Reflect

REFLECT: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες στην Κύπρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο που ήταν επικεντρωμένο στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένων των AI (τεχνητή νοημοσύνη), VR/AR (Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα), Μέλλον της εργασίας, Fintech / Blockchain, και το μέλλον των μεταφορών.

Το διήμερο συνέδριο προσέλκυσε πέραν των 25 ομιλητών από το εξωτερικό, οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά σε κάποιες από τις πιο επιτυχημένες και αναγνωρισμένες επιχειρήσεις στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι Google, Nvidia, Microsoft, Facebook, Taxify, Aeromobil, Vodafone.

Το συνέδριο στόχο είχε παρείχε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, ενεθάρρυνε την παραγωγική δικτύωση και βοήθησε τους επαγγελματίες των επιχειρήσεων, να μείνουν ενημερωμένοι για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, να αρχίσουν να σχεδιάζουν και να σκέφτονται μπροστά σχετικά με το πώς θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις νέες γνώσεις στην επιχείρησή τους.

Η CYTA ήταν ο μέγας χορηγός του Reflect Conference, το οποίο και προσέλκυσε επιχειρηματίες από ένα ευρύ φάσμα εταιριών στο νησί. Οι KPMG, Microsoft και Lanitis Bros ήταν επίσης χορηγοί στο συνέδριο.


Εγγραφή χρηστών. Οι κάρτες για τα άτομα που παρακολουθήσανε το σεμινάριο.


Αίθουσα του σεμιναρίου

Ροή προγράμματος στο REFLECT Conference.

Εισαγωγή

Το Καλωσόρισμα ξεκίνησε θεαματικά με την απίθανη παρουσιάστρια Marija Savina (Ιδρυτής, Performer & Συγγραφέας στο Screentale), να ανοίγει τον χορό των παρουσιάσεων με ένα υπέροχο τραγούδι.

Ο Στυλιανός Λάμπρου (Co-Founder & President at Heart Group & Co-Founder at Jarvify) και Dussan Duffek καλωσόρισαν το κοινό.


Dusan Duffek (Slovak STARTUP, 0100 Ventures)

Στη συνέχεια η Sophia Noel (Investment Consultant at Hafo AB) έκανε την διάλεξη της με θέμα “From Robots in the Classroom, to Cars in the Clouds”.

Τεχνητή Νοημοσύνη(AI) και το μέλλον.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε ο Ralph Hinsche (Business Development Manager at NVIDIA) αναφέροντας τα σχέδια της NVIDIA για την τεχνητή νοημοσύνη και πως θα συμβάλει σε αυτό.


Ralph Hinsche (Business Development Manager at NVIDIA).

Μετέπειτα ο Marek Lani (Technology Evangelist at Microsoft) παρουσίασε το “Democratizing AI“. Υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης από την Microsoft.

Το ειδικό σύστημα αναγνώρισης προσώπων της Microsoft είναι ικανό, να αναγνωρίσει την ηλικία βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου, την έκφραση στο πρόσωπο αν είσαι χαρούμενος, ξαφνιασμένος ή λυπημένος. Όπως και το όνομα σου ψάχνοντας στα κοινωνικά προφίλ σου.


Realtime Crowd Insights. Αναγνώριση προσώπων σε πραγματικό χρόνο με το ειδικό σύστημα της Microsoft.


Stylianos Lamprou. (Heart group) Testing Microsoft AI.

Κατόπιν, στην σκηνή ανέβηκε ο Aleksej Gubarev (Founding partner at Haxus AI fund) και παρουσίασε τι πρέπει και τι δεν πρέπει μια startup εταιρία να κάνει ή να μη κάνει ώστε να επιτύχει του σκοπούς της. “Investing in AI“.

Ακολούθησε το Panel Discussion μεταξύ των τριών ομιλητών. Το κοινό μπορούσε να κάνει τις ερωτήσεις του μέσω της εφαρμογής Sli.do.

VR / AR

Μετά το διάλειμμα για καφέ, σειρά είχαν οι ομιλητές με θέμα την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. (VR / AR).

Πρώτος ομιλητής 0 Tomáš Brngál (Co-Founder & CEO at VIRTUAL MEDICINE) παρουσίασε το “From VIRTUAL MEDICINE to VIRTUAL EVERYTHING“.

Μετέπειτα ο Piotr Juchnowicz (Co-Founder & CEO at theConstruct.co) μίλησε για το πώς η εικονική πραγματικότητα επιδρά αυξητικά στις πωλήσεις ακινήτων. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα ο αγοραστής να δει με κάθε λεπτομέρεια κάποιο σπίτι να περπατήσει στα δωμάτια, χωρίς να είναι φυσικά παρόν, παρά μόνο εικονικά και ο πωλητής να τον καθοδηγεί στα δωμάτια, εφόσον θα υπάρχει μεταξύ τους αλληλεπίδραση και επικοινωνία.


Το ένα τρίτο της αρχιτεκτονικής και της εικονικής αρχιτεκτονικής θα χρησιμοποιήσουν VR στο 2018.

Ακολούθησε ο Kim Bleshøy Nielsen (Director & Partner at Intertisement) με παρουσίαση “Inspiration and collaboration with AR / VR”


Η επαυξημένη πραγματικότητα σε χρήση να αποκαλύπτει τις υπόγειες σωλήνες και υπονόμους επακριβώς την θέση τους κάτω από τον αυτοκινητόδρομο.

Πως η αρχιτεκτονική περνάει σε νέα σελίδα με την βοήθεια της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

H Anastasia Pashkovetskaya (Founder at Alpha Pi Productions) μίλησε επίσης για την εικονική πραγματικότητα “The Power of Storyliving through VR“.

Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με το Panel discussion και τις σχετικές ερωτήσεις-απαντήσεις.


VR Panel Discussion.

Το μέλλον της εργασίας.

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον θέμα, ήταν το μέλλον της εργασίας. Τι αλλαγές θα φέρει, και τον τρόπο που θα αλλάξουν οι προσλήψεις. Ποιες νέες δουλειές θα ξεκινήσουν, ποιες θα παύσουν, πως επηρεάζονται τα ωράρια εργασίας. Πώς οι αυτοματισμοί θα αλλάξουν τις εργασίες στο μέλλον και οι διαφορές με το σήμερα στην ιεράρχηση των θέσεων εργασίας.


Αυτοματισμοί και το μέλλον των ικανοτήτων.


Ναι, θα έρθουν τα αυτόνομα ρομπότ, όχι όμως να μας σκοτώσουν όπως το Terminator, αλλά για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.


Τα 4C: κριτική σκέψη, συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα.

Μίλησαν οι:

  • Peter Bolebruch (CEO & Concept Architect at Teesys)   με θέμα “How to design workforce for emergent unicorns“.
  • Stefan Van Der Fluit (Head of New Business & Partnerships at Solid State Group) με θέμα “What will we call work in 2035?“.
  • David Timis (Global Shaper at World Economic Forum) με θέμα “The Future of skills in the face of automation“.


Το Panel Discussion για το μέλλον της εργασίας.

Fintech and Blockchain.

Το καυτό θέμα της εποχής δεν είναι άλλο από την τεχνολογία Fintech και Blockchain που βρίσκονται πίσω από τα κρυπτονομίσματα.

Ομιλητές σε αυτή τη κατηγορία ήταν οι:

  • Xiaomin Wang (GM DECENT   China) με θέμα “Blockchain: The Future of Digital Assets DistributionDemonstrated on Real World Use Cases“.
  • Peter Dendis με θέμα “Initial Coin Offering”.
  • Konstantinos Pantos (Cloud Solutions Architect at Microsoft Greece, Cyprus & Malta) με θέμα “Hitchhiking blockchain with Microsoft“.


Xiaomin Wan.


Peter Dendis.


Konstantinos Pantos.


Ερωτήσεις από το κοινό μέσω της εκπληκτικής πλατφόρμας slido.com.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, έγιναν ομιλίες αρχικά σχετικά με το μέλλον των μεταφορών από τον Founder της Aeromobil, η εταιρία που κατασκευάζει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, τον Expansion Manager της Taxify η οποία μάλιστα ξεκίνησε δραστηριότητες και στο νησί και τον Executive Assistant στην Airbus Defence & Space.

Ακολούθησαν δύο ομιλίες από τον πολύ καταξιωμένο Αμερικανό επιχειρηματία (Tech Strategy στην Cloudflare) και καθηγητή Michael Nelson καθώς επίσης και τον Ignacio Gonzalez, Principal Technology Senior Manager στο Vodafone Group.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδραστικά Workshops.