Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2018

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 21/2018

H Cyta γιoρτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

Η Cyta, ο διαχρονικά πρωτοπόρος Οργανισμός τεχνολογίας στην Κύπρο, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας με μια ανοικτή εκδήλωση υπό την αιγίδα της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ Βασιλικής Αναστασιάδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, στο  Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων του Οργανισμού, στη Λευκωσία.

Θέμα των φετινών εορτασμών, όπως καθορίστηκε από την Παγκόσμια Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), ήταν «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη ζωή μας/ Enabling the positive use of Artificial Intelligence for All». Η Cyta, μέλος της Ένωσης από το 1961, παρουσίασε ως κύριους ομιλητές τους Δρα Λοΐζο Μιχαήλ (Επίκουρο Καθηγητή Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου) και Δρα Γιώργο Χαλκιαδάκη (Αναπληρωτή Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης), οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κατεύθυνση και τα επιτεύγματα της Τεχνητής Νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και ανά τον κόσμο. Μίλησαν, επίσης, για το πώς προβλέπεται το μέλλον και πώς αναμένεται η Τεχνητή Νοημοσύνη να αλλάξει τις ζωές όλων μας.

Σε χαιρετισμό της, η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών & Έργων, κ Αναστασιάδου, είπε ότι «Η σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού έχει αναγνωριστεί από όλα τα ανεπτυγμένα κράτη και έχει ενταχθεί στις σημαντικότερες στρατηγικές τους προτεραιότητες. Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να παραμείνει αδρανής στην ψηφιακή επανάσταση που συντελείται. Η χρήση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών, σε όλους τους ζωτικούς τομείς της οικονομίας της Κύπρου, είναι υψίστης σημασίας.» Η Πρόεδρος της Cyta, κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου σημείωσε ότι «Η τεχνητή νοημοσύνη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούν αναμφίβολα τη νέα επανάσταση στη ζωή μας» και στην συνέχεια τόνισε ότι «ο ρόλος της Cyta είναι ο ρόλος πρωταγωνιστή στην εξέλιξη των επικοινωνιών στην Κύπρο. Με άξονες την τεκμηριωμένη τεχνολογική υπεροχή, την κορυφαία αξιοπιστία και την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη της κυπριακής κοινωνίας, η Cyta έχει την ευθύνη να χαράξει το δρόμο και να οδηγήσει τον τόπο μας για να κατακτήσει το ψηφιακό του μέλλον.» Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ Μιχάλης Αχιλλέως, ανέφερε ότι  «Οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τον φόβο ότι η αυτοματοποίηση θα τους στερήσει τις θέσεις εργασίας. Αντίθετα, θα πρέπει οι άνθρωποι να δουν την αυτοματοποίηση ως μια ευκαιρία να αναλάβουν νέους, πιο ανθρωποκεντρικούς ρόλους. …… οι άνθρωποι θα πρέπει να γίνουν πιο ανθρώπινοι.».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των δυο νεαρότερων ομάδων που πρώτευσαν στον Κυπριακό Διαγωνισμό Ρομποτικής «Robotex» που στηρίζει η Cyta. Οι ομάδες που αποτελούνται από μαθητές του δημοτικού, τίμησαν  την Κύπρο με διάκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex που διοργανώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Εσθονία.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

17 Μαΐου 2018

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy