ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/2021
ΠΙΣΩ

Cyta: Πιστοποίηση Zero Waste to Landfill για 5η συνεχή χρονιά

Εγκαίνια του μεγαλύτερου κομποστοποιητή επιχείρησης στην Κύπρο και πέντε νέων Περιβαλλοντικών Γωνιών

Η Cyta συμπλήρωσε πέντε χρόνια ως ο μοναδικός Οργανισμός στην Κύπρο με Μηδενικά Απόβλητα στις Χωματερές, λαμβάνοντας για 5η συνεχή χρονιά το πιστοποιητικό «Zero Waste to Landfill». Κι αυτό γιατί το 2020 κατάφερε να ανακυκλώσει ή να επαναχρησιμοποιήσει το 97,55% των αποβλήτων της, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική της δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη και τη διατήρηση στο ελάχιστο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της απονομής της πιστοποίησης, η Cyta εγκαινίασε πέντε νέες πρότυπες περιβαλλοντικές γωνιές σε κτήριά της σε όλες τις επαρχίες, καθώς και τον μεγαλύτερο κομποστοποιητή που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα σε οργανισμό ή επιχείρηση στην Κύπρο. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, Δρ Κώστας Καδής, ενώ το πιστοποιητικό «Zero Waste to Landfill» παρέδωσε στον Πρόεδρο της Cyta, κ Μιχάλη Ιωαννίδη, η Γενική Διευθύντριά της TUV Austria Cyprus κα Σουσάννα Χαραλαμπίδου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν μερικές μέρες η Cyta βραβεύτηκε στο πλαίσιο των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων ως ο πλέον φιλικός προς το περιβάλλον οργανισμός στην Κύπρο.

Δημόσιες Σχέσεις, Γραφείο Τύπου & Κοινωνικά Δίκτυα
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας

10 Νοεμβρίου 2021

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνα: +357 22702784, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy