ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/2023
ΠΙΣΩ

Cyta: Νέα διεθνής συνεργασία με τον κορυφαίο δορυφορικό πάροχο ABS


Σημαντική για την Κύπρο και τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή

Η Cyta ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κορυφαίο διεθνή δορυφορικό πάροχο ABS.  Στόχος της συνεργασίας είναι η υποστήριξη των υπηρεσιών πλοήγησης των δορυφόρων της ABS και η συνεχής ανάπτυξη των υπηρεσιών της στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA).  Η Cyta θα παρέχει δορυφορική πρόσβαση από τον δορυφορικό σταθμό «Μακάριος» στην Κύπρο και ευρυζωνικές επεκτάσεις μέσω του διεθνούς δικτύου υποθαλάσσιων καλωδίων της, που προσφέρει υψηλή ασφάλεια, ευελιξία και επεκτασιμότητα.

Η ABS μετέφερε ήδη τις υπηρεσίες της στον δορυφορικό σταθμό «Μακάριος».  Ο σταθμός υποστηρίζεται από έμπειρο προσωπικό, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και είναι πιστοποιημένος στο ανώτατο επίπεδο Tier-4 από το World Teleport Association (WTA).  Λειτουργεί σε προνομιακή γεωγραφική τοποθεσία που προσφέρει βέλτιστες συνθήκες για δορυφορικές επικοινωνίες και μέγιστη πρόσβαση στους δορυφόρους που είναι ορατοί από την Κύπρο.

Ο Κώστας Ψυλλίδης, Διευθυντής Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς της Cyta, σημείωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η ABS εμπιστεύτηκε τη Cyta για αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες,  μέσω του δορυφορικού σταθμού «Μακάριος».  Το έργο αποτελεί σημαντική επέκταση των δυνατοτήτων μας στον τομέα της υποστήριξης των υπηρεσιών πλοήγησης δορυφόρων, σε συνεργασία με έναν εξαιρετικά αναγνωρισμένο διεθνή δορυφορικό πάροχο, όπως η ABS.  Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συνεργασία θα συνδράμει στη δημιουργία ενός γόνιμου περιβάλλοντος για περαιτέρω ανάπτυξη, ξεκλειδώνοντας νέες ευκαιρίες για εμάς.»

Ο Ron Busch, Executive Vice President Network and Engineering της ABS, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη Cyta μέσω του δορυφορικού σταθμού «Μακάριος» που είναι πιστοποιημένος από τον WTA, γεγονός που διασφαλίζει την αξιοπιστία και την υποστήριξη που απαιτεί η παροχή υπηρεσιών παγκόσμιας κλάσης στους πελάτες μας».

Δημόσιες Σχέσεις, Εκδηλώσεις & Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας

23 Μαΐου 2023

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνα: +357 22702784, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy