Διακίνηση με τη Mariana Van Zeller

Σειρά 8 επεισοδίων που ταξιδεύει τους τηλεθεατές στα άδυτα των πιο επικίνδυνων, παράνομων αγορών του πλανήτη.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 21:50 και κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα
National Geographic
θέσεις 63 & 364HD

Η βραβευμένη με Peabody και DuPont δημοσιογράφος Mariana van Zeller, εξερευνά τις περίπλοκες και συχνά βίαιες επιχειρήσεις των κυκλωμάτων διακίνησης. Ενώ εισχωρεί όλο και πιο βαθιά στον υπόκοσμο, η Mariana αποκαλύπτει με χαρακτηριστική τόλμη και ενσυναίσθηση, ότι οι άνθρωποι που διοικούν αυτά τα κυκλώματα συχνά μοιάζουν με εμάς περισσότερο από όσο φανταζόμαστε!

Η «Διακίνηση με τη Mariana van Zeller» αποτελεί μια περιπετειώδη αποστολή σε μέρη που σπανίως παρουσιάζονται, χαρίζοντας μια κοντινή ματιά στον εγκληματικό κόσμο. Η Mariana συναναστρέφεται με βασικούς παίκτες από διάφορες υπόγειες οικονομίες, όπως διακινητές τίγρεων και διεθνείς απατεώνες έως πλαστογράφους, λαθρεμπόρους όπλων και προμηθευτών φαιντανύλης. Στην πορεία, συναντά αστυνομικούς, πρώην απατεώνες, συναδέλφους δημοσιογράφους αλλά και κοινούς πολίτες, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τη συνολική εικόνα των άγνωστων δικτύων διακίνησης που συνεισφέρουν στην παγκόσμια παραοικονομία με αξία τρισεκατομμυρία δολαρία.

Γνωρίστε τη Mariana Van Zeller

Επεισόδια:

ΤΙΓΡΕΙΣ
22 Ιανουαρίου, 21:50
Η μαύρη αγορά για τίγρεις και μέρη του σώματός τους είναι τόσο προσοδοφόρα και επικίνδυνη, που λίγοι έχουν επιχειρήσει να αποκαλύψουν τις αποκρουστικές της λεπτομέρειες. Η Mariana θα ταξιδέψει μακριά, προκειμένου να συναντήσει τους λαθρεμπόρους, αυτοπροσώπως.

ΚΟΚΑΪΝΗ
29 Ιανουαρίου, 21:50
Η Mariana αποκαλύπτει μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές διακίνησης κοκαΐνης: από μια απομακρυσμένη κοιλάδα στο Περού έως την ακτογραμμή της Καραϊβικής και τελικά στους δρόμους του Μαϊάμι. Παρά τον Αμερικανικό πόλεμο κατά των ναρκωτικών εδώ και δεκαετίες, η παραγωγή κοκαΐνης βρίσκεται στο απόγειο και η Mariana συναντά μερικούς παραγωγούς, λαθρεμπόρους, οδηγούς και έφηβους backpackers που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να παραδώσουν το αγαπημένο ναρκωτικό της Αμερικής.

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
5 Φεβρουαρίου, 21:50
Η Mariana ταξιδεύει βαθιά στον υπόκοσμο του Περού για να γνωρίσει τους γκάνγκστερ - τεχνίτες, που φτιάχνουν και πωλούν το καλύτερο πλαστό χρήμα του κόσμου. Στην πορεία μαθαίνει ότι πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις πλαστογραφίας εκτελούνται από οικογένειες εγκληματιών στη Lima, των οποίων η περιουσία αυξάνεται, παρά τις προσπάθειες εξάλειψης της πλαστογραφίας από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Εθνικής Αστυνομίας του Περού.

ΑΠΑΤΗ
12 Φεβρουαρίου, 21:50
Η Mariana διεισδύει στον κόσμο της διεθνούς ηλεκτρονικής απάτης σε προσπάθεια να κατανοήσει πώς λειτουργεί. Η έρευνά της την οδηγεί από τους δρόμους του Montego Bay στις ακριβές γειτονιές του Tel Aviv, καθώς αναζητά μερικούς από τους μεγαλύτερους απατεώνες στον κόσμο, ενώ παράλληλα ανακαλύπτει γιατί οι Αμερικανοί αποτελούν τον τέλειο στόχο.

ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ
19 Φεβρουαρίου, 21:50
Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ζήτηση για παράνομα αναβολικά έχει αυξηθεί. Η Mariana αναζητά παραγωγούς και χρήστες σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τη ματαιοδοξία, την ανασφάλεια και την απληστία που οδηγεί σε αυτήν την επικίνδυνα, μη ρυθμιζόμενη, μαύρη αγορά φαρμάκων, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, που υπόσχονται να κάνουν τους χρήστες υπερανθρώπους.

ΦΑΙΝΤΑΝΥΛΗ
26 Φεβρουαρίου, 21:50
Η φαιντανύλη έχει τροφοδοτήσει την πιο θανατηφόρα κρίση ναρκωτικών στην Αμερικανική ιστορία. Ωστόσο, λιγότερο κατανοητό είναι πώς το φάρμακο έχει μεταμορφώσει εντελώς τη μαύρη αγορά. Η Mariana αναζητά τα καινούργια αφεντικά, τις νέες διαδρομές, τους νέους κινδύνους και τις κοινότητες της Αμερικής που πληρώνουν το τίμημα για το επόμενο κύμα φαιντανύλης.

ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ
5 Μαρτίου, 21:50
Μέσα από ένα αναγνωριστικό ταξίδι στην πολιτεία που μεγάλωσε, την California, η Mariana έρχεται σε επαφή με προαγωγούς, θύματα, μυστικούς πράκτορες και ιδιωτικούς ερευνητές, για να κατανοήσει πώς λειτουργεί η επικίνδυνη επιχείρηση του παράνομου σεξ στην Αμερική. Με ποιο τρόπο προσλαμβάνουν οι προαγωγοί; Πώς σκέφτονται; Από πού παίρνουν τη δύναμή τους; Και πόσο μακριά θα φτάσουν για να πάρουν το μερίδιό τους σε αυτή τη μαύρη αγορά, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων;

ΟΠΛΑ
11 Μαρτίου, 21:50
Η Mariana αποκαλύπτει μια θανάσιμη αλυσίδα εφοδιασμού αμερικανικών πυρομαχικών, που διακινούνται λαθραία προς τα καρτέλ ναρκωτικών, τροφοδοτώντας τα ήδη υψηλά επίπεδα βίας με όπλα στο Μεξικό. Το ταξίδι  της περιλαμβάνει συναντήσεις με λαθρεμπόρους όπλων, αρχηγούς των καρτέλ και δολοφόνους, ενώ η σύλληψη του γιου του πιο διαβόητου αρχηγού ναρκωτικών στον κόσμο, El Chapo Guzman, οδηγεί στη βίαιη αντίδραση του καρτέλ που εξερευνά η Mariana.