Τηλεκάρτες - Ένα ταξίδι…

Ένας ακόμη σταθμός στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο ήταν η έκδοση των πρώτων δύο τηλεκαρτών από τη Cyta το 1988. Η μία εκ των δύο, η οποία φέρει το λογότυπο της Cyta, εκδόθηκε σε κάρτες των δύο, πέντε και δέκα λιρών, ενώ η δεύτερη, η οποία απεικονίζει τον επίγειο δορυφορικό σταθμό «Μακάριος» κυκλοφόρησε σε μόλις 10.000 αντίτυπα. Η εν λόγω συλλεκτική τηλεκάρτα είχε κυκλοφορήσει επ’ ευκαιρία της πρώτης συμμετοχής της Cyta στη Διεθνή Κρατική Έκθεση.

Στα επόμενα 30 χρόνια της λειτουργίας της Υπηρεσίας Τηλεκάρτας έχουν κατασκευαστεί συνολικά 303 διαφορετικές τηλεκάρτες εκ των οποίων οι 29 μαγνητικές, οι 192 ολοκληρωμένου κυκλώματος ευρείας χρήσης, οι 46 διαφημιστικές και οι 32 συλλεκτικές. Μέσα από τα χρόνια πολλές από τις εν λόγω τηλεκάρτες έχουν αποκτήσει πέραν της συναισθηματικής και συλλεκτική αξία.

Η τηλεκάρτα έχει υπηρετήσει πιστά το κυπριακό κοινό στην ανάγκη του για επικοινωνία, σε όλες τις στιγμές της ζωής του. Η τελευταία τηλεκάρτα εκδόθηκε το 2017 και ως φόρο τιμής στην ιστορική πορεία του Οργανισμού, φέρει τη φράση «Η Cyta του χθες και του σήμερα».