Μπορούμε να οδηγούμε πιο υπεύθυνα; Φυσικά και μπορούμε!

Ο έλεγχος του κινητού μας είναι κάτι που κάνουμε σχεδόν ενστικτωδώς, οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Κατά μέσο όρο, αγγίζουμε τα τηλέφωνά μας περισσότερες από 2.600 φορές την ημέρα 1. Τι συμβαίνει όμως όταν κάνουμε κάτι που απαιτεί όλη μας την προσοχή… όπως την οδήγηση; Ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, το πώς και πότε οι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, έχει σημασία.

Η υπεύθυνη χρήση κινητών συσκευών μπορεί να διευκολύνει και να βελτιώσει τις ζωές μας καθημερινά. Αλλά, όταν κάποιος οδηγεί, χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να αλλάξει τη ζωή για πάντα.

1Σύμφωνα με μελέτη του https://blog.dscout.com/mobile-touches

Θα πέθαινες για ένα τηλεφώνημα; Για ένα SMS; Για ένα post;

Δεσμεύσου ότι θα οδηγείς πάντα με προσοχή - Γίνε μέρος της Ευρωπαϊκής προσπάθειας

police Roadpol Safety Days

Δεσμεύσου να οδηγείς πάντα χωρίς περισπασμούς. Δεσμεύσου ότι δεν θα επιτρέψεις ποτέ ότι η χρήσης ενός smartphone μπορεί  να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό σου ή άλλους πίσω από το τιμόνι. Δεσμεύσου ότι θα δώσεις το καλό παράδειγμα και θα βοηθήσεις στη διάδοση των σωστών μηνυμάτων. Δεσμεύσου επειδή  πιστεύεις ότι η οδήγηση χωρίς περισπασμούς μπορεί να σώσει ζωές και να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Δεσμεύσου τώρα