατίθενται προς πώληση και τα πέντε συλλεκτικά φούτερ των σχεδιαστών, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώνουν ήρωες των παραμυθιών, Χριστουγεννιάτικες ζωντανές ραδιοφωνικές συνδέσεις (Live Links) με αγαπημένους μουσικούς παραγωγούς, η μασκότ της Cyta ο Τέλης και φυσικά, ο Άγιος Βασίλης. Μετά την εκδήλωση, το κοινό θα μπορεί να αγοράσει τα φούτερ της επιλογής του από την μπουτίκ του αντίστοιχου σχεδιαστή. Τα φούτερ θα πωλούνται στην τιμή των €30. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής

Μετά τις 16 Δεκεμβρίου 2018, το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί τα φούτερ από τις μπουτίκ των σχεδιαστών, όπως φαίνονται πιο κάτω:

Anice
Άννα Xατζηγρηγορίου

Κλήμεντος 35, 1ος όροφος,
1061  Λευκωσία
Ραμόνα Φιλιπ
Αρμενίας 23 ΑΒ, Ramon Filip Showroom, 2003 Στρόβολος, Λευκωσία
Ανδρέας Ζαννετίδης
Ανδρέα Δημητρίου 23 β,γ (πάροδος Θεμιστοκλή Δέρβη), 1066 Λευκωσία
Gregory Morfi
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 3ου 85, Μέσα Γειτονία, 4003 Λεμεσός
Natar Georgiou
Θεμιστοκλή Δέρβη 40,
1066 Λευκωσία

Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής

Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών προσφέρεται από το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής από το 2004 σε όλα τα νεογνά της χώρας μας. Στόχος του προγράμματος είναι ο έγκαιρος εντοπισμός νεογνών με συγγενή βαρηκοΐα, δηλαδή βαρηκοΐα που υπάρχει στη γέννηση. Κάθε χρόνο εξετάζονται περίπου 8000 νεογνά. Η έγκαιρη διάγνωση είναι το καθοριστικό σημείο για την έγκαιρη παρέμβαση και στήριξη ώστε τα νεογνά με βαρηκοΐα να αναπτύξουν το λόγο και δυνατότητες επικοινωνίας όμοιες με τα νεογνά με φυσιολογική ακοή.

Από το 2004 μέχρι το 2017 εξετάστηκαν 97854 νεογνά. Η συχνότητα της συγγενούς βαρηκοΐας στον νεογνικό πληθυσμό είναι περίπου 1 κάθε 700 νεογνά οπότε ένας σημαντικός αριθμός οικογενειών κάθε χρόνο αποφεύγει τις επιπτώσεις της συγγενούς βαρηκοΐας που μπορούν να οδηγήσουν σε αναπηρία, κοινωνικό αποκλεισμό και οικονομική επιβάρυνση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής
http://www.cpp.org.cy/akoi.asp

...γιατί η επικοινωνία είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!

Feedback