Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2018

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 18/2018

Η Cyta βραβεύει για 17η χρονιά τους
«Νέους Δημοσιογράφους για το Περιβάλλον»

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών της Γραφείων στη Λευκωσία, η Cyta βράβευσε τους νικητές του Μαθητικού Διαγωνισμού άρθρων, βίντεο και φωτογραφιών με θέμα το περιβάλλον. Ο Διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον».  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός στηρίζεται, εδώ και 17 χρόνια, τόσο από τη Cyta, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από όλη την Κύπρο, μαθητές των οποίων ερεύνησαν τα θέματά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανταλλάζοντας, μέσω του διαδικτύου, σχετικές πληροφορίες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο ίδιο Πρόγραμμα. Τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και φιλμάκια των μαθητών αναρτώνται στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.cymepa.org.cy και συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.  Επίσης, δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Στην τελετή βράβευσης των μαθητών παρευρέθηκαν και παρέδωσαν βραβεία η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Cyta κ Χρίστος Λιμνατίτης, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Συντονιστής για περιβαλλοντικά θέματα στη Μέση Εκπαίδευση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ Γιώργος Φράγκου, ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA κ Μιχάλης Ιερείδης, εκπαιδευτικοί, καθώς και ανώτερα στελέχη της Cyta.

Σε χαιρετισμό του, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Cyta κ Χρίστος Λιμνατίτης, συγχάρηκε τους νέους που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό και ευχαρίστησε την οργάνωση CYMEPA για την άψογη συνεργασία της με τη Cyta, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Προγράμματος. Ευχήθηκε η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό να ήταν γι’ αυτούς μια πολύτιμη εμπειρία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημοσιογραφία θα βρει άξιους εκπροσώπους της στο πρόσωπο των μαθητών που βραβεύτηκαν.

Εκ μέρους της CYMEPA, ο κ Ιερείδης ευχαρίστησε τη Cyta και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.
Συνημμένα θα βρείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, τα βραβεία του οποίου αθλοθέτησε η Cyta.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

27 Απριλίου 2018

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: CytaPressOffice@cyta.com.cy

      
Feedback