Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2018

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 23/2018

Σημαντικές επενδύσεις από τη Cyta στις υποδομές της Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας για ολόκληρη την Κύπρο

Η Cyta, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018, στα Κεντρικά Γραφεία της στη Λευκωσία, ανακοίνωσε τη στρατηγική της απόφαση να προχωρήσει με σημαντικές επενδύσεις στο μεγάλο έργο για τη δημιουργία δικτύων νέας γενιάς, που θα αποτελέσουν την υποδομή για την παροχή και αξιοποίηση εξελιγμένων υπηρεσιών για ολόκληρη την Κύπρο.

Στo πλαίσιο υλοποίησης του έργου και των εργασιών που δρομολογήθηκαν, η Cyta δημοσιοποίησε το Υπόδειγμα Παροχής Χονδρικών Υπηρεσιών προς εναλλακτικούς παροχείς για πρόσβασή τους στα νέα ενσύρματα δίκτυα (οπτικά και χάλκινα) ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερυψηλών ταχυτήτων, που αναπτύσσονται από τον Οργανισμό. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Cyta www.cytawholesale.com.cy/el/page/ypodeigma-prosforas-ypiresion

Το επόμενο βήμα θα αφορά στην παροχή λιανικών προϊόντων για οικιακούς και επιχειρηματικούς καταναλωτές, κάτι το οποίο αναμένεται να αρχίσει εντός του καλοκαιριού.

Το έργο αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο και έχει δεκαετή ορίζοντα. Η αναβάθμιση των υποδομών της Cyta περιλαμβάνει την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών (fiber) για τις κύριες αστικές περιοχές και σημαντικές επενδύσεις στο ενσύρματο δίκτυο σε τεχνολογία vectoring, για την αναβάθμιση της υφιστάμενης χάλκινης υποδομής, κυρίως για τις αγροτικές περιοχές.

Η Πρόεδρος της Cyta, κ Ρένα Ρουβιθά Πάνου, υπογράμμισε ότι «Η μοναδική σημασία των έργων υποδομής ευρυζωνικής πρόσβασης υψηλών ταχυτήτων, που υλοποιεί η Cyta είναι ξεκάθαρη: τα έργα αυτά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ψηφιακού μετασχηματισμού ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι ο πυλώνας για την εξέλιξη και το μέλλον του τόπου μας, ως ισχυρού διεθνούς τηλεπικοινωνιακού κόμβου. Η Cyta χαράσσει το δρόμο στην εποχή των πολύ υψηλών ταχυτήτων και οδηγεί δυναμικά την Κύπρο για να κατακτήσει το ψηφιακό της μέλλον».

Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ Μιχάλης Αχιλλέως, σημείωσε ότι «Η αξιοποίηση των σύγχρονων υποδομών για δημιουργία της ψηφιακής οικονομίας θα συνεισφέρει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ευρύτερα στην ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, αξίζει να αναφερθεί ότι, μια αύξηση της ευρυζωνικότητας κατά 8-10% μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ μιας χώρας έως και 1,5%, γεγονός που αποτελεί σημαντικότατο όφελος για την οικονομία».

Η Cyta αποτελεί τον μοναδικό παροχέα που διαθέτει την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να φέρει εις πέρας τη μεταφορά της κυπριακή κοινωνίας στη νέα εποχή.  Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της διασφαλίζουν την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου και ανοίγουν τις πύλες για την εξέλιξη και το μέλλον του τόπου μας, ως ισχυρού διεθνούς τηλεπικοινωνιακού κόμβου.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

24 Μαΐου 2018

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy