Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2018

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 22/2018

Επίσκεψη του Υπουργού Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου στη Cyta

O Υπουργός Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου, κ. Jamal Al-Jarrah, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα του Λιβάνου στην Κύπρο, κα Claude el Hajal, καθώς και ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου του, επισκέφθηκε, την Πέμπτη 17 Μαΐου, τη Cyta, για επίσημη συνάντηση, στo πλαίσιο της πολύχρονης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών των δυο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta, τα δυο μέρη υπέγραψαν αριθμό συμφωνιών, με στόχο την υλοποίηση, αναβάθμιση και διεύρυνση της συνεργασίας τους. Συγκεκριμένα, με την υπογραφή των συμφωνιών, τα δύο μέρη είναι έτοιμα να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση του “Europa”, του νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου.

Σε χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου υπογράμμισε ότι «το νέο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου, “Europa”, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση των δυο οργανισμών στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη και θα ωφελήσει τις δυο χώρες, αφού θα παρέχει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και αυξημένη αξιοπιστία. Η περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης της Cyta ως διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος αποτελεί στρατηγικό στόχο τόσο για τον Οργανισμό μας όσο και για την Κύπρο».

Ο Υπουργός του Λιβάνου, κ. Jamal Al-Jarrah, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της μακρόχρονης συνεργασίας του Υπουργείου του με τη Cyta και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ενίσχυση αυτής της συνεργασίας θα επιτρέψει και στους δύο Οργανισμούς την από κοινού εκμετάλλευση νέων περιφερειακών και διεθνών επιχειρηματικών ευκαιριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η Cyta και το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου διατηρούν συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία στην ανάπτυξη και παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι συνεχείς προσπάθειες των δυο μερών για ανάπτυξη νέας διεθνούς τηλεπικοινωνιακής υποδομής, επιβεβαιώνει τη βούλησή τους να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τον υφιστάμενο ρόλο τους ως σημαντικοί τηλεπικοινωνιακοί κόμβοι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η επίσκεψη του Υπουργού Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου αποδεικνύει για άλλη μια φορά το στρατηγικό ρόλο της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

21 Μαΐου 2018

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy