ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/2021
ΠΙΣΩ

Στη Cyta η Ειδική Χρυσή Τιμητική Διάκριση των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2020

«Challenge Accepted» για νέες πρωτοβουλίες στην προσπάθεια αντιμετώπισης της περιβαλλοντικής κρίσης

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων. Πάνω απ’ όλα των ισχυρών επιχειρήσεων του τόπου που οφείλουν έμπρακτα να αποδεικνύουν το βιώσιμο ρόλο τους.

Η Cyta βραβεύτηκε για 3η συνεχή χρονιά ως «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος» και τιμήθηκε για 2η φορά με την Ειδική Χρυσή Τιμητική Διάκριση για Οργανισμούς & Επιχειρήσεις, ως ο Οργανισμός που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, ανάμεσα σε όλες τις υποψηφιότητες. Τα βραβεία απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Κώστας Καδής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta, κ Μιχάλης Ιωαννίδης, σημείωσε ότι, «στη Cyta η περιβαλλοντική συνείδηση είναι βαθιά ριζωμένη και αυτή η σημαντική  διάκριση είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας και επιμονής των στελεχών του Οργανισμού.»

Αποδεχόμενος την πρόσκληση/πρόκληση του αρμόδιου Υπουργού, Δρ Καδή, για συνεργασία των οικονομικών φορέων του τόπου ώστε να βρεθούν λύσεις που αποτρέπουν ή περιορίζουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τα όσα επιφέρει η κλιματική αλλαγή, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε «Challenge Accepted από τη Cyta». Όπως ανέφερε, ο Οργανισμός θα εργαστεί για να φέρει κοντά όλες τις αναγκαίες δυνάμεις της οικονομίας ώστε μέσω συντονισμένων ενεργειών να υπάρξουν αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Cyta «H πραγματικότητα είναι πως δεν έχουμε χρόνο. Το ζήτημα έχει γίνει επικίνδυνο. Διανύουμε την τελευταία δεκαετία, την τελευταία ευκαιρία, που έχουμε για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό για τις επόμενες γενιές».

Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία συνδιοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας & Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Δημόσιες Σχέσεις, Γραφείο Τύπου & Κοινωνικά Δίκτυα
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας

5 Νοεμβρίου 2021

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνα: +357 22702784, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy