Ορισμένες σημαντικές λειτουργίες ενδέχεται να μην υποστηρίζονται στην τρέχουσα έκδοση του πλοηγού σας. Παρακαλούμε όπως τον αναβαθμίσετε.
CYTA

Δελτία Τύπου 2017

ΠΙΣΩ

 

 

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ 49/2017

Προσοχή σε αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό

Η Cyta ενημερώνει για νέο σοβαρό σε έκταση περιστατικό και συστήνει την προσοχή στο κοινό, σχετικά με αναπάντητες κλήσεις από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού.

Οι κακόβουλες ενοχλητικές κλήσεις εμφανίζουν διάφορους καλούντες αριθμούς, με πρόθεμα +213 (Αλγερία), +242(Κόνγκο), +372(Εσθονία), +387(Βοσνία-Ερζεγοβίνη), +674(Ναούρου), +960(Μαλδίβες), +881(Δορυφορικό Δίκτυο GlobalStar).

Οι κλήσεις πραγματοποιούνται κατά κανόνα σε μη εργάσιμες ή μεταμεσονύχτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες.

Σύμφωνα με το σενάριο της απάτης, οι επιτήδειοι επωφελούνται των τελών τερματισμού, παραπλανώντας ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στις αναπάντητες κλήσεις, διενεργούν εξερχόμενες κλήσεις σε αυτούς τους αριθμούς και χρεώνονται ανάλογα.

Για την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών, η Cyta, ενεργώντας υπεύθυνα και θέλοντας να προστατεύσει το κοινό, ενημερώνει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες καταστολής του περιστατικού.

Ενημερώνει, επίσης, ότι παρά τα μέτρα που λαμβάνονται για εντοπισμό των κακόβουλων αυτών αριθμών και άμεση ενεργοποίηση φραγής, το περιστατικό ενδέχεται να έχει συνέχεια, αφού οι επιτήδειοι μεταπηδούν σε καινούργιους αριθμούς.

Διαβεβαιώνει όμως, ότι στα πλαίσια των καθημερινών και συστηματικών ελέγχων που διενεργεί στο δίκτυό της, με τη χρήση εξειδικευμένων συστημάτων ανίχνευσης της απάτης, θα προβαίνει σε όλα τα αποτρεπτικά μέτρα για τον έγκαιρο εντοπισμό και ελαχιστοποίηση των κινδύνων που προκύπτουν για το κοινό.

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, η Cyta συστήνει την προσοχή στο κοινό και συμβουλεύει τους αποδέκτες τέτοιων κλήσεων:

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανταποκρίνονται
  • να αποφεύγουν να καλούν πίσω
  • να ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, όπως είναι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας στους αριθμούς 22607250 ή 22808200 και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, καθώς και τον τηλεπικοινωνιακό παροχέα τους.

Για τη Cyta, ο αριθμός στον οποίο οι πελάτες της μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, είναι το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 132.

 

Δημόσιες Σχέσεις
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta

19 Οκτωβρίου 2017

Οδός Τηλεπικοινωνιών, Τ.Θ. 24929, CY-1396 Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22707111, Τέλεφαξ: +357 22701185
e-mail: pr@cyta.com.cy