Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2018

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 25/2018

Παιδική περιβαλλοντική εκδήλωση από τη Cyta «Τα παιδιά προστατεύουν το περιβάλλον»

Η Cyta, σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, διοργάνωσε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, μεγάλη παιδική περιβαλλοντική εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά προστατεύουν το περιβάλλον». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου, έλαβαν μέρος γύρω στα 550 παιδιά από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Στροβόλου.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta και του Δήμου Στροβόλου, για στήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Γνωρίζω τα Απόβλητα: εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προώθηση της μείωσης των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στην Κύπρο». Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των αποβλήτων στην Κύπρο, μέσω μίας εκτεταμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης, με έμφαση στο μήνυμα «Reduce, Reuse, Recycle».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Στροβόλου κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου και εκ μέρους του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης κα Άννα Βιολάρη.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στο Θέατρο του Δήμου Στροβόλου, ο Δήμαρχος, κ Παπαχαραλάμπους, τόνισε «τη σημασία της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας στους νέους μας, που με ιδιαίτερη χαρά παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια να επιτελείται συστηματικά, μεθοδικά και με επιμέλεια από τα σχολεία μας, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.»

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, στο δικό της χαιρετισμό, ανέφερε, ότι, «τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν εποικοδομητικά στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης σε επίπεδο σχολείου και τοπικών αρχών, καθώς και στην ένταξη με απλά βήματα στη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας που έχει ως στόχο κυρίως τη μείωση των αποβλήτων την επαναχρησιμοποίηση των φυσικών πόρων, τη δημιουργία βιώσιμων προϊόντων και βιώσιμων κοινωνιών».  

Η Πρόεδρος της Cyta, στο χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, «Μέσα από τη διαχρονική της πορεία, η Cyta ταυτίζεται απόλυτα με την ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στον τόπο μας ενώ, παράλληλα, διαμορφώνει ενεργά την πορεία και το μέλλον τους. Την ίδια όμως στιγμή, σε κάθε μας ενέργεια, λόγω της φύσης μας ως Οργανισμός, επιβάλλεται να έχουμε αντίληψη της ευθύνης μας προς την κοινωνία και τους πελάτες μας. Η ευρύτερη κοινωνική ευθύνη, με τις πτυχές που τη συνθέτουν, αποτελεί την πυξίδα της αποστολής μας. Αναπόσπαστο μέρος αυτής της κοινωνικής ευθύνης που υπηρετεί με προσήλωση η Cyta, είναι και η προστασία του περιβάλλοντος». Απευθυνόμενη στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τα παιδιά, η κα Ρουβιθά τα ευχαρίστησε για την ενεργή τους συμμετοχή και σημείωσε «δείχνετε σε όλους μας πως, όχι μόνο ξέρετε τι σημαίνει δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά, ξέρετε και πως, με τις προσπάθειές σας, να την κάνετε πραγματικότητα. Eάν το περιβάλλον είχε πρόσωπο, θα θέλαμε αυτό το πρόσωπο να ήταν παιδικό. Πρόσωπο φωτεινό και αισιόδοξο!» κατέληξε η Πρόεδρος της Cyta.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά συμμετείχαν σε οικολογικό βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με θέμα το περιβάλλον και στη συνέχεια φύτεψαν σε παλιά ελαστικά οχημάτων της Cyta, τα οποία είχαν προηγουμένως βαφτεί με οικολογικές μπογιές.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

29 Μαΐου 2018

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy